Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Recepţia sistemului de management al traficului se amână pentru luna mai

100 de „butoane de verde“ distruse deja la Iaşi. Pietonii nu s-au obişnuit cu sistemul

GALERIE
Buton semafor, foto Alexandru A.semafor obturat
  • Buton semafor, foto Alexandru A.
  • semafor obturat
- +

O sută de butoane pentru comanda verde la pietoni au fost deja distruse.

Sistemul de management al traficului va fi recepţionat în plină campanie electorală. Reprezentanţii municipalităţii au declarat ieri pentru „Ziarul de Iaşi“ că recepţia proiectului a fost amânată pentru luna mai 2016, în condiţiile în care aceasta trebuia finalizată până la mijlocul lunii februarie.

„Comisia de recepţie a consemnat observaţii la funcţionarea sistemului şi la lucrări, motiv pentru care aceasta a fost amânată, conform legii şi procedurilor, până în luna mai 2016“, a precizat purtătorul de cu­vânt al primăriei, Sebastian Bu­raga.

Oficialul municipalităţii nu a dat detalii privind observaţiile făcute de către comisie. În schimb, unii lucrători ai antreprenorului ge­neral al lucrării, UTI Grup, au su­bliniat că o serie de echipamente au fost vandalizate.

„100 de butoane pentru comanda de verde la pietoni au fost vandalizate în ultimele două-trei luni. În unele cazuri, am schimbat de trei ori un buton“, a spus un lucrător UTI

Reamintim că la trecerile de pietoni unde au fost amplasate „butoane de verde“, acestea trebuie apăsate de pietoni pentru a putea traversa. În caz contrar, semaforul va arăta în permanenţă culoarea roşie. Una dintre cele mai recente intersecţii pornite în cadrul sistemului de management al traficului este b-dul Cantemir - Nicolae Iorga. În zonă, pietonii trec frecvent strada pe culoare roşie a semaforului, iar principalele cauze constau în timpii mari de aşteptare, dar şi nepăsarea „butonului de verde“.

„În prezent, 65 de intersecţii sunt funcţionale în trei culori, iar la alte 14, aflate acum în galben intermitent, se calculează în acest moment timpii finali pentru a putea trece la cele trei culori. Totodată, nouă intersecţii sunt nepornite pentru că se lucrează încă la diagramele de funcţionare“, a precizat Buraga.

El a adăugat că încă sunt „analizate“ solicitările cetăţenilor privind introducerea de timpi separaţi pentru viraj la stânga în cazul unor intersecţii precum 1 Mai sau str. George Enescu - Independenţei, unde au fost semnalate blocaje.

„Decizia va fi luată împreună cu executantul şi Comisia de circulaţie de la nivelul municipiului Iaşi“, a conchis oficialul primăriei.

Alte probleme semnalate de cetăţeni constau în amplasarea defectuoasă a semafoa­relor în unele zone. Astfel, la rond vechi CUG, stâlpul de semaforizare, dotat şi cu „buton de verde“, a fost amplasat la o distanţă apreciabilă de trotuar.

Totodată, la intersecţia dintre stradela Silvestru şi str. Pavlov, unul dintre stâlpii de semaforizare este obturat de mai multe indicatoare rutiere care încă nu au fost scoase de către municipalitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri