Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Caz incredibil: Un ieşean aşteaptă un colet din Franţa de 40 de zile!

GALERIE
alexandru dumitra3
  • alexandru dumitra3
- +

El acuză Poşta Română că nu şi-a făcut treaba deoarece colectul a putut fi urmărit pe tot teritoriul Franţei când a fost predat operatorului naţional. Oficialii de la compania română nu au o explicaţie clară pentru acest caz. Ei susţin că este posibil ca firma franceză să aibă o colaborare cu o unitate diferită.

 

Un ieşean din comuna Vlădeni aşteaptă de 40 de zile să primească un colet din Franţa şi nimeni nu îi poate spune măcar unde află acest pachet. Alexandru Dumitra (FOTO), dascălul care a fondat Teatrul „O mie şi una de... măşti” din localitatea ieşeană, spune că a făcut nenumărate demersuri la Oficiul Judeţean de Poştă Iaşi pentru a-şi primit coletul, dar în schimb a primit doar ridicări din umeri. „Pe data de 18 iulie a fost pus la Poşta Franceză un colet cu o carte în două volume, o monografie a proiectului meu de viaţă, «Teatrul O mie şi una de... măşti» realizată de o fostă elevă care îşi susţine doctoratul pe 20 septembrie la Paris pe această temă. Am verificat pe internet traseul acestui colet, unde am văzut toţi paşii parcurşi pe teritoriul Franţei. Pe 22 iulie mi-a arătat că a ieşit din Franţa şi a luat calea României, dar nu am mai primit nicio veste. Am adresat întrebări şi la Poştă, le-am dat codul ca să verifice, dar nimic. Singurul răspuns a fost acela că nu este introdus în sistem pachetul. Le-am spus, nu este nicio grabă, dacă durează două luni să ajungă un colet din Franţa, nicio problemă, dar măcar să ştiu. Unde este el acum, de ce durează atât? Este inimaginabil aşa ceva”, s-a plâns Alexandru Dumitra.

Dascălul din Vlădeni merge chiar mai departe şi spune că, în lipsa unui răspuns concret, se poate gândi la o dorinţă a cuiva de a nu ajunge această carte la dânsul. „Eu mi-am dedicat viaţa acestui proiect teatral despre care s-a ajuns să se discute în Franţa şi foarte mulţi au luptat să îl desfiinţeze, ceea ce s-a şi întâmplat. Poate acesta este şi motivul pentru care această carte nu a ajuns la mine. Am rugat-o pe fost mea elevă să îmi trimită şi un plic simplu, în care am primit documentaţia cum că pachetul a plecat şi trebuie să sosească şi acest plic a ajuns în patru zile. Nu ştiu cine şi cum, dar la mijloc este ceva suspect, e un colet de aproape 4 kilograme, unde să dispară aşa, deodată? Pe cine ar interesa un colet cu cărţi?”, a încheiat profesorul Dumitra. De cealaltă parte, directorul Oficiului Judeţean de Poştă Iaşi spune că răspunsul la această problemă îl poate avea doar Poşta din Franţa, deoarece există şi posibilitatea ca acel colet să fi ajuns la un operator privat de servicii poştale.

„Este posibil să cunosc acest caz sau cel puţin unul similar, pentru că am verificat personal un cod la cerinţa unui cetăţean şi am observat că nu există în sistem. Nu pot face declaraţii pe supoziţii, am verificat codul şi nu exista, asta e certitudine. Nu este exclusă posibilitatea ca acel colet să fi fost preluat chiar de un operator privat, nu este obligatorie o colaborare cu Compania Naţională de Poştă Română. Cel mai bine ar fi ca expeditorul să contacteze Poşta Franceză, de acolo poate afla ce s-a întâmplat cu acel colet după ieşirea din Franţa”, a explicat Dragoş Serseniuc, directorul OJP Iaşi. În replică, Alexandru Dumitra spune că fosta sa elevă, autoarea lucrării, a depus o reclamaţie la Poşta Franceză pentru a afla unde a ajuns coletul, dar i s-a răspuns că solicitarea va fi rezolvată în termen de 80 de zile. „Eu am văzut sigla Poştei Române când am căutat să urmăresc traseul coletului. La Collisimo, oficiul francez, ni s-a transmis că primi răspuns în 80 de zile, iarăşi ceva incredibil. Dar Poşta Română, dacă tot are pârghiile necesare, putea adresa o întrebare, e vorba de comunicare între instituţii, dar nu vor. E vorba de Poşta Română, nu o căruţă cu cai la iarmaroc”, a concluzionat dascălul Alexandru Dumitra.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri