Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Becali, faliment de răsunet la Iaşi? Ce se va întâmpla cu Avicola?

GALERIE
abator avicola-tg frumos1becali-gigi
  • abator avicola-tg frumos1
  • becali-gigi
- +

Administratorul judiciar al firmei Avicola SA cere intrarea în faliment al societăţii. După mai mult de trei ani de reorganizare firma patronului clubului de fotbal Steaua a achitat doar 2% din datorii.

Firma lui Gigi Becali de la Iaşi, SC Avicola SA, va intra în faliment dacă solicitarea administratorului judiciar, Management reorganziare Lichidare, prin Corneliu Mititelu, va fi aprobată de creditorii firmei. După prezentarea ultimului raport de activitate, Mititelu a convocat Adunarea Creditorilor pe data de 4 mai, ora 11, pentru a discuta aprobarea intrării în faliment a firmei, motivată de insuccesul valorificării activelor şi plata datoriilor către creditori. Potrivit raportului realizat pentru propunerea de deschidere a falimentului la SC Avicola SA, după trei ani şi două luni de reorganizare, Mititelu a reuşit să plătească în totalitate creanţele salariale în valoare de 1,2 milioane lei şi 320.000 lei din creanţele garantate, ceea ce reprezintă doar 2,14% din totalul creanţelor (circa 70 milioane lei) ce trebuiau plătite.

Mititelu şi-a motivat solicitarea de intrare în faliment prin faptul că, atunci când a gândit planul de reorganizare, a luat în calcul ca prioritate valorificarea activelor pentru stingerea datoriilor, însă acestea nu au prezentat mare interes. „Previzionarea făcută prin Planul de reorganizare confirmat avea la bază ipoteza valorificării activelor în cadrul procedurii de reoganizare, conform Etapei I şi II de valorificare. Motivat de neachitarea ratelor prevăzute în planul aprobat, în perioada 15.02.2012-01.04.2015, şi aspectele relatate mai sus, solicităm, în temeiul dispoziţiilor art. 107 alin. 1 lit. C din Legea nr. 85/2006, deschiderea procedurii de faliment a debitorului SC Avicola Iasi SA”, a notat Corneliu Mititelu în raportul de propunere a deschiderii procedurii de faliment la Avicola SA.

Pentru îndeplinirea Planului de reorganizare şi redresarea activităţii, au fost închiriate activele societăţii debitoare, alături de lichidarea activelor firmei. „Întrucât nu a existat interes pentru activele aflate în proprietatea SC Avicola Iaşi SA, precum şi creanţele născute în cursul procedurii de insolvenţă ce au fost parţial acoperite, ratele prevăzute în cadrul Programului de plăţi nu au putut fi achitate decât într-un procent redus”, a mai notat Mititelu. Până anul trecut, Mititelu închiriase o parte din halele Avicola către o firmă importantă de acelaşi profil din judeţ, SC Makler Plus SRL, deţinută de basarabenii Sergehi şi Tatiana Demidov, dar care din cauza datoriilor a intrat în insolvenţă şi nu a mai plătit chirii în valoare de peste 573.000 lei.

După încetarea contractelor cu Makler Plus, singurele contracte de închiriere valabile au rămas doar cele cu SC Ferma nr. 1 Bivolari, societate patronată de Mihai Lupu, un important crescător de păsări la nivel local şi chiar naţional. Pentru a desfăşura activitate în aceste clădiri, Mihai Lupu, patronul Ferma 1 Bivolari, plăteşte lunar către Avicola aproximativ 165.000 lei fără TVA. De asemenea, Lupu şi-a lua angajamentul de a plăti 217.000 din datoria pe care o are de restituit firma SC Makler Plus SRL, după ce a preluat o parte din halele în care activa firma basarabenilor.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri