Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

CRIMĂ înfiorătoare într-un cămin studenţesc al Universităţii „Cuza“

GALERIE
imagine camin unde a avut loc crima20151109_09250420151109_092509Camin C4 Targusor Copoucrima camin c4 (9)crima camin c4 (19)crima camin c4 (22)crima camin c4 (23)
  • imagine camin unde a avut loc crima
  • 20151109_092504
  • 20151109_092509
  • Camin C4 Targusor Copou
  • crima camin c4 (9)
  • crima camin c4 (19)
  • crima camin c4 (22)
  • crima camin c4 (23)
- +

Un student al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a murit în această dimineaţă în căminul C4 din complexul Tîrguşor Copou după ce a fost înjunghiat de un coleg de-al său de cameră. 

UPDATE ORA 18:00

Studentul din Iaşi care a murit după ce a fost înjughiat de un coleg de cameră avea 20 de plăgi, majoritatea în spate, iar tânărul aflat în stare gravă la spital a fost înjunghiat de 18 ori, spun surse apropiate anchetei, în timp ce principalul suspect este în continuare căutat.

Surse apropiate anchetei spun că cei doi tineri înjunghiaţi şi agresorul, toți studenți în anul I la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, petrecuseră noaptea trecută într-un club din oraş și s-au întors spre dimineață, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit aceloraşi surse, studentul care a murit, Victor Nour, din Republica Moldova, a fost găsit cu 20 de plăgi înjunghiate, majoritatea în zona spatelui, în timp ce tânărul care se află în spital, în stare gravă, Casian Harpă, a fost înjunghiat de 18 ori.

Casian Harpă a fost operat și diagnosticat cu arsură de căi aeriene în urma incendiului, el având multiple plăgi înjunghiate la nivelul capului, toracelui, abdomenului, mâinilor şi picioarelor şi fiind în continuare în stare critică.

Aflați amănunte de AICI (Studentul ucis, înjunghiat de 20 de ori în spate; tânărul aflat la spital, de 18 ori).

11:00

Tânărul suspect de crima din căminul C4 din Copou și căutat de polițiști se numește Aurelian Giosan. VEZI AICI

10:15

O femeie de serviciu este cea care a descoperit crima. Ea a auzit strigându-se după ajutor și a chemat un coleg. Amândoi au fost la ușă și au spart yala.

Ea a povestit polițiștilor că cei doi tineri atacați erau pe jos și că nu a văzut pe nimeni fugind.

FOTO: cdn.diez.md

Studentul suspect de crimă este din Roman.

Tânărul care a murit se numește Victor Nour și a fost înjunghiat de 20 de ori, mai ales în spate.

FOTO: facebook/viktor nour

9:44

 Studenții din cămin au povestit polițiștilor că dimineață au auzit scandal și că unul dintre tineri striga ”ajutor”.

Cel mai probabil, susțin polițiștii, agresorul ar fi încercat să dea foc la cameră pentru a ascunde urmele

9.00

Inspectoratul Județean de Poliție Iași caută un student bănuit că și-ar fi ucis un coleg de cameră, că a rănit un altul foarte grav, ambii înjunghiați, iar apoi a încercat să dea foc camerei de cămin în care stăteau.

În dimineața zilei de luni, 9 noiembrie, în Căminul C4 din Complexul „Tîrgușor Copou“ al Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, un tânăr a murit, fiind înjunghiat, iar un altul a fost transportat în stare gravă la spital, suspect principal în acest caz fiind un al treilea coleg de cameră, care ar fi încercat apoi să dea foc camerei de cămin.

Cei doi tineri răniți au fost descoperiți de către unul dintre portari, care a văzut fumul cum ieșea pe sub ușa camerei și a intervenit cu un coleg de-al său.

„Incidentul s-a produs pe fondul consumului de alcool. Momentan există un suspect pe care îl căutăm“, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Din primele informații, studentul care a ajuns la spital este în stare gravă, cu multiple plăgi înjunghiate și intubat.

„S-a intervenit în cazul a doi tineri cu plăgi înjunghiate multiple. Unul a fost în stop și s-au încercat manevre de resuscitare, celălalt a fost tratat pentru șoc hemoragic, este intubat, are leziuni ale căilor aeriene și se află în sala de operație. A suferit leziuni înjunghiate la cap, torace, abdomen, leziune de ficate și antebraț, artera radială“, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD de la Spitalul de Urgențe „Sfântul Spiridon“ din Iași.

Reprezentanții universității au precizat că cei trei studenți erau toți în anul I, înmatriculați la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, și că incidentul s-ar fi produs în jurul orei 07.00 dimineață, după ce s-ar fi întors beți dintr-un club.

Studentul care a decedat este din Republica Moldova, ceilalți doi, rănitul și presupusul agresor, sunt din județul Neamț.

„Incendiul nu a fost unul de amploare și s-a stins repede. Suntem cu toții pur și simplu consternați, este o tragedie”, a declara ing. Bogdan-Eduard Pleșcan, directorul general administrativ al Universității „Alexandru Ioan Cuza“.

Reprezentanții IPJ au precizat că cercetările continuă pentru a se determina toate circumstanțele în care a avut loc incidentul.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri