Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Faliment rasunator: Creditorii au ramas cu buza umflata!!

GALERIE
YAVUZ HATINOGLU_PATRON GOLD&PLATIN2
  • YAVUZ HATINOGLU_PATRON GOLD&PLATIN2
- +

 Lichidatorul firmei Gold&Platin Autocenter a finalizat ultima parte a procedurii falimentului şi a propus radierea companiei. In urmă rămân datorii neplătite de 16,5 milioane de euro.

Una din companiile grupului Gold&Platin, controlat de turcul Yavuz Hotinoglu, va fi dizolvată iar zeci de creditori care au de recuperat peste 16,5 milioane euro vor rămâne cu buza umflată. Lichidatorul societăţii Gold&Platin Autocenter a întocmit ultimul raport în procedura de faliment şi solicită judecătorului sindic radierea societăţii pe motiv că nu mai are ce active să vândă pentru a plăti din datorii. Din raport reiese că Bancpost este singurul creditor care şi-a recuperat creanţa în întregime, în rest doar un alt creditor garantat reuşind să recupereze o parte din sumă.

Compania Gold&Platin Autocenter a fost înfiinţată în 2006 cu domeniul de activitate întreţinere şi reparare a autovehiculelor, iar după cinci ani a intrat în procedura generală de insolvenţă la propria cerere. Deşi iniţial şi-a prezentat intenţia de reorganizare a firmei, debitorul nu a depus niciun plan de reorganizare, astfel că la câteva luni de la insolvenţă, creditorii în procent de 98,81% au aprobat intrarea în faliment şi vânzarea tuturor bunurilor. În mai 2015, lichidatorul a definitivat tabelul consolidat, potrivit căruia 32 de creditori aveau de primit peste 81,8 milioane lei. Cele mai mari sume le aveau de primit Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (25,7 milioane lei), creditorul garantat Bancpost (8 milioane lei), Banca Millenium (7,67 milioane lei), Banca Transilvania (circa 17,2 milioane lei), Alpha Bank (5 milioane lei) şi două firme din grupul Gold&Platin (9,3 milioane lei şi 4,4 milioane lei). În procedură, lichidatorul a găsit în patrimoniul firmei două terenuri din Bucureşti şi nişte autoturisme, la care s-au adăugat o serie de obiecte de inventar şi stocul de marfă. Din vânzarea acestor bunuri, lichidatorul nu a reuşit decât să achite integral creanţa Bancpost şi Banca Transilvania jumătate din creanţa garantată, adică 211.000 lei. Pentru vânzarea celor două suprafeţe de teren din Bucureşti, lichidatorul a primit 11,57 milioane lei, pentru autoturisme 254.000 lei, în timp ce stocul de marfă şi obiectele de inventar au valorat circa 22.000 lei. Restul sumei a fost destinată cheltuielilor de procedură, astfel că lichidatorul şi creditorii au ales să solicite dizolvarea şi radierea firmei, chiar dacă în spate rămân datorii de 73,5 milioane lei, care, teoretic, ar trebui să fie recuperate de la Yavuz Hotinoglu.

„În concluzie, având în vedere cele arătate mai sus, solicităm instanţei de judecată (...) să dispuneţi închiderea procedurii de faliment împotriva debitoarei şi radierea SC Gold&Platin Autocenter SRL din evidenţele Registrului Comerţului şi în temeiul art. 135 Legea 85/2006 să dispuneţi notificarea sentinţei de închidere Direcţiei de Finanţe şi Registrului Comerţului”, potrivit raportului final publicat de lichidatorul LD Expert Grup IPURL. Firma Gold&Platin Autocenter are ca acţionari „firma – mamă” Gold&Platin şi pe patronul Yavuz Hotinoglu, iar în 2014 a declarat cifră de afaceri zero şi pierderi de 34.000 lei. Chiar dacă în primii ani de funcţionare avea afaceri de milioane lei, apogeul fiind în 2008 cu o cifră de afaceri de 67 milioane lei, GP Autocenter a terminat mereu pe pierderi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri