Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

5 beneficii daca te lasi de fumat ACUM

GALERIE
fumator
  • fumator
- +

Fumatul, acest flagel al societatii moderne, este un obicei care iti controleaza viata, avand un impact negativ major asupra starii tale de sanatate.

Ceea ce putini stiu este ca pe langa nicotina, un drog puternic care provoaca dependenta, fumul de tigara contine aproximativ 4000 de substante toxice pentru organism.
Aceste mii de substante pe care le inhalezi cu fiecare tigara fumata se depoziteaza in plamani. Totodata, fumatul creste tensiunea, crescand riscul de atac cardiovascular, informeaza Demoiselle.ro.

Astfel, pe langa faptul ca vei cheltui o mica avere pe tigari, te vei alege si cu sanatatea subrezita.
Pentru a scapa de efectul nicotinei la nivel fizic ai nevoie de doar cateva zile. Pentru a scapa insa de efectele sale la nivel psihologic, ai nevoie de o perioada mult mai mare, care poate fi de pana la cateva luni, in functie de psihicul fiecarui dintre voi.

Nu e insa un sacrificiu prea mare sa renunti la fumat. Iata mai jos cateva beneficii pe care ti le va aduce renuntarea la acest viciu:

 1. Ramai cu mai multi bani in buzunar


Probabil putini dintre voi realizeaza faptul ca anual cheltuiti aproximativ 1000-1500 de euro cu tigarile. Cu banii economisiti, de exemplu, iti poti satisface un mic capriciu.

2. Esti mai sanatos

Circulatia sanguina se imbunatateste la scurt timp dupa ce renunti la fumat, si usor, usor, plamanii incep sa se curete. Nu te speria de tusea si expectoratiile care te vor chinui o perioada. Este o reactie normala prin care organismul elimina “mizeriile” acumulate.

In plus, respiratia devine mai proaspata, casa si masina ta nu vor mai avea mirosul greu de tigara, devii mai odihnit si mai plin de energie.

3. Revine capacitatea de concentrare

Mai toti fumatorii traiesc cu impresia ca tigarile ii ajuta sa se concentreze mai bine. In realitate, lucrurile nu stau deloc asa. Inhaland toxinele din fumul de tigara sangele se ingroasa, iar creierul nu mai este suficient de bine oxigenat.

 4. Mai mult timp liber

Fumatorii vor spune ca nu pierd mult timp ca sa fumeze. Conteaza toate minutele pierdute intr-o zi, pentru ca poti sa le folosesti intr-un mod mai placut. Doar cand devii nefumator descoperi ca de fapt te-ai ales cu mai mult timp liber si esti mai multumit pentru ca poti sa desfasori activitati care-ti fac placere, in loc sa te sufoci singur.

 
5. Socializezi intr-un mod mai placut

Placerea fumatorilor este sa stea la o sueta cu prietenii lor fumatori, evident. Se gandesc ca este un mod placut de-a mai schimba o vorba. Daca sunt obisnuiti sa socializeze prin intermediul tigarii, le va fi greu sa renunte, gandindu-se ca nu mai pot socializa, ca-si pierd prietenii.

Nimic mai gresit. Este doar teama. Teama ca nu va mai fi nimic la fel, insa incet, incet, intalnirile vor deveni mai placute doar pentru simplu fapt ca nu mai ai grija tigarilor. Vei descoperi ca prietenii adevarati nu vor pleca din cauza asta, chiar te vor sustine.

Toti fumatorii se gandesc la un moment dat sa renunte la fumat. Nu mai amana. Ai ocazia sa-ti cureti corpul de toxine si sa-l reincarci cu energie. Vei avea o viata lunga si de calitate.

Daca esti nefumator, cel mai bine este sa nu te apuci niciodata de fumat pentru ca este un obicei nesanatos.

sfatulparintilor.ro
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri