Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Curiozitati despre hamsteri: vad doar in alb si negru si isi recunosc rudele

GALERIE
hamsteri
  • hamsteri
- +

Hamsterii sunt animale de companie foarte populare la noi in tara. Asta deoarece sunt mititei, dragalasi si usor de intretinut. Sunt animale cu o sanatate de fier si foarte putin pretentioase la mancare.

Cu siguranta stiti multe lucruri despre ingrijirea si hranirea acestui mic rozator, insa mai jos vom enumera cateva lucruri foarte interesante despre micutul hamster.

- Hamsterii acumuleaza mancarea in obraji, unii hamsteri pot inmagazina hrana pana la ½ din greutatea lor.

- In salbaticie sapa tunele in pamant de pana la 2-3 m.

- Vad doar in alb si negru.

- Hamsterii vad doar la 14 cm in fata lor.

- Pentru a se ghida cand ajung prin locuri necunoscute ei secreta o substanta odorizanta pe terenul strabatut care ii va ajuta sa se intoarca inapoi.

- Pe durata hibernarii hamsterii coboara ritmul cardiac de la 400 de batai pe minut la doar 4.

- Sunt animale nocturne, adica pleaca in cautarea hranei doar cand se intuneca, iar ziua dorm.

- Pot calatori pana la 10km in cautarea hranei, intr-o singura noapte.

- Hamsterii pitici sunt cei mai rapizi.

- Pot fi invatati sa raspunda la un nume.

- Dinti cresc continuu de aceea trebuie sa roada mereu.

- Asternutul din rasinoase este toxic pentru ei.

- Isi recunosc rudele.

- Perioada de gestatie este de 16 zile la hamsterul auriu.

- Sexul puilor poate fi determinat de temperatura la care este tinuta mama cand este gestanta: daca temperatura este ridicata vor fi mai multi masculi, daca este scazuta vor fi ami multe femele.

- Perioada de reproducere este din aprilie pana in octombrie, insa daca sunt tinuti in interior la caldura se pot reproduce pe toata perioada anului, chiar lunar.

- Intr-un cuib pot fi de la 4 la 12 pui.

- Un an omenesc inseamna 25 de ani pentru hamsteri.

- Traiesc 2-3 ani, chiar 4.

- Hamsterii aurii sunt animale solitare, prefera sa stea singuri intr-o cusca.

- Sunt maestri ai evadarilor si le place sa se ascunda in locuri inguste.

zooland.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri