DECIZIE ISTORICĂ! Veţi putea intra în Republica Moldova doar cu buletinul

miercuri, 17 iunie 2015, 07:38
1 MIN
 DECIZIE ISTORICĂ! Veţi putea intra în Republica Moldova doar cu buletinul

Guvernul Republicii Moldova a aprobat în şedinţa de marţi, 16 iunie, o hotărâre prin care a anulat obligativitatea paşaportului la graniţă pentru cetăţenii Uniunii Europene.

Decizie se referă la modificarea Hotărârii nr. 765, din data de 18 septembrie 2014, privitoare la "aprobarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova". Principala modificare adusă a fost înlocuirea în tot cuprinsul hotărârii a sintagmei "Carte de identitate biometrică" cu "Carte de identitate de formatul ID1, ID2, inclusiv biometrică".

Potrivit serviciului de presă al Guvernului Republicii Moldova, schimbările aprobate înseamnă că cetăţenii Uniunii Europene nu vor mai fi obligaţi să prezinte în punctele vamale de la graniţa cu Basarabia paşapoarte sau cărţi de identitate biometrice, ci vor putea trece graniţa doar în baza cărţilor de identitate simple.

Decizia luată la Chişinău va fi pusă în aplicare imediat ce hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial. Ca regulă, Monitorul Oficial se actualizează la Chişinău în cursul zilei de vineri. Cel mai probabil, obligativitatea paşapoartelor pentru români şi ceilalţi cetăţeni membri ai statelor UE va fi ridicată la sfârşitul acestei săptămâni.

adevarul.ro

 

Comentarii