Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Construcţii Hidrotehnice SA şi-a deschis reprezentanţă în Irak

Compania caută în acest mod să îşi diversifice pieţele de desfacere u anul trecut, afacerile firmei au urcat până la 24,8 milioane lei.

GALERIE
Constructii hidrotehnice
  • Constructii hidrotehnice
- +

Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi caută să-şi dezvolte afacerile pe pieţele externe. În acest sens, societatea şi-a deschis o reprezentanţă în Iraq, în oraşul Basrah, situat în partea de sud a acestei ţări, şi o societate omonimă în capitala Republicii Moldova.

 „Având în vedere că pe piaţa tradiţională a companiei (construcţiile hidrotehnice) au intrat companii care au alt obiect principal de activitate sau nou înfiinţate, societatea se reorganizează şi are în vedere pătrunderea pe noi pieţe şi diversificarea activităţii de construcţii inginereşti. Se are în vedere intrarea pe pieţe externe, societatea deschizând o reprezentanţă în Iraq şi o societate în Republica Moldova, şi diversificarea produselor oferite – construcţia de drumuri şi poduri, alimentări cu apă, canalizări şi staţii de epurare, depozite urbane de deşeuri”, au notat reprezentanţii societăţii în raportul anual, transmis către RASDAQ. Societatea ieşeană mai deţine titluri de participare şi la SC International Petroleum Service SRL (80%), respectiv este asociat-unic la Alboram SRL. Faţă de 2013, cifra de afaceri realizată anul trecut de Construcţii Hidrotehnice a crescut cu 4,6 milioane lei, până la valoarea de 24,8 milioane lei.

„În anul 2014 rezultatul din exploatare a avut o scădere valorică faţă de anul 2012 cu 520.757 lei iar faţă de anul 2013 cu 306.260 lei. Rata profitului din exploatare de 3,96% denotă o eficienţă economică relativ scăzută a activităţii societăţii chiar dacă valoric s-au înregistrat creşteri ale cifrei de afaceri”, au punctat însă reprezentanţii Construcţii Hidrotehnice SA. Anul trecut, numărul mediu de salariaţi la Construcţii Hidrotehnice SA a fost de 180, iar faţă de situaţia din urmă cu doi ani, profitul firmei s-a redus cu circa o treime în 2014. Astfel, de la aproape 913.000 lei, valoarea acestui indicator a coborât spre 650.000 lei în 2014. Dacă în anii precedenţi volumul lucrărilor era concentrat la un număr redus de beneficiari, în 2014 Construcţii Hidrotehnice şi-a diversificat portofoliul cu clienţi.

Ca atare, beneficiarii tradiţionali – Administraţia Naţională „Apele Române” prin Direcţiile Teritoriale Iaşi, Bacău, Constanţa şi Buzău – au reprezentat 27 procente din totalul lucrărilor. „Ponderea cea mai mare au avut-o lucrările contractate cu autorităţile locale, lucrări finanţate din fonduri structurale şi fonduri proprii ale instituţiilor locale”, au precizat oficialii firmei în raportul către piaţa RASDAQ. Anul trecut societatea a prelungit pe termen de un an facilitatea multiprodus de la BRD în valoare de 2,2 milioane lei. Totodată, reprezentanţii firmei au notat că a fost contractată şi o linie de credit în valoare de 450.000 euro la Banca Românească, respectiv 2,2 milioane lei de la EximBank. La finele lunii trecute, Construcţii Hidrotehnice Iaşi a primit „undă verde” de la Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru trecerea de pe piaţa RASDAQ pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de Bursa de Valori Bucureşti.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri