Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Rezultat surprinzător

11% dintre poliţişti au picat testul psihologic la un concurs organizat de IPJ Iași

GALERIE
politisti
  • politisti
- +

Dintre 257 de poliţişti înscrişi la un concurs organizat de IPJ, 29 nu au trecut proba psihologică.

Sute de poliţişti de la diverse structuri din Iaşi se „bat“ pentru câteva posturi scoase la concurs sâmbătă. La nivelul Inspec­toratului de Poliţie Judeţean au fost scoase 20 de posturi de ofiţeri, pentru care vor lupta aproape 260 de poliţişti. La concursul organizat de IPJ Iaşi s-au înscris chiar şi angajaţi de la Poliţia de Frontieră, dar şi de la structuri cum ar fi Biroul de Combatere a Criminalităţii Orga­nizate (BCCO), Serviciul de Operaţiuni Spe­ciale, şi chiar şi de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise. Surpriza uriaşă avea să vină la proba psihologică care a decimat rândurile concu­renţilor. Surprinzător, la această probă au căzut 29 de poliţişti.

Examenele pentru posturile scoase la concurs în cadrul Inspectoratului de Poliţie Jude­ţean Iaşi vor avea loc sâmbătă, iar subiectele sunt rea­lizate la structura centrală din Bucureşti. Vor fi organizate teste pentru posturi de poliţie în cadrul structurii din Iaşi, dar şi la Hârlău, Răducăneni, Miroslava sau Fântânele.

Pentru cele 20 de posturi scoase la concurs s-au înscris şi cadre de la Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Biroul Judeţean Poliţie Trans­por­turi Iaşi, Secţia Regională de Poliţie Transpor­turi (SRPT) Iaşi, Centrul Medical Judeţean, Servi­ciul Operaţiuni Speciale Iaşi, Serviciul Imigrări Iaşi, şi chiar de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Iaşi.

Numai că poliţiştii care vor participa la concurs sunt priviţi cu ochi invidioşi de mulţi colegi care s-au înscris, dar pur şi simplu au căzut la una dintre probele care teoretic poate părea uşoară: testul psihologic. În urma testării psihologice care a avut loc între 24 februarie şi 26 februarie, dintre cei 257 de înscrişi, un număr de 29 poliţişti au fost picaţi de psihologi, şi nu vor mai putea participa la examenul de sâmbătă.

Chiar dacă pare greu de crezut că au picat acest test, mulţi poliţişti spun că verificarea se desfăşoară pe durata mai multor ore. „Are un grad de dificultate destul de mare. Bateria de teste pentru un agent are o anumită dificultate, iar pentru cea de ofiţer, cum este cazul acum, testul este mai dificil“, a precizat unul dintre poliţiştii care au reuşit să treacă testul.

Centrul de Psihosociologie Bucureşti a sfătuit concurenţii să se odihnească îndeajuns pentru a putea face faţă testului. „Candidaţii vor avea asupra lor documentul de identitate, instrumente de scris cu pastă sau cerneală albastră şi trebuie să fie într-o stare psihofizică bună, adică odihniţi“, se arată în anunţul făcut de psihologi

Ce posturi sunt libere

Printre cei picaţi la testul psihologic fac parte de la mai multe structuri, printre care şi femei poliţiste De exemplu, a fost declarată inaptă o tânără care în prezent lucrează la Biroul de Combatere a Criminalităţii, cu gradul de agent principal de poliţie, dar şi o altă angajată de la Serviciul Imigrări, cu acelaşi grad, de agent principal de poliţie. O altă femeie picată de psihologi a fost o angajată a Serviciului de Înmatriculări şi Permise Iaşi. De asemenea, au ratat testul şi doi fraţi care activează în cadrul unei secţii de poliţie rurală de lângă Iaşi, dar şi un agent principal din cadrul Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Posturile scoase la concurs sunt trei posturi de ofiţer în cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi, dar şi două la Biroul Investigaţii Complexe din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE). Se mai doreşte angajarea unui ofiţer specialist la Compartimentul Relaţii cu Publicul din cadrul Serviciului Cabinet, a unui ofiţer la Structura de Securitate din cadrul IPJ Iaşi, un altul pentru Serviciul de Resurse Umane, cât şi a unui purtător de cuvânt la compartimentul Relaţii Publice. Poliţiştii se vor mai „bate“ pentru un post de ofiţer principal la Secţia 5 Iaşi, unul la Poliţia Oraşului Hârlău, unul la Secţia 4 Rurală Miroslava şi încă unul la Secţia 5 Rurală Răducăneni. La Secţia 2 Iaşi sunt două posturi la Compartimentul Investigaţii Criminale - Com­baterea infracţiunilor contra patrimoniului, un post asemănător la Secţia 3 Iaşi, şi la Secţia 4 Iaşi, şi unul de ofiţer la Biroul de Investigaţii Criminale - Supravegheri Judiciare din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani. La Podu Iloaiei se caută un angajat la Compartimentul Investigaţii Criminale şi un altul, la aceeaşi structură, în cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos.

Tot pe 19 martie va avea loc şi concursul pentru funcţia de ofiţer la Serviciul Comunicaţii şi Informatică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri