Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Aplauze la semieşec!

GALERIE
ocazie-ciuca-csms-timisoara151623cristea-aparatori-csms-timisoara151630prunea-napoli-flocea-csms-timisoara151606
  • ocazie-ciuca-csms-timisoara151623
  • cristea-aparatori-csms-timisoara151630
  • prunea-napoli-flocea-csms-timisoara151606
- +

 

 
CSMS Iaşi – Poli Timişoara 1-1 (0-0) în etapa a XXV-a a Ligii de fotbal. CSMS a dominat cu autoritate partida, însă a ratat mult, iar după golul lui Andrei Cristea a fost egalată repede. În ciuda vremii câinoase, circa 3 000 de spectatori plătitori au scandat des, la unison, numele oraşului, iar la final au trecut peste amărăciunea rezultatului, aplaudându-i pe fotbalişti
 
 
CSMS: Grahovac – Voicu, Mihalache, Ciucă, Ţigănaşu – Böle, Gheorghe, Enescu, Viveiros (’70 - Onduku) – Cristea, Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
Timişoara: Strauss– Belu, Scutaru, Manu Torres, D. Popescu – Llorente, Melinte -  J. Hernandez (‘90^2 - Bocşan), Zicu (’70 - Pisas), Ov. Popescu – Bărbuţ (‘90^5 - Doman). Antrenor: Florin Marin.
Cartonaşe galbene: Ţigănaşu (’26), Cristea (’76) – M. Torres (’27), Belu (’74), Strauss (‘90^6).
Arbitri: Sebastian Colţescu; Sebastian Gheorghe, Vladimir Urzică.
 
1-0, min. 75: Ţigănaşu centrează la marginea careului mare, Golubovic îi pasează, cu capul, lui Cristea, atacantul ieşean preia, se descurcă între Scutaru şi Torres şi înscrie de la 8 metri, deşi fusese dezechilibrat;
 
1-1, min. 78: Llorente aruncă mingea din zonă centrală pe flancul stâng, Böle trimite pe spate, cu o lovitură de cap, până la Popescu, bănăţeanul trece apoi uşor de maghiar, nimeni nu iese la dublaj şi timişoreanul înscrie din lateral stânga, cu un şut puternic, la colţul lung.
 
În majoritatea covârşitoare a cazurilor, când te duci să vezi singura echipă a oraşului care te face să umbi în buzunare pentru a intra la meci, când mai înfrunţi şi o vreme câinoasă şi răguşeşti de cât de mult îţi încurajezi favoriţii, iar aceştia nu câştigă, irosind o uriaşă şansă de a se apropia de o performanţă istorică, accederea în cupele europene, ai ca repertoriu de final nervi, înjurături, fluierături. Sâmbătă, în Copou, a fost altfel! Aproape 3 000 de spectatori plătitori, care au scandat des, în cor, “Iaşul! Iaşul!”, au aplaudat echipa favorită, în ciuda remizei cu Timişoara. Explicaţia atitudinii ieşită din tipare a asistenţei este dată de dăruirea remarcabilă a trupei lui Nicolo Napoli, care a dominat, cu puţine excepţii, da capo al fine, meciul, doar lipsa de şansă făcând ca victoria să fie ratată.
Gazdele au început meciul cu pedala de acceleraţie la maximum, Viveiros (‘5 şi ‘9) trecând pe lângă gol. În ciuda unui teren dificil, moldovenii au avut un ritm excelent şi în continuare, dominând aproape tot primul act. Din nefericire pentru ieşeni, presiunea a întunecat luciditatea finalizării, astfel că încercările lui Ciucă (2), Gheorghe (2), Enescu, Böle şi Viveiros nu au atins ţinta. Mai mult, Timişoara, care nu a fost în stare să şuteze până în minutul 34, când Bărbuţ i-a pasat lui Grahovac, a fost la un pas de o uriaşă surpriză, Brăbuţ lovind transversala în minutul 38, de la 16 metri, la singura replică serioasă.
Presiunea la poarta lui Strauss s-a intensificat după odihnă: Cristea (’54) l-a testat din unghi pe portarul israelian, Gheorghe a confirmat că a prins o zi neinspirată (în minutul 67, scăpat singur, a şutat mult “peste”, de la 16 metri), Ciucă (’69) a fost din nou la un pas de gol, stoperul ieşean reluând pe lângă poartă, din careul mic, mingea care trecuse şi prin faţa lui Golubovic şi Cristea, iar Böle a trimis “peste”, de la 20 de metri (’70). Până la urmă, reduta oaspeţilor a căzut, vechiul şi noul idol din Copou, Andrei Cristea, găsind cifrul seifului trupei lui Florin Marin cu un sfert de oră înainte de final. Bucuria de nedescris instaurată în Copou a întunecat însă luciditatea defensivă, Iaşul fiind egalat repede, după un moment de visare a defensivei.
Finalul s-a jucat cu pistoalele pe masă. Golubovic a trimis pe lângă poartă (‘82), Strauss a parat şutul lui Ţigănaşu (’84), Grahovac a făcut minuni la loviturile de cap trimise de Bărbuţ şi Llorente (’85), iar omologul său timişorean la “foarfeca” lui Golubovic (’90).
A rezultat astfel o remiză nedreaptă pentru CSMS, care se depărtează serios de visul (mult) prea frumos al sezonului.
 
Prunea: “Când e să nu-ţi iasă, nu-ţi iese!”
Despre meci, Prunea a spus: “Am avut un ghinion teribil. Am ratat din toate poziţiile. |sta e fotbalul, când este să nu-ţi iasă, nu-ţi iese! Îi felicit însă pe băieţi pentru atitudine, le mulţumesc şi spectatorilor pentru faptul că au înţeles eforturile băieţilor şi au încurajat şi aplaudat echipa în permanenţă. Sunt sigur că dacă vremea era mai bună, venea mai multă lume lângă această echipă care face cinste Iaşului”. ^ Andrei Cristea: “Degeaba am marcat, degeaba m-am bucurat imens că le-am oferit suporterilor ieşeni un gol la revederea pe care mi-am dorit-o de atâta timp, pentru că am pierdut două puncte importante. Păcat, eu zic că meritam din plin victoria, ne-am dăruit cu toţii, iar fanii au fost extraordinari. Mergem mai departe, luptăm până la capăt”. ^ În minutul 25, Manu Torres l-a împins discret pe Cristea în careu, atacantul ieşean a încercat imediat să speculeze imprudenţa adversarului, a căzut, însă Colţescu nu a acordat penalty. ^ În minutul 64, Golubovic şi Strauss s-au lovit cap în cap, meciul reluându-se după minute bune în care cei doi au primit îngrijiri medicale. Drept urmare, actul secund a fost prelungit mai bine de cinci minute. ^ Antrenorul de portari al ieşenilor, Benone Dohot a fost socru mare după meci, fiul său căsătorindu-se. La sărbătorirea evenimentului au participat Prunea şi colegii din stafful tehnic, Adrian Kereszy şi Cezar Honceriu, jucătorii nefiind invitaţi. ^ La meci a asistat şi fosta glorie a fotbalului românesc, Ilie Balaci. La tribuna oficială, altă dată aproape goală, au apărut o mulţime de politicieni... Printre ei nu s-a numărat Mihai Chirica. ^
 
Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă
 
Iritarea existentă în rândul CSMS Iaşi în ceea ce priveşte diferenţierea pe care primarul interimar Mihai Chirica o face în domeniul sportului a atins un nou punct de maxim. Oficiali şi jucători ai CSMS s-au arătat contrariaţi de faptul că promisiunile de sprijinire a echipei rămân la stadiul de vorbe, gruparea de fotbal trăind exclusiv din banii produşi de ea, în timp ce fonduri din bugetul Iaşului se duc către echipa naţională de rugby, după ce Federaţia a decis mărirea numărului de elită în Superligă. Mai mult, cu câteva zile înainte de meciul extrem de important cu Timişoara, Chirica, într-o conferinţă de presă în care a discutat despre sport, nu a pomenit nicio vorbă despre echipa de fotbal a oraşului, îndemnându-i însă pe ieşeni să se ducă la partida “stejarilor”, programată abia în această sâmbătă şi a anunţat că vrea să dezvolte serios rugbiul. De altfel, oraşul a fost împânzit de banere despre disputa România - Rusia, în timp ce duelul dintre CSMS şi Poli nu a fost promovat deloc. Preşedintele CSMS, Florin Prunea, s-a abţinut să lanseze conflictul în spaţiul public: “Am discutat cu domnul Chirica, ne-a asigurat că este lângă noi. Nu am primit încă vreun leu în acest an de la Primărie, aşteptăm în continuare concretizarea promisiunilor legate de sprijinirea echipei. Deocamdată, ne-am descurcat cu banii din drepturile de televizare. Suntem cu plăţile la zi faţă de jucători (n.r. – informaţie falsă, existând un salariu restant şi mai multe chirii, primele pentru ultimele trei meciuri din sezonul regulat urmând să fie achitate la pachet), vom vedea ce va fi în continuare”.
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Nicolo Napoli: “Sunt mulţumit de jocul prestat de băieţi, nu şi de rezultat. Am alergat mult, am făcut tot posibilul să câştigăm, am avut multe mingi în faţa porţii, am ratat mult, însă am înscris o singură dată. Din păcate, imediat ce am marcat a venit o greşeală în defensivă şi Timişoara a egalat. Echipa a jucat bine, rămânem cu regretul faptului că nu am învins. Acum, depindem şi mai mult de ce face ASA”.
Florin Marin: “În prima repriză, Iaşul a dominat, însă, pe final, am avut şi noi câteva contraatacuri periculoase şi o bară. Apoi, presiunea gazdelor a fost şi mai mare, însă am egalat repede după ce Cristea a deschis scorul. Pe final, am mai avut o ocazie, au avut şi ei prin Golubovic. Eu zic că a fost un rezultat echitabil. Zvonurile dinaintea meciului legate de înlocuirea mea nu m-au afectat. Se caută soluţii pentru găsirea formulei de finanţare a echipei, continuăm lupta pentru evitarea retrogradării. La cum arată Iaşul acum, merită să joace în play-off”.
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri