Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cu cine ne batem la Wimbledon ?

GALERIE
schmiedlova
  • schmiedlova
- +

 Simona Halep are un traseu bun până la sferturile de finală, cea mai grea sarcină având-o Sorana Cîrstea, care se va confrunta cu Petra Kvitova. La dublu, Tecău şi Mergea se pot întâlni în sferturi

 
 
Jucătoarele din tenis din România şi-au aflat adversarele din primul tur al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, în urma tragerii la sorţi efectuate ieri. Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) o înfruntă în primul tur pe Anna Schmiedlova (Slovacia, 40 WTA). Schmiedlova (21 de ani) este campioana en-titre de la BRD Bucharest Open, dar nu se află într-o formă prea bună în acest an. Ea nu a trecut de turul I în circuitul WTA din acest an decât o singură dată, în luna ianuarie, la Sydney.  Halep nu a mai jucat împotriva Schmiedlovei până acum în circuitul WTA. Simona (24 de ani) nu are de apărat puncte la acest turneu, întrucât a fost eliminată încă din primul tur în 2015.  Pe partea de tablou a Simonei se mai află germana Angelique Kerber, câştigătoarea de la Australian Open, şi învingătoarea de la Roland Garros, Garbiñe Muguruza. Cealaltă jumătate de tablou o are în frunte pe prim-favorita Serena Williams.
Sorana Cîrstea (86 WTA) debutează contra Petrei Kvitova (Cehia, nr. 11). Românca în vârstă de 26 de ani a avut parte de o tragere foarte grea, întrucât cehoaica este considerată una dintre specialistele suprafeţei de iarbă. Kvitova s-a impus la Wimbledon în 2011 şi 2014, în timp ce Cîrstea a reuşit un tur III în 2012, iar anul trecut nu a trecut de faza calificărilor. Scorul meciurilor directe dintre Sorana şi Petra îi este favorabil Kvitovei, cu 4-2.
Patricia Ţig (100 WTA) se luptăcu Sara Errani (Italia, favorită nr. 21). Va fi prima partidă directă dintre cele două. Este, de asemenea, prima participare pentru Patricia pe tabloul principal al competiţiei de la Wimbledon. De cealaltă parte, Sara (29 de ani) are un bilanţ negativ pe această suprafaţă, 13 victorii şi 22 de înfrângeri, iar cea mai bună performanţă este un tur 3 în 2012. Irina Begu, a 26-a favorită a competiţiei, va juca în manşa inaugurală cu Carina Witthoeft (Germania, 109 WTA). Begu are 2-0 în meciurile directe, iar Witthoeft nu preferă suprafeţele rapide. În 2015, românca a ajuns până în turul 3 la Wimbledon. Monica Niculescu (28 de ani, locul 47 WTA) va întâlni o adversară venită din calificări. În 2015, românca a fost eliminată în optimile de finală ale competiţiei pe iarbă.
Şi jucătorii românii de dublu şi-au aflat adversarii, Horia Tecău şi Florin Mergea, putându-se întâlni în sferturile de finală. Perechea formată din Jean-Julien Roger (Olanda) şi Horia Tecău, câştigătoare anul trecut,  va juca în primul tur cu dublul Jonathan Marray/Adil Shamasdin (Marea Britanie/Canada). Marray (35 de ani) a câştigat competiţia de la Wimbledon în 2012, alături de Frederik Nielsen. Atunci, cei doi s-au impus în finala cu suedezul Robert Lindstedt şi Horia Tecău. În schimb, cea mai bună performanţă a lui Shamasdin este un tur doi la Wimbledon. Tecău mai are în palmares trei finale pierdute la Wimbledon, în 2010, 2011 şi 2012, împreună cu Robert Lindstedt. În acest an, Roger şi Tecău au câştigat un turneu (cel de la Madrid, pe zgură) şi au ajuns până în sferturile Australian Open.
Cuplul  Rohan Bopanna/Florin Mergea (India/România) va evolua în runda inaugurală de la Wimbledon împotriva echipei formate din croaţii Martin Draganja şi Nikola Mektic. Draganja ocupă locul 132 în clasamentul de dublu ATP şi nu a depăşit niciodată primul tur pe iarba din Anglia. Mektic (27 de ani) participă pentru prima dată la Wimbledon. Mergea şi Bopanna au ajuns anul trecut până în semifinale la Wimbledon, fiind eliminaţi de către Jean-Julien Roger şi Horia Tecău. Bopanna şi Mergea au reuşit două finale în 2016, la Madrid şi Sydney, precum şi un sfert de finală la Roland Garros.
PS: Aseară, s-a calificat pe tabloul principal şi tenismanul român Marius Copil, care a dispus cu 7-5,7-5, 6-4 de italianul Thomas Fabbiani. Adversarul lui Copil din primul tur va fi stabilit după încheierea calificărilor la simplu masculin.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri