Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Astra Giurgiu - CSMS Iaşi 2-1, rezultat final. Iesenii schimbati in bine dupa pauza

GALERIE
faza-csms-astra121376
  • faza-csms-astra121376
- +

 

 

‘90^3: contraatac iniţiat de Alibec, Vladu îl contrează în ultimul moment pe Fatai.

 '90 -contraatac periculos "4-3" al iesenilor, Yahaya finalizeaza slab.

 

 '86 - Palimaru acorda corner, din fata lui Ben Youssef
2-1, min. 64: lovitură liberă executată de pe dreapta, Wesley prelungeşte cu capul pentru Munteanu , care înscrie din colţul careului mic la colţul lung
’62  -şut periculos de la 20 metri al lui Cristescu
’58: Fatai îl depăşeşte pe Mihalache, rămâne singur cu portarul, dar Carpaco intervine salvator
’52: Wesley trimite o pasă filtrantă în careu, Bosoi pasează înapoi, iar Dedu, din poziţie bună, şutează  mult peste poartă.
 ’49: Ieşenii sunt mai prezenţi în joc: după un “un-doi” ratat Wesley – Pălimaru, Dedu ratează un voleu pretenţios de la marginea careului.

 ’45: CSMS capătă o lovitură liberă indirectă extrem de periculoasă exact de la marginea careului, după ce Pălimaru a fost obstrucţionat de Ben Youssef. Wesley, însă, şutează în zid.  

 ’40: lob al lui Fatai respins în corner de Munteanu.

2-0, min. 39: pătrundere viguroasă a lui Fatai pe flancul drept al apărării ieşene, lăsat liber, nigerianul şutează la colţul lung.
’34: Mare ocazie pentru “astrali”: William reuşeşte o centrare de lângă Voicu, dar Enache, aflat în faţa porţii goale, trimite mult afară.
’31: O minge respinsă înapoi de ieşeni, Caparco ratează preluarea şi a fost aproape să piardă mingea în faţa lui Fatai
’29: contraatrac reuşit al echipei ieşene: Wesley îl serveşte pe Pălimaru în careu, dar Junior Morais respinge în corner
 ’25: acţiune a lui Enache pe partea dreaptă, Fatai, excelent plasat, trimite cu capul dar Caparco respinge.

  ’18: prima ocazie ieşeană: Bosoi centrează, Pălimaru plasează o lovitură de cap care nimereşte transversala

 1-0, min. 16: la a acţiune a gazdelor care nu anunţa nimic, Seto preia o minge respinsă din apărare şi şutează pe jos de la 20 de metri, surprinzându-l pe Caparco; 

 

‘3- corner executat de Cristescu, Vladu respinge de pe linia porţii şutul lui Morais
 
Astra: Lung -Pliatsikas, Găman ('67 - Oros), Ben Youssef, Morais -Yahaya, Seto - Enache, Cristescu ('69 - Alibec), William ('82-Rus) - Fatai. Antrenor: Daniel Isaila. 
CSMS: Caparco - Voicu, Mihalache, Munteanu, Vladu - Olah ('46 - Dedu), Creţu ('46 - Novac) - Bosoi, Wesley, Ciucur ('75 -Calugaru) - Pălimaru. Antrenor: Marius Lacatus.
 Arbitru: Catalin Popa
Cartonase galbene: Morais, William / Munteanu
.............
Chiar dacă CSMS a întâlnit o echipă de valoare net superioară, iubitorii de fotbal ai Iaşului nu se împacă de fel cu scorul de 5-1 cu care "găzarii" au pedepsit echipa ieşeană şi cer un rezultat bun în următoarea partidă, care se dispută la Giurgiu, contra Astrei. Cu alte cuvinte, vor ca jucătorii să spele ruşinea de sâmbăta trecută. Dar ce mai ruşine este aceea când te bate o echipă care a zdrobit Viktoria Plzen la ea acasă, în care sclipesc jucători ca Teixeira, Mutu sau Tamuz? De-abia adversara de astăzi are de spălat o mare ruşine, pierderea meciului de la Botoşani, în condiţii de superioritate numerică. Suntem convinşi că furtunaticul patron Ioan Nicolaie consideră că orice rezultat în afara victoriei cu Iaşul, nu poate fi spălat nici cu victoria la Lyon. Cu alte cuvinte, ghinionul ieşenilor vine de la Botoşani, fiindcă în condiţii normale, ambiţia şi determinarea ieşenilor ar fi avut şanse să prindă o zi mai slabă a elevilor lui Daniel Isăilă.
Şi totuşi, la Iaşi se speră într-o reabilitare, chiar şi în aceste condiţii: " Ne aşteaptă un joc destul de dificil în compania unei echipe care are ca obiectiv lupta pentru câştigarea titlului de campioană. Nu va fi deloc uşor dar sper ca băieţii să îşi fi revenit şi să demonstreze că meciul cu Petrolul a fost un accident", a declarat antrenorul CSMS, Marius Lăcătuş, într-o conferinţă de presă. " Astra are jucători valoroşi, care pot face diferenţa, dar nu ne temem. Cu toţii ne aşteptam la o victorie a giurgiuvenilor la Botoşani şi aţi văzut ce s-a întâmplat. S-a văzut că atunci când ai o dorinţă mare şi disciplină tactică, poţi câştiga", a mai completat Lăcătuş. Din echipa ieşeană vor lipsi Milan Mitic (suspendat din pricina eliminării de sâmbătă) şi Liviu Mihai (accidentat), în timp ce Ionuţ Voicu s-a pregătit normal şi pare apt pentru disputa de la Giurgiu, iar debutul oficial al lui Lukacs Bole mai întârzie, ce puţin cu o săptămână. Mai speranţe se pun în evoluţia lui Wesley, chiar dacă brazilianul nu este încă la maximum sub aspect fizic. O speranţă ar mai fi şi aceea ca ieşenii să termine jocul în efectiv complet, ştiut fiind că în ultimele două runde, CSMS au avut oameni eliminaţi exact în finalul primei reprize: Mihalache la Mediaş şi Mitic în Copou cu Petrolul!
 
Adversar cu ghinion
Ultimele întâlniri ale ieşenilor cu Astra Giurgiu, disputate pe prima scenă în sezonul 2012-2013 s-au încheiat cu tot atâtea succese giurgiuvene. În tur, la Giurgiu, “astralii” au câştigat cu 1-0 prin golul marcat de Sadat Bukari (’65). Cu puţin timp în urmă, cele două echipe s-au întâlnit în Copou, în cadrul 16-imilor Cupei României. Ieşenii au condus cu 1-0 până în min. 50, gol marcat de Andrei Herghelegiu (‘9), dar Astra s-a impus cu 4-1 în final, reuşitele fiind realizate de Tembo (’50), Găman (’61), Ivanovski (’65) şi Fatai (’87). Nici partida din retur, de la Iaşi nu a fost cu succes pentru CSMS: 2-0 pentru Astra, goluri marcate de Budescu (‘9) şi Ivanovski (’85)
 

 

 
 
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri