Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

"Aş fi câştigat şi în faţa lui Popescu"

GALERIE
burleanu-razvan-frf
  • burleanu-razvan-frf
- +

 - spune preşedintele FRF, Răzvan Burleanu


Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că este exclusă o asociere între condamnarea lui Gheorghe Popescu şi alegerile de la FRF, precizând că ar fi câştigat şi în cazul în care acesta ar fi fost achitat în "Dosarul transferurilor". "Este exclusă o astfel de asociere. Cei care fac o astfel de legătură uită poate motivul pentru care el a fost urmărit penal şi condamnat, evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune şi aşa mai departe. Eu aş fi câştigat alegerile şi cu Popescu candidat", a declarat Burleanu.
Oficialul FRF, care a admis că s-a întâlnit de mai multe ori cu preşedintele Traian Băsescu în perioada în care a lucrat la Administraţia Prezidenţială, a spus că are mulţi prieteni în lumea politică, care l-au asigurat de susţinerea lor pentru modificarea unor acte normative: "Am prieteni în toate partidele politice, care m-au asigurat de tot sprijinul lor în ceea ce priveşte demersurile legislative pe care vrem să le facem în perioada următoare, de a modifica cadrul normativ în care şi fotbalul românesc îşi desfăşoară activitatea".
Referitor la o posibilă subvenţionare a fotbalului românesc de către stat, Burleanu a precizat că finanţarea ramurilor sportive în funcţie de numărul de practicanţi i se pare a fi o procedură absolut normală. "Este o temă sensibilă. Ceea ce ne dorim în perioada următoare, înainte să solicităm o subvenţionare a Federaţiei Române de Fotbal, este un cadru legislativ mult mai clar, prin care să putem să atragem mult mai uşor resurse financiare dinspre mediul privat. Altfel spus de o modificare a codului fiscal cu referire directă la capitolul legat de sponsorizări. Este o procedură absolut normală prin care absolut orice federaţie sportivă trebuie finanţată în România. Modelul ceh aplică deja acest sistem cu numărul de practicanţi şi performanţele obţinute. Federaţia Română de Fotbal va accesa în perioada următoare orice resursă financiară posibilă pentru un parcurs spre performanţă", a mai spus Burleanu. Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal în cadrul Adunării Generale din 5 martie, la o zi după ce fostul internaţional Gheorghe Popescu, principalul favorit la alegerile pentru şefia FRF, fusese condamnat în "Dosarul transferurilor", alături de alţi şapte oameni de fotbal

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri