Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Curg recordurile la Kazan

GALERIE
sjostrom-sarah
  • sjostrom-sarah
- +

Americana Katie Ledecky, suedeza Sarah Sjöström şi maghiara Katinka Hosszu au uimit la Campionatele Mondiale de înot din Rusia


Sportiva americană Katie Ledecky a stabilit, ieri, un record mondial în proba de 1.500 metri, în seriile de la Campionatul Mondial de nataţie de la Kazan. Ledecky, în vârstă de 18 ani, a fost cronometrată cu timpul de 15:27, 71. Vechiul record îi aparţinea tot americancei, 15:28.36, şi fusese stabilit la 24 august 2014, la Gold Coast. Katie Ledecky a câştigat, duminică, titlul mondial în proba de 400 metri liber, cu 3:59,13. Acesta este al patrulea record mondial pe care Ledecky îl doboară la 1500 m liber, distanţă neolimpică la care deţine titlul mondial.  Ea mai deţine recorduri mondiale în probele de 400 m liber şi 800 m liber.
Alte recorduri mondiale au fost stabilite în proba feminină de 100 m fluture, de către suedeza Sarah Sjöström. Ea înregistrat timpul de 55,74 s în semifinale. Vechea performanţă (55,98 s) aparţinea americancei Dana Vollmer din 2012, de la JO de la Londra. În finală, Sarah Sjöström şi-a îmbunătăţit recordul din nou, realizând 55,64 s, depăşindu-le pe daneza Jeannette Ottesen (57,05 s) şi pe chinezoaica Lu Ying (57,48 s).
Cu timpul de 2:06,84, înotătoarea maghiară Katinka Hosszu şi-a îmbunătăţit propriul record european în semifinalele probei de 200 m mixt, după ce cu câteva ore în urmă stabilise un alt record, de 2:07,30. Precedenta sa performanţă data din 2 august 2009, de la Campionatele Mondiale de la Roma (2 :07,46).În finală, unguroaica a depăşit şi recordul mondial, realizând 2:06, 12. Au urmat pe podium Kanako Watanabe (Japonia) şi Siobhan O’Connor (Marea Britanie). Vechiul record era de 2:06,15 şi aparţinea din 2009 americancei Ariana Kukors.
 În cadrul finalelor de duminică, Franţa şi-a păstrat titlul de campioană mondială la ştafetă 4x100 m liber masculin, impunându-se cu timpul de 3:10,74
Francezii, avându-i în componenţă pe Mehdy Metella, Florent Manaudou, Fabien Giloti si Jeremy Stravius, care sunt si campioni olimpici, au devansat Rusia  (3:11, 19) şi Italia – 3:12,53. La 400 m liber masculin s-a impus chinezul Sun yang, în 3:42,58 iar în ştafeta de 4X100 m liber feminin, a câştigat echipa Australiei (Emily Seebohm, Emma McKeon, Bronte Campbell, Cate Campbell) cu timpul de 3:31,48.
Proba de sărituri de la platforma de 10 metri (masculin), a fost câştigată de chinezul Qiu Bo urmat de David Boudia (SUA) şi Thomas Daley (Marea Britanie).
Rezultate din finalele de ieri, la înot: Adam Peaty (Marea Britanie) – 58, 52 s la 100 m bras (m); Florent Manaudou (Franţa) – 22,97 s la 50 m fluture (m);
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri