Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Duelul transformerilor

GALERIE
vlaicu-transformare
  • vlaicu-transformare
- +

 Tradiţionala bătălie dintre Georgia şi România, derbiul Cupei Europei pe Naţiuni ar putea fi decisă de cei doi transformeri, Kvirikaşvili şi Vlaicu

 
 
 
Pentru a prefaţa meciul Georgia - România, din data de 19 martie, în Cupa Europeană a Naţiunilor, Federaţia Română de Rugby a publicat pe site-ul oficial o analiză privind transformerii celor două echipe, Merab Kvirikaşvili şi Florin Vlaicu. Partida nu mai este decisivă pentru câştigarea trofeului CEN 2014-2016, întrucât Georgia are un avans de şase puncte în clasament şi numai poate fi ajunsă, în schimb, poate stabili titlul eşalonului secund al rugbiului continental pe 2016 şi, de asemenea, va decide Trofeul “Antim Ivireanu”, care se acordă învingătoarei partidei România – Georgia.  În partida disputată la Bucureşti între România şi Georgia, care a avut loc în 2013 şi s-a încheiat la egalitate, 9-9, punctele Stejarilor au fost marcate de Florin Vlaicu, cele ale georgienilor de Merab Kvirikaşvili, ambii autori a câte trei lovituri de pedeapsă. La ultima confruntare, cea de anul trecut, acest duel nu a fost posibil din cauza accidentării jucătorului nostru.
Federaţia Română de Rugby notează că jocul celor două echipe este unul asemănător, bazat pe forţa pachetului de înaintare, de multe ori diferenţa este făcută de transformeri. Florin Vlaicu este mai tânăr cu trei ani decât Merab Kvirikaşvili, ambii însă sunt jucători care în Emisfera de Sud ar fi catalogaţi drept “utility back” (buni pe mai multe posturi în compartimentul treisferturi), românul cu evoluţii pe posturile de fundaş, uvertură şi centru, iar georgianul ca mijlocaş la grămadă, uvertură, pentru ca în ultimii ani să fie titularul postului de fundaş. Cei doi sunt liderii all-time în privinţa punctelor marcate pentru naţionalele la care evoluează şi ambii au atins respectiv depăşit borna celor 700 de puncte în etapa precedentă din Cupa Europeană a Naţiunilor, Florin Vlaicu prin reuşitele împotriva Germaniei, Merab Kvirikaşvili la Soci, unde Georgia a învins Rusia. Florin Vlaicu a adunat până în prezent 700 de puncte din opt eseuri, 117 de transformări, 138 lovituri de pedeapsă şi 4 dropgoluri, în timp ce Merab Kvirikaşvili este la cota 705 adică 14 eseuri, 124 transformări, 126 lovituri de pedeapsă şi 3 dropgoluri. În acest sezon 2016 al Cupei Europene a Naţiunilor, Florin Vlaicu îl devansează pe Merab Kvirikaşvili în clasamentul celor mai eficienţi marcatori, astfel jucătorul nostru totalizează 59 de puncte (1e, 12tr, 10lp) iar gruzinul 36 de puncte (2e, 10tr, 2lp), acesta însă absentând în prima etapă, când pe postul de fundaş a fost preferat Beka Ţiklauri. Florin Vlaicu a participat la trei ediţii ale Cupei Mondiale şi a adunat 89 de selecţii pentru Stejari, Merab Kvirikashvili are o prezenţă în plus la turneele mondiale şi 91 de partide in tricoul Lelos. Cei doi au marcat cele mai multe puncte în istoria confruntărilor directe dintre România şi Georgia, Vlaicu 55, iar Kvirikashvili 94.
 
 
Un ieşean pe înaintare: Tudor Butnariu
Naţionala de rugby a României se pregăteşte în aceste zile la Bucureşti pentru ultimul meci din Cupa Europeană a Naţiunilor, pe 19 martie, la Tbilisi, cu Georgia.. Pentru acest meci, staff-ul tehnic al echipei naţionale a convocat un lot de 30 de jucători, 16 înaintaşi şi 14 jucători de treisferturi. Faţă de lotul extins care a pregătit meciul cu Germania, au intervenit două modificări, jucătorul de linia a II-a, Dorin Lazăr, de la Timişoara Saracens şi taloneurul Tudor Butnariu de la Politehnica Unirea Iaşi. Sunt în continuare accidentaţi Cătălin Fercu, Sabin Strătilă, Mădălin Lemnaru şi Otar Turaşvili, în timp ce Horaţiu Pungea, accidentat în primele minute ale meciului cu Germania de la Iaşi, va rămâne în cantonament pentru îngrijiri şi investigaţii medicale.
Lotul României: Pristăviţa, Rusu, Dico, Manole, Pungea (pilieri), Rădo, Căpăţână, Butnariu (taloneuri), Popârlan, van Heerden, Antonescu (linia a II-a), Lucaci, Nistor, Gorcioaia, Burcea, Lazăr (linia a III-a), Calafeteanu, Bratu, Tigla (demi), Rose, Melniciuc (uverturi), Apostol, Dumitru, Shennan, Ispir (aripi), Kinikinilau, Ioniţă, Balaban (centri), Botezatu (fundaş). 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri