Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cum îşi petrece o zi la muncă administratorul unui luxos hotel

GALERIE
the mark
  • the mark
- +

Nicio figură din industria ospitalităţii nu este mai înconjurată de mister decât aceea de administrator de hotel. O astfel de slujbă presupune să cunoşti de toate, să faci orice şi să ai o atitudine amabilă chiar şi când te confrunţi cu solicitări absurde.

Isabelle Hogan, administrator şef la The Mark Hotel, unitate de cinci stele din Manhattan, a explicat ce trebuie să facă un administrator de hotel.

Administratorul poate fi considerat ambasadorul unui hotel, iar dacă oaspeţii au o experienţă neplăcută cu acesta, concediul poate deveni un dezastru.

O zi obişnuită nu se termină niciodată. Trebuie să fi pregătit să răspunzi oricând la orice întrebare, pentru că oaspeţii te pot întreba orice. Mergi la service fără a şti ce urmează să se întâmple. Lucrurile se succed rapid: rezervări la restaurant, bilete la teatru, pregătiri pentru călătorie trimiterea unei persoane să ridice diverse cumpărături sau închirierea unei maşini.

Cineva ar putea suna şi spune: “Vin mâine şi vreau în cameră şampanie şi petale de trandafiri şi o cadă cu apă caldă atunci când ajung”, iar tu nici măcar nu ştii la ce oră urmează să vină oaspeţii respective. Deci va trebui să alergi de la recepţie până în cameră şi să te asiguri că apa este mereu caldă în cadă şi are spumă. Eşti permanent în priză.

Este un domeniu de activitate fără limite, care poate include şi sesiuni de cumpărături timp de opt ore împreună cu o prinţesă saudită.

Unul dintre oaspeţii lui Hogan a fost o prinţesă saudită căreia tatăl îi dăduse 100.000 de dolari pentru a merge la cumpărături. Pentru că trăise în Arabia Saudită şi pentru că era femeie, tatăl tinerei a rugat-o pe Isabelle Hogan să îi însoţească fiica la cumpărături. Isabelle povesteşte că a mers cu limuzina, împreună cu tânăra şi însoţitorul acesteia care căra servieta cu bani. Ea îşi aminteşte că era însărcinată în 6 luni în acel moment şi a fost nevoită să cutreiere magazinele timp de opt ore pentru ca tânăra saudită să cumpere acelaşi lucru, însă în variante diferite de coloare.

“Chiar dacă ştii că nu poţi face ceva nu îi spui niciodată asta clientului. Spui <

O primă regulă în această meserie este că trebuie să reuşim să realizăm ce ne-am propus, astfel că nu trebuie să renunţi niciodată. “Dacă sun astăzi la un restaurant şi spun că vreau să fac o rezervare pentru ora 7 seara şi mi se răspunde negativ, sun peste 10 minute şi probabil găsesc pe cineva mai amabil care spune că se poate. Dacă nu, îl sun pe directorul general, îi spun de unde sunt şi dacă este interesat de un parteneriat cu noi. Iar el spune  <

Reprezentanţii restaurantelor şi magazinelor vin la administratorii de hotel cu oferte pentru clienţi şi astfel se stabilesc relaţiile.

Vrei un iPhone 6 deblocat în câteva ore? Isabelle a făcut asta pentru un client, săptămâna trecută, pentru că are relaţii la magazinul Apple şi la cele de electronice.

“Restaurante de renume ne invită întâi pe noi să testăm produsele - acesta fiind unul din avantajele meseriei - şi nu-mi dau seama cum de nu am ajuns să cântăresc 100 de kilograme până acum. Vizitez restaurantele şi fac recomandări potrivit experienţei avute. Mulţi designeri, organizatori de spectacole pe Broadway şi reprezentanţi ai unor centre de relaxare ne invită şi ei, iar noi decidem ce merită să fie recomandat clienţilor”, mai spune administratorul The Mark Hotel.

Isabelle Hogan nu vrea să meargă întotdeauna la restaurante în calitate de administrator, pentru că astfel ar beneficia de un tratament special, rezervat doar persoanelor foarte importante, iar totul ar fi perfect. Uneori preferă să îşi plătească masa şi să fie tratată ca un client obişnuit. Clienţilor le recomandă un restaurant sau altul pe baza propriei experienţe.

Personalul hotelului trebuie să îşi cunoască oaspeţii. Există discuţii organizate legate de gusturile clienţilor, de exemplu dacă le-a plăcut sau nu o maşină care le-a fost pusă la dispoziţie. Există un loc unde datele sunt adunate pentru a cunoaşte exact ce îşi doreşte clientul, de exemplu dacă îi place vinul roşu sau alb. Oamenii nu sunt primiţi cu vin alb dacă e place cel roşu, sau cu şampanie, atunci când se ştie că nu consumă alcool.

Administratorii beneficiază de personal care să îi ajute cu diverse sarcini, dar se implică personal atunci când nu este nimeni disponibil. În urmă cu câţiva ani, unei cliente însărcinate îi era foarte frig, dar nu dorea să îşi cumpere o haină pentru că urma să plece în scurt timp. Isabelle a folosit pauza de masă pentru a merge acasă şi a-i aduce femeii propria haină.

“Nu toţi oaspeţii consideră că pot să îţi ceară şi luna de pe cer fără să îţi mulţumească. Sunt şi oameni care ştiu cât de mult muncim şi ne apreciază. Primim cadouri şi invitaţii gratuite, ceea ce este drăguţ. Mulţi dintre cei care s-au cazat aici ne trimit o felicitare sau un cadou la sfârşit de an, sau la terminarea sejurului. Încercăm să îi facem să se simtă bine tot timpul, astfel şi noi vom fi fericiţi”, încheie Isabelle Hogan.

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri