Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Aşteptăm nemţoaicele pe zgură

GALERIE
halep-petkovic
  • halep-petkovic
- +

 Întâlnirea România – Germania din Fed Cup se va disputa la Cluj în 16/17 aprilie, pe suprafaţă lentă. Monica Niculescu, înfrântă la simplu şi la dublu în turneul de la Sankt Petersburg

 
* România - Germania, meciul din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, se va juca la Cluj, în perioada 16 şi 17 aprilie 2016, anunţă site-ul oficial al Federaţiei Române de Tenis După înfângerea la limită cu Cehia, scor 2-3, când perechea Andreea Mitu - Raluca Olaru nu a putut face faţă perechii formate din Karolina Pliskova şi Barbora Strycova, pierzând meciul decisiv, România va juca un meci de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială. Din echipa Germaniei vor face parte, noul număr II mondial, Angelique Kerber, Andrea Petkovic, Annika Beck şi Anna-Lena Grönefeld.  ”Meciul cu Cehia de la Cluj  a fost foarte bine organizat, atmosfera a fost incredibilă, iar fetele s-au simţit atât de bine încât am decis să ne întoarcem acolo pentru acest important meci cu Germania. Alina Tecşor-Cercel, căpitanul nejucător al echipei României, a discutat cu jucătoarele şi de comun acord au decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă, dar, de data aceasta, pe zgură”, a declarat preşedintele federaţiei, George Cosac. O explicaţie ar putea fi aceea că, atât Angelique Kerber, câştigătoarea Australian Open, cât şi Sabine Lisicki, jucătoarea cu cel mai puternic serviciu din circuitul WTA, sunt mai redutabile pe suprafeţe rapide.
* Monica Niculescu (37 WTA) a fost eliminată în optimile turneului de la Sankt Petersburg, de către jucătoarea din Ungaria, Timea Babos (51 WTA), scor 6-4, 1-6, 3-6. Partida a durat două ore şi 17 minute. În primul set, românca şi-a pierdut serviciul o singură dată, reuşind să revină de la scorul de 1-4 pentru adversară. A reuşit două break-uri şi a întors soarta setului, câştigând primul act cu 6-4. În setul doi, jucătoarea din Ungaria n-a mai cedat decât un singur game, impunându-se cu 6-1. Setul decisiv a început cu un break al Timeei Babos, iar Monicăi Niculescu i-a fost greu să mai recupereze. Ultimul act a fost câştigat de Timea Babos, scor 6-3.  În faza sferturilor de finală, Timea Babos o va întâlni pe Roberta Vinci (Italia), cap de serie numărul 2. Astăzi, s-au mai înregistrat rezultatele: Katerîna Kozlova (Ucraina) – Elena Vesnina (Rusia) 2-6, 6-3, 6-2; Daria Kasatkina (Rusia) – Laura Siegemund (Germania) 6-3, 6-4; Belinda Bencic (Elveţia) – Annika Beck (Germania) 7-6, 6-3; Dominika Cibulkova (Slovacia) – Caroline Wozniacki (Danemarca) 6-4, 7-5. Din păcate, Monica Niculescu, împreună cu germana Laura Siegemund, au abandonat în sferturile probei de dublu, la scorul de 3-4 în primul set al întâlnirii cu Vera Duşevina /.Barbora Krejicikova (Rusia / Slovacia). Nici perechea Elena Bogdan / Ilona Kelemen (România / Belarus) n-a trecut de sferturi, cedând cu 5-7, 2-6 în faţa spaniolelor Anabel Medina / Arantxa Parra (Spania).
* Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India), cap de serie numărul 4, a pierdut  în sferturile de finală ale probei de dublu a turneului ATP de la Rotterdam. Florin şi Rohan au fost învinşi de dublul Nicolas Mahut/Vasek Pospisil (Franţa/Canada), scor 6-3, 1-6, 8-10, în o oră şi trei minute de joc. Pe durata partidei, perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna şi-a pierdut de două ori serviciul, a înregistrat cinci aşi, iar procentajul mingilor câştigate cu primul serviciu a fost de 76%. Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), favorita principală a competiţiei, va juca, astăzi în sferturile de finală cu dublul Gilles Muller/Nenad Zimonjic (Luxemburg/Serbia).
* Perechea alcătuită din tenismanul român Victor Hănescu şi americanul James Cerretani s-a calificat, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului challenger de la Santo Domingo, dotat cu premii totale de 75.000 de dolari, după 6-4, 1-6, 10-4 cu favoriţii numărul doi, Purav Raja / Ruan Roelofse (India / Africa de Sud).  Hănescu şi partenerul său au obţinut victoria după 69 de minute de joc, în capitala Republicii Dominicane. Ei vor întâlni în sferturi vor înfrunta perechea spaniolă Roberto Carballes /Oriol Roca. La simplu, Hănescu (34 ani) s-a oprit în ultimul tur al calificărilor.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri