Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

10 lucruri de făcut pentru o dimineaţă perfectă şi energică

GALERIE
vesel dimineata
  • vesel dimineata
- +

Ziua buna se cunoaste de dimineata, zice o vorba din batrani. Si pentru ca ziua sa-ti inceapa perfect, iata 10 trucuri simple care te vor ajuta sa-ti pastrezi tonusul ridicat.

1. Gandeste-te la ceva placut

In fiecare dimineata, dupa ce te trezesti, aloca-ti macar 30 de secunde in care sa te gandesti la cel putin un lucru placut pe care l-ai putea face pentru tine in acea zi si apoi sa-l faci cat de repede poti. Poate vrei o salata de fructe sau sa iti cumperi o pereche de pantofi, sau poate vrei sa asculti melodia preferata. Orice iti ridica moralul este binevenit.

2. Mananca echilibrat


O masa sanatoasa, care sa contina un mix de carbohidrati si proteine (terci de ovaz sau toast cu unt de arahide asezonat cu un praf de scortisoara), la care poti adauga 200 ml de cafea (doua cesti), iti dau un start excelent in zi. Pe langa faptul ca te vei bucura de o stare buna, vei avea si mintea la capacitate maxima.

3. Ia o gura de aer

Putina miscare in aer liber, chiar si cateva minute vor contribui la cresterea bunei dispozitii si la sporirea increderii de sine. Cercetatorii spun ca miscarea efectuata langa o apa amplifica efectele benefice ale acesteia.

4. Asculta natura

Atunci cand esti afara, fii atent la sunetele naturii. Functioneaza si daca asculti inregistrari cu sunete ale naturii. Intr-un studiu realizat recent s-a descoperit pacienti care au trecut prin diverse situatii stresante s-au recuperat mai repede daca au ascultat combinatii de sunete precum susurul apelor curgatoare si ciripitul pasarelelor. Unii cercetatori sugereaza chiar sa inlocuiesti clasicul ceas desteptator cu unul care emite sunete din natura.

 5. Concentreaza-te pe sentimente pozitive


Imediat ce te trezesti respira adanc de 5 ori si gandeste-te la ceva placut. Chiar si atunci cand te trezesti in gand cu o frustrare sau un sentiment negativ, adu-ti aminte ca trebuie sa te concentrezi pe lucruri pozitive.

 6. Bea ciocolata calda

Un studiu recent a dezvaluit faptul ca daca bei o bautura cu cacao, substantele din aceasta ridica nivelul de “alerta” si creste buna dispozitie. Savureaza dimineata cacao cu lapte degresat sau ciocolata neagra. Proteinele si carbohidratii din lapte te vor ajuta sa reechilibrezi glicemia, dar si sa pastrezi o stare de bine.

 7. Bucura-te de tine

Nu sari din pat imediat ce te trezesti. Petrece 5 minute bucurandu-te de tine, de corpul tau. Fii atent(a) daca simti ceva amortit sau intepenit, fa cateva miscari de stretching, cateva exercitii de respiratie profunda. Aceste 5 minute te vor ajuta sa-ti dai seama ca esti “prezent” si in “stare buna” pentru a putea rezolva sarcinile zilei.

8. Elimina gandurile negative


Cea mai buna modalitate de a elimina gandurile negre este sa te gandesti la lucrurile pentru care esti recunoscator: poate ziua in care ai obtinut postul mult visat, sau ziua in care te-ai intalnit cu partenerul de viata, sau ziua in care s-au nascut copiii. Imagineaza-ti cum ar fi fost viata ta daca aceste zile n-ar fi existat. Vei vedea ca starea de spirit ti se va imbunatati simtitor si vei avea energie pentru orele urmatoare.

9. Miroase menta

Cercetatorii spun ca mirosul de menta ridica buna dispozitie. Pune un saculet cu menta sub perna si imediat ce te trezesti miroase-l. Se pare ca si guma de mestecat cu gust de menta are acelasi efect. Imediat dupa masa, opteaza pentru o guma de mestecat mentolata si vei putea sa te bucuri de cateva ore energice.

10. Zambeste

Este un lucru pe care il poti face oricand, oriunde: sa zambesti! Zambetul nu doar ca iti va ridica tie starea de spirit, insa va contribui la schimbarea dispozitiei celor din jurul tau. Arata-ti cat mai des zambetul si vei reusi sa imprastii buna dispozitie peste tot.


sfatulparintilor.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri