Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cele mai recente standarde în managementul calităţii şi al managementului de proiect, disponibile la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

GALERIE
Camera de Comert si Industrie Iasi
  • Camera de Comert si Industrie Iasi
- +

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi satisface nevoia companiilor şi organizaţiilor ieşene de implementare şi aliniere la nivelul standardelor de calitate internaţionale, oferind servicii de informare şi asistenţă personalizată în domeniul identificării şi procurării standardelor româneşti şi internaţionale în vigoare, mergând de la cele cu aplicabilitate generală şi până la cele de nişă, în cadrul Centrului Zonal de Informare în Standardizare.

În acest sens, semnalăm celor interesaţi disponibilitatea la Centrul Zonal ASRO din Cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi a standardului ISO 10008:2014, Managementul calităţii. Satisfacţia clientului. Linii directoare pentru tranzacţii comerciale electronice de tipul de la afacere la consumator.

„Acest standard internaţional furnizează organizaţiilor îndrumări pentru planificarea, proiectarea, dezvoltarea, implementarea, menţinerea şi îmbunătăţirea unui sistem eficace şi eficient de tranzacţii comerciale electronice de tipul de la afacere la consumator (B2C ECT, acronim care provine de la denumirea în limba engleză business-to-consumer electronic commerce transactions). Acest standard internaţional este aplicabil oricărei organizaţii angajate sau care îşi planifică să se angajeze într-o tranzacţie comercială electronică de tipul de la afacere la consumator, indiferent de mărimea, tipul şi activitatea acesteia.” – Ilona Vitan, Coordonator Centrul Zonal de Informare în Standardizare din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi

Acest standard internaţional este compatibil cu ISO 9001 şi ISO 9004 şi vine în sprijinul obiectivelor celor două standarde pentru aplicarea eficace şi eficientă a sistemului B2C ECT. Un sistem B2C ECT implementat conform prezentului standard internaţional (ISO 10008) poate fi un element al unui sistem de management al calităţii.

O altă noutate demnă de semnalat se referă la disponibilitatea standardului ISO 21500:2014, Linii directoare pentru managementul de proiect.

„Acest standard internaţional oferă îndrumări pentru managementul proiectelor şi poate fi folosit de orice tip de organizaţie, incluzând organizaţii publice, private sau comunitare, precum şi pentru orice tip de proiect, indiferent de complexitate, dimensiune sau durată. Standardul oferă îndrumări cu privire la conceptele şi procesele importante ale managementului proiectelor, care au impact asupra execuţiei proiectelor.” – Ilona Vitan, Coordonator Centrul Zonal de Informare în Standardizare din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi

Utilizatorii vizaţi de către acest standard internaţional sunt:

- managerii seniori şi sponsorii proiectelor, în scopul de a le oferi o mai bună înţelegere a principiilor şi practicilor de management al proiectelor şi de a-i ajuta să ofere sprijin şi îndrumare adecvate managerilor de proiect, echipelor de management al proiectelor şi echipelor proiectelor;

- managerii de proiect, echipele de management de proiect şi membrii echipelor proiectelor, astfel încât acestea să aibă o bază comună de comparare a propriilor standarde de proiect şi practici cu cele ale altora;

- elaboratorii de standarde naţionale sau organizaţionale, pentru a fi utilizate la elaborarea standardelor de management al proiectelor, care să fie compatibile la un nivel de bază cu cele ale altora.

„Nu sunt singurele noutăţi, le-am menţionat doar pe cele cu aplicabilitate generală. Există noutăţi şi în ce priveşte domenii de specializare mai strictă, precum: ISO 11133:2014 - Microbiologia alimentelor, hranei pentru animale şi a apei sau seria de standarde europene EN 16247 - Auditul energetic, precum şi standarde care au fost adoptate în anii anteriori prin metoda notei de confirmare şi a căror versiune română tocmai a fost publicată, într-o varietate de domenii precum: Materiale de construcţii; Management de mediu; Aplicaţii feroviare; Combustibili lichizi şi Medicină.

„Suntem permanent deschişi faţă de toate organizaţiile: companii, laboratoare, mediul academic şi de cercetare, pentru a oferi spre consultare întreaga bibliotecă de standarde. Oricine este binevenit la Centrul nostru să consulte biblioteca, să lectureze în prealabil un standard pentru a vedea dacă este într-adevăr cel necesar a fi implementat. De asemenea, ne consultăm cu beneficiarii, punându-le la dispoziţie selecţii largi din domeniul vizat precum şi din domeniile complementare. Acţionăm ca Centru Zonal al Asociaţiei de Standardizare din România (ASRO), iar eforturile noastre constante de promovare pe piaţa ieşeană şi regională au dat roade: organizaţiile au conştientizat din ce în ce mai mult, de la an la an, importanţa alinierii la standardele internaţionale în contextul unei economii competitive, astfel că putem consemna această preocupare ca fiind una dinamică. Iar mărturia în acest sens, o spunem fără falsă modestie, este consemnată în clasamentele anuale ale activităţii centrelor zonale, clasamente alcătuite de ASRO: de ani de zile - şi cifrele arată că cel mai probabil şi anul acesta - suntem în pole-position – Ilona Vitan, Coordonator Centrul Zonal de Informare în Standardizare din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi

Pentru detalii de contact, persoanele interesate sunt rugate să acceseze site-ul Camerei de Comerţ: www.cciasi.ro.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri