Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Capul sus, mergem înainte! Hajduk Split – CSMS Iaşi, scor 2-1

GALERIE
Hajduk Split - CSMSciucur-csms-hajduk11
  • Hajduk Split - CSMS
  • ciucur-csms-hajduk11
- +

Hajduk Split – CSMS Iaşi 2-1 (1-1), în manşa a doua a turului II preliminar al Ligii Europa. Ieşenii au făcut un meci bun şi în Croaţia, însă au pierdut după un gol primit în minutul 90, aproape la fel ca şi în Copou.

Hajduk: Stipica – Juranovic, Nizic, Cosic, Milic – Jefferson (’68 - Bilyi), Kozulj – Vlasic, Susic (’60 - Basic), Tudor – Said (’46 - Ohandza). Antrenor: Marijan Pusnik.

CSMS: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Ciucur (’62 - Martin), Mitic, V. Gheorghe (’76 - Creţu), Böle – Cristea (’81 - Roman), Piccioni. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Nizic (’74) - Cristea (’55), Mitic (’59).

Arbitri: Franck Schneider; Philippe Jeanne, Djamel  Zitouni (Franţa).

1-0, min. 22: Susic a centrat de pe dreapta, Jefferson a deviat cu capul, pe spate, de la marginea careului mare, spre bara a doua, Tudor a reluat cu o semifoarfecă din apropierea colţului careului mic;

1-1, min. 26: Piccioni i-a pasat lui Böle dintr-o lovitură liberă, maghiarul a centrat de pe stânga pe celălalt flanc, şutul lui Mihalache a fost respins în zonă centrală, Ciucur a preluat şi a înscris cu un şut plasat de la 14 metri;

2-1, min. 90: Ohandza, de la 12 metri, uşor lateral dreapta, la colţul lung, după un sprint irezistibil.

Deşi gazdelor le convenea rezultatul de 0-0, după acel 2-2 din tur, jocul a început aşa cum au anticipat ieşenii, cu Hajduk atacând din start, cruda formaţie croată nefiind lăsată de public şi tradiţie să piardă iniţiativa în faţa unei debutante în cupele europene. Partitura a fost perfectă pentru CSMS, căreia îi place să se apere şi să contraatace. Şi chiar dacă oaspeţii au avut destule ezitări în start, prima fază importantă de poartă a apărut la poarta lui Stipica: lansat excelent de Cristea în minutul 9, Piccioni a întârziat nepermis de mult şi a fost blocat. Au urmat două şuturi pe poartă (Susic – min. 10 şi Böle – min. 12) şi alte trei încercări necadrate ale gazdelor până ca Hajduk să fie cu adevărată periculoasă. Grahovac a parat o lovitură de cap periculoasă (’21), după un corner, şi a fost învins un minut mai târziu. Iaşul nu s-a clătinat şi a replicat imediat: Stipica a apărat “capul” nepericulos al lui Böle (’23), însă a scos mingea din poartă peste alte trei minute, după şutul lui Ciucur. A venit rândul grupării din Split să replice, însă cele patru încercări apărute nu au contat decât pentru statistici. Drept urmare, fazele notabile ale finalului primului act au apărut mai târziu, când au ieşit la rampă Piccioni (’38 – a întârziat din nou, în poziţie ideală, după pasa lui Ţigănaşu) şi Nizic (’45), care a trimis cu capul, de la 6 metri, pe lângă poarta goală, după o ieşire aiurea a lui Grahovac.

CSMS a ţinut soarta calificării în suspans şi în actul secund, ale cărui ocazii importante au apărut în minutele 58 (Jefferson a respins de pe linia porţii şutul lui Gheorghe) şi 64 (Grahovac a respins în corner, după o încercare a lui Vlasic). Ieşenii au căutat golul cu mai mare insistenţă pe final, însă doar “capul” lui Cristea, deviat în corner de portar (’78), a fost ceva mai periculos. Golul a căzut până la urmă, însă în poarta oaspeţilor, reuşita lui Ohandza sporind regretele irosirii victoriei în tur, când portarul sârb a greşit în timpul suplimentar, la scorul de 2-1.

Una peste alta, cu bune, cu rele, CSMS iese cu fruntea sus din dubla cu Hajduk şi, implicit, din Europa. Şi chiar dacă senzaţia că putea profita de slăbiciunile croaţilor şi obţine mai mult la primul pas în cupele europene, Iaşul merită încurajat să lupte în continuare pentru ca aventura din acest an să nu rămână un episod izolat.

Prunea acuză arbitrajul

^ Gazdele au evoluat în echipament alb-albastru, iar ieşenii în verde-alb. ^ Hajduk a făcut două schimbări în primul “11” faţă de meciul tur (autorul golului doi, Said, a fost titularizat în locul lui Mastelic, iar vedeta Susic a intrat în locul lui Basic), iar oaspeţii au mizat pe aceeaşi formulă de start etalată în Copou. ^ Singurul internaţional croat al lui Hajduk, portarul Lovre Kalinic, nu a jucat nici aseară, nefiind nici rezervă. ^ Pe banca oaspeţilor au mai stat Caparco, Saric, Bădic şi Ciucă. Nu au prins foaia Hotoboc, Bosoi, Boiciuc şi Goge, Sato, care a făcut deplasarea neavând drept de joc. Ceilalţi componenţi ai lotului, Chelaru, Târşa şi Moldovan au rămas la Iaşi. ^ Meciul tur, care putea fi văzut uşor şi pe stadionul din Copou, a fost transmis pe un ecran gigant, amplasat în faţa Palatului Culturii. Modelul nu a fost urmat la partida disputată în Croaţia. ^ După cum v-am informat, gazonul a arătat foarte rău, efectele concertelor de la sfârşitul săptămânii simţindu-se. ^ Între cei peste 15 000 de spectatori s-au aflat şi aproximativ 50 de ieşeni. ^ Ca şi la meciul tur, Napoli a renunţat la treningul pe care-l poartă în Liga I, preferând un pantalon şi o cămaşă albă. Pusnik a rămas la şort şi tricou. ^ Croaţii au epuizat schimbările repede, în minutul 68 şi au jucat în inferioritate pe final, după ce Tudor a acuzat crampe musculare. Pentru câteva secunde, Hajduk a avut chiar doi oameni mai puţini. ^ După meci, la Digi Sport, preşedintele CSMS, Florin Prunea a acuzat dur arbitrajul, invocând faptul că francezul nu a acordat fault la Cristea, în minutul 80, la marginea careului mare şi penalty, la Frăsinescu, în prelungiri.

Nu puteam mai mult cu un arbitraj de o asemenea manieră. Nu am înţeles cum a fost observator din Slovenia la meci în Croaţia. Puteam mai mult, însă cred că am făcut o propagandă bună fotbalului. Am făcut o partidă bună, am avut la îndemână calificarea, cu puţină experienţă puteam obţine mai mult. Am ieşit cu capul sus” a mai spus fostul portar.

Şi croaţii au cerut penalty, după ce Tudor în prima repriză şi Vlasic, în a doua, au căzut în careu după dueluri cu Frăsinescu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri