Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

"Carte porno" cu universitarul şantajist Dumitru Păduraru. Rechizitoriul procurorilor, plin de scene de sex

GALERIE
dumitru paduraru
  • dumitru paduraru
- +

Anchetă finalizată în doar trei săptămâni în dosarul fostului conferenţiar universitar Dumitru Păduraru, de la UMF Iaşi.

Procurorii l-au trimis ieri în judecată pe medicul ieşean, acuzându-l de tentativă la viol, şantaj şi luare de mită. Păduraru se află şi în prezent în arest preventiv, în rechizitoriul prin care acesta este trimis în judecată procurorii solicitând menţinerea arestului.

O decizie în acest sens va fi luată de Tribunal zilele următoare. În replică, avocaţii lui Păduraru contestă încadrarea juridică a DNA, invocând şi încheierea prin care instanţa a dispus arestarea, acolo unde se precizează că infracţiunile reţinute nu ar fi conforme cu fapta acestuia. E doar o chestiune de formă, faptele lui Păduraru, demonstrate de înregistările video-audio, conturând vinovăţia acestuia.

Profilul făcut de procurori

Rechizitoriul întocmit de procurori este piperat cu nenumărate sintagme „colorate“ prin care este descris Dumitru Păduraru. Procurorii spun despre ex-universitarul ieşean că are „comportament deviant“ sau din sfera „patologicului“, scriind, totodată, şi despre „grava lipsă de moralitate“ a acestuia.

Expresii de acest gen sunt frecvente în documentul amintit, obţinut de „Ziarul de Iaşi“. Tot în rechizitoriu este conturată şi situaţia care l-a adus în cătuşe pe profesor. Procurorii notează că Păduraru a remarcat-o pe studenta ce avea să-l denunţe, o tânără de 19 ani, din Huşi, la ore.

Aspectul fizic i-ar „fi stârnit interesul“ conferenţiarului ieşean şi, conform declaraţiei studentei, „apetenţa inculpatului pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu studente cât mai tinere, în vederea acordării unor note de trecere, este notorie, acesta fiind cunoscut drept profesorul «Patu’ sau patru»“, se arată în rechizitoriu. Povestea cu studenta care l-a denunţat a început după proba orală de la examenul de Anatomie, ce a avut loc pe 12 ianuarie.

La trei zile după acea probă, studenta, la solicitarea lui Păduraru, a mers în biroul acestuia, acolo unde conferenţiarul ar fi „încercat să-i pipăie sânii, să-i mângâie părul şi să îi atingă buzele, solicitându-i să-l muşte de deget (dezvăluind astfel simptomele unui comportament sexual deviant, cu tendinţe masochiste)“, au precizat procurorii.

Aceştia au mai arătat că tot atunci conferenţiarul i-a solicitat tinerei să facă sex cu el, spunându-i că nu va putea promova la disciplina sa dacă nu se va conforma. După acea întâlnire, studenta a mers la DNA şi a fost sfătuită să îl înregistreze pe profesor.

A doua întâlnire s-a petrecut pe 23 ianuarie, atunci când, cu câteva ore înainte de proba scrisă, fata a mers în biroul profesorului, unde i s-a solicitat din nou să întreţină relaţii intime. Păduraru i-ar fi spus tinerei că trebuie să se „obişnuiască“ să treacă pe la el după examene.

„Aceste afirmaţii ale profesorului denotă fără putinţă de tăgadă că astfel de manifestări erau o obişnuiţă (…) Faptul că inculpatul obişnuia să procedeze în acest mod este demonstrat şi de faptul că în biroul său, cu ocazia percheziţiei, a fost descoperit un impresionant arsenal de prezervative şi medicamente pentru creşterea potenţei (spre deosebire de percheziţia efectuată la locuinţa inculpatului, unde nu au fost găsite astfel de obiecte)“, se arată în rechizitoriu.

Cea de-a treia întâlnire dintre profesor şi studentă, de asemenea înregistrată, a avut loc pe 26 ianuarie, atunci când profesorul i-a spus fetei: „Te aştept în semestrul II şi în fiecare săptămână, aranjată, frumuşică, cum eşti (…) Săptămânal, în semestrul II te aştept.“

Tot atunci, Păduraru ar fi întrebat-o pe studentă ce culoare are lenjeria sa intimă şi „şi-a dezlănţuit instinctele, demonstrând un comportament şocant, cu tente patologice.“ Concret, profesorul şi-ar fi expus organul genital în faţa fetei şi i-ar fi dat acesteia un „ultimatum“. Fata a refuzat să se culce cu conferenţiarul şi s-a întâlnit cu acesta din nou în după-amiaza aceleiaşi zile, atunci când Păduraru a continuat avansurile dovedind, potrivit procurorilor, „un comportament deviant, cu tente din sfera patologicului şi o gravă lipsă de moralitate.“

Când fata ar fi refuzat încă o dată, profesorul ar fi ameninţat-o cu moartea: „Sigur tu nu spui la nimeni? (…) Sunt în stare să te omor, dar nu te omor eu, te omoară altcineva“, ar fi spus profesorul atunci. Fata ar fi primit atunci un alt termen de gândire, până pe 16 februarie.

La scurt timp, procurorii au descins la UMF şi l-au ridicat pe Păduraru. În rechizitoriu se mai arată că tânăra studentă vrea acum daune morale de la profesorul ieşean, urmând a preciza în instanţă suma exactă.

Ce spune apărarea

Dumitru Păduraru a demisionat din funcţia de conferenţiar la UMF Iaşi la scurt timp după arestarea sa. Apărătorii lui invocă o serie de neconcordanţe cu privire la încadrarea juridică a faptelor.

Avocatul Robert Amuntencei ne-a precizat ieri: „Vom încerca schimbarea încadrării juridice în conformitate cu încheierea instanţei, în care se arată că cele trei infracţiuni reţinute de procurori nu sunt în concordanţă cu presupusele fapte şi că acestea ar trebui înlocuite cu infracţiunea de «folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual»“.


STENOGRAME cu Dumitru Păduraru, "maniacul sexual" poreclit "Patu' sau patru"

Reporterii “Ziarului de Iaşi” au identificat-o ieri pe tânăra care a mers la Parchet şi l-a denunţat pe conferenţiarul Dumitru Păduraru de la UMF după ce acesta i-a propus să facă sex cu el. Studenta, al cărei nume nu îl vom publica, a fost admisă la Facultatea de Farmacie la buget, având printre cele mai mari note dintre toţi tinerii care au ales Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri