Dinu promite sa nu menajeze Petrolul

sâmbătă, 18 martie 2000, 00:00
3 MIN
 Dinu promite sa nu menajeze Petrolul

Antrenorul echipei Dinamo, Cornel Dinu, considera ca victoria de la Galati, obtinuta in zece jucatori, se datoreaza spiritului de echipa de care au dat dovada jucatorii sai, precum si experientei acestora. Intrebat daca excluderea lui Mihalache din lotul Otelului, dupa meciul de Cupa, va grabi transferul acestuia la Dinamo, Dinu a spus ca pe el nu-l prea intereseaza atacantul galatean. "Nu ma intereseaza Mihalache decit daca pretul lui este unul convenabil si daca el este in stare sa se integreze in mecanismele echipei. Eu am rezerve in ceea ce priveste ultimul aspect. Dar s-ar putea sa ma insel si Mihalache sa se integreze in jocul echipei", a declarat Dinu. La rindul sau, directorul sportiv al dinamovistilor, Constantin Danilescu, a afirmat ca, deocamdata, Dinamo nu se grabeste sa-l achizitioneze pe Mihalache. "Acum nu mai are sens sa discutam cu Otelul in cazul Mihalache, deoarece, in doua luni jucatorul termina contractul cu gruparea din Galati. Vom vedea care va fi pretul sau la grila si apoi vom decide un eventual transfer al lui", a spus Danilescu.
Dinu considera ca Universitatea Craiova, care a invins pe Rapid cu 2-0, in a doua semifinala a Cupei Romaniei, este, din punct de vedere al valorii, in primele trei echipe ale campionatului intern. "Ba chiar pot spune ca, prin prisma potentialului fizic, este superioara echipei Dinamo, insa la capitolul omogenitate nu sta prea bine. Daca va continua sa joace in sistem 4-4-2, va pune probleme multor echipe. Datorita omogenitatii mai bune a echipei Dinamo, cred ca ne-am fi impus – poate nu la aceeasi diferenta – in meciul de campionat cu Universitatea, chiar daca Batrinu nu ar fi fost eliminat de pe teren", a mai spus Dinu.
Tehnicianul dinamovist a mentionat ca formatia pe care o pregateste va juca la Ploiesti, in partida cu Petrolul, numai la victorie. "Probabil ca si acum se vor face speculatii in privinta rezultatului. Exista, intr-adevar, relatii de amicitie intre cele doua cluburi, insa acest lucru nu inseamna ca cineva se va da la o parte pe teren pentru a cistiga celalalt. Cit priveste situatia dezastruoasa in care se spune ca se afla formatia din Ploiesti, ea nu este chiar asa. De exemplu, Petrolul are minus patru la adevar, iar Steaua minus sase", a afirmat Dinu.
Atacantul Marius Niculae, care este accidentat de aproximativ o luna si jumatate, isi va relua pregatirile saptamina viitoare. "Niculae a fost lovit la un meci al nationalei din turneul pe care l-a efectuat in Cipru. El a avut un hematom la picior, care s-a transformat in ruptura musculara. Nu am stiut de aceasta accidentare, deoarece nici la echipa nationala si nici cind a revenit la Dinamo nu i s-a facut un control amanuntit", a precizat Dinu.
Directorul sportiv al lui Dinamo, Constantin Danilescu, care a participat pentru prima data la o conferinta de presa a clubului "alb-rosu", a declarat ca trecerea sa de la Steaua la Dinamo este benefica pentru el si a precizat ca niciodata nu va avea reactii nefavorabile fata de gruparea stelista, la care s-a consacrat. Dinu a tinut sa precizeze ca venirea lui Danilescu la Dinamo s-a facut pe criterii de competenta. "Nu l-am adus pe Tica Danilescu la Dinamo pentru ca sintem prieteni, ci pentru profesionalismul de care da dovada. A fost o sansa ca l-am gasit liber de contract", a spus Dinu.
Purtatorul de cuvint al FC Dinamo, Marcel Popescu, a declarat ca gruparea "alb-rosie" va edita o publicatie lunara, care se va numi "Echipa Tuturor", iar programele de meci vor fi suplimente ale acestei reviste.

Comentarii