Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Decizii ciudate în cazul “Drona”

GALERIE
serbia-albania
  • serbia-albania
- +

 

Serbia a câştigat la masa verde partida de pomină cu Albania, dar nu va primi punctele


Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a decis, ieri, ca meciul Serbia - Albania, suspendat din cauza incidentelor la 14 octombrie, să fie omologat 3-0 pentru sârbi, iar gazdelor să le fie retrase trei puncte, ambele federaţii fiind amendate, informează uefa.com. Comisia UEFA a decis să declare Serbia câştigătoare la "masa verde" a partidei contând pentru grupa I a preliminariilor Campionatului European. Federaţia albaneză şi cea sârbă au fost fost amendate cu câte 100.000 de euro. De asemenea, Comisia de Control, Etică şi Disciplină a decis să îi retragă federaţiei sârbe trei puncte în preliminariile Euro-2016.În plus, federaţiei sârbe i s-a impus să joace următoarele două meciuri de pe teren propriu sub egida UEFA cu porţile închise.
UEFA a deschis la 15 octombrie proceduri disciplinare după meciul suspendat Serbia - Albania, gazdele fiind cercetate pentru invadarea terenului de către suporteri şi pentru organizare necorespunzătoare, iar oaspeţii pentru refuzul de a continua partida şi pentru steagul arborat cu o dronă deasupra gazonului.
Ieri, Federaţia Sârbă de Fotbal (FSS) a anunţat că va face apel în urma deciziei UEFA de a-i acorda victoria fără cele trei puncte la meciul cu Albania din 14 octombrie, suspendat din cauza incidentelor. "Serbia a câştigat meciul (...) responsabilitatea celeilalte părţi a fost dovedită, dar totuşi Serbia rămâne fără puncte. FSS are impresia că noi modele de măsuri disciplinare sunt în permanenţă testate pe fotbalul sârb", a precizat FSS. Şi federaţia albaneză a anunţat că va face apel la această decizie.
Hagi: “Noi nu avem atâtea bube”
Fostul internaţional Gheorghe Hagi a comentat, irri, într-o conferinţă de presă, despre posibilitatea ca echipa naţională să fie sancţionată din cauza incidentelor de la partida cu Ungaria, precizând că sârbii "au mai multe bube", după întâlnirea cu Albania din preliminariile Euro-2016. "Am înţeles că stăm bine, că sârbii au mai multe bube decât noi. Să sperăm că o să fie bine. Păcat ar fi să suspende spectatorii. E un lucru care mie nu îmi place deloc, îl zic public, nu poate fi lăsat un teren de fotbal fără spectatori. Poţi chema numai femei, poţi să dai drumul numai la copii, poţi să opreşti partea de ultras, să creezi reguli să nu se mai intre cu atâtea petarde, lucruri care fac rău fotbalului. Eu aşa îl văd, fiecare cu echipa lui, cu inima lui. Nu folosim stadioanele ca să fim rebeli sau să facem ce fac haiducii, nu ai mamă, nu ai tată. La Serbia cu Albania s-a depăşit planul sportiv şi s-a intrat în altă zonă", a spus Hagi. Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a deschis o acţiune disciplinară împotriva României şi Ungariei după meciul disputat la 14 octombrie pe Arena Naţională.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri