Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Elevul anului este la Iaşi Tudor Cristian Cozma. A fost premiat în cadrul unei gale

GALERIE
Tudor Cozma elevul anului
  • Tudor Cozma elevul anului
- +

Tudor Cristian Cozma este elev în clasa a X-a. El a câştigat în 2014 un premiu II şi un premiu III la două olimpiade internaţionale.

Aflată la cea de-a IV-a ediţie, Gala Excelenţei în Educaţie a premiat în cursul zilei de ieri la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Emi­nescu“ un număr de 350 de elevi olimpici care au obţinut premii importante la olimpiadele naţionale şi internaţionale, dar şi pe dascălii lor. Astăzi, de la ora 11, va fi cea de-a doua parte a Galei, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „C. Negruzzi“, unde va avea loc premierea elevilor care au obţinut premii la concursurile şcolare din ţară şi străinătate.

„Chiar dacă această Gală există doar de patru ani, existau şi înainte forme de omagiere pentru olimpicii noştri. An de an, competiţiile devin tot mai complexe, mai profunde, şi un premiu este un rezultat notabil în condiţiile în care sunt echipaje de 4-6 elevi, existând un filtru încă de la nivel judeţean. Există şcoli care au o vocaţie aparte, care tind spre ideal. Privesc spre stele. Nu poţi atinge stelele, dar poţi să te ghidezi după ele. Astăzi se premiază 350 de elevi şi profesori, iar mâine se vor premia alţi 300“, a declarat Ca­melia Gavrilă, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Jude­ţean Iaşi.

Tot în deschiderea Galei a luat cuvântul şi primarul Mihai Chirica, care după un mic discurs de­dicat elevilor din sală, a înmânat o diplomă de excelenţă inspectorului general, cu medalia „Pro Amicitia“. Cel mai aşteptat moment şi plin de emoţie a fost cel în care s-a anunţat Elevul Anului. Premiul a fost oferit lui Tudor Cristian Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Ra­coviţă“. Acesta este“as“ la Ştiinţe şi a câştigat în 2014 un premiu II şi un premiu III la două olimpiade internaţio­nale pe aceste discipline.

„Acest premiu presupune multă muncă, presupune stres, oboseală şi devotament. Devotament nu numai din partea elevului, ci şi din partea profesorilor. Meritul este însă al profesorului deoarece el îţi stabileşte volumul de cunoştinţe şi îţi dă indicaţii, sau dimpotrivă, noi provocări. Pot să spun că sunt foarte recunoscător profesorilor pe care i-am întâlnit, şi mă bucură acest premiu“, mărturiseşte Tudor Cristian Cozma.

Acesta a obţinut me­dalia de bronz la Olimpiada Internaţio­nală de Ştiinţe ale Pământului, care a avut loc în septembrie în Brazilia, şi medalia de argint la Olimpiada Inter­na­ţională Ştiinţe pentru Juniori. Pro­fesorii coordonatori ai elevului la dis­ciplinele ştiinţifice sunt: Paula Ga­vrilescu (chimie), Mirela Foca (fi­zică), Alina Bîrliga (biologie) şi Silviu Iordache (geografie).

Pe lângă premiile în cărţi, diplome şi gadgeturi, elevii au mai fost recompensaţi şi cu bani de către organizatori şi municipalitate, dar şi de către sponsorii economici ai Galei. Tot în cadrul acestui eveniment, momentele artistice au fost susţinute de corul Colegiului „O. Băncilă“, iar vernisajul expoziţiei de pictură şi grafica organizată pe hol au fost organizate tot de elevi de la Arte. Gala a fost organizată de ISJ, în parteneriat cu Primăria Iaşi, Consiliul judeţean şi Universitatea „Al.I. Cuza“ din Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri