Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

FOTO: O premieră în rugbiul ieşean: Stranieri la Politehnica

GALERIE
foto DAN LUCA - RUGBY  - 0531
  • foto DAN LUCA - RUGBY  - 0531
- +

Din lotul prezentat ieri la Palatul Roznovanu, care va debuta mâine în Superligă, fac parte trei tongani şi patru sud-africani.

Mâine va avea loc prima etapă din cadrul Superligii CEC Bank la rugby, competiţie în care participă şi reprezentanta Iaşului, Politehnica. Echipa ieşeană şi-a obţinut dreptul de a participa prin încercarea de mărire a formatului eşalonului profesionist de rugby, Superliga şi nu la masa verde, cum susţin unii dintre “prietenii” acestui sport. Că formatul a râmas cam acelaşi (şapte echipe), cauza este legată de echipele calificate “la masa albastră” care nu şi-au asumat riscul de a ataca Superliga, ştiut fiind că între primele două eşaloane diferenţa valorică este uriaşă şi pentru a nu face doar act de prezenţă e nevoie de investiţii majore. Mai multe imagini, în GALERIE FOTO 

Totodată, s-a stabilit revenirea la sistemul clasic toamnă-primăvară, mai potrivit condiţiilor noastre şi adaptat în toate sporturile de echipă. Pentru că primăvara anului 2016 a fost liberă din punct de vedere competiţional, s-a introdus un sistem tip campionat la ediţia actuală a Cupei României, în timpul căruia conducătorii clubului ieşean au avut ocazia să evalueze potenţialul echipei ieşene în raport cu nivelul Superligii. Din acest motiv, nu s-au făcut prea multe transferuri, cu excepţia unor tineri din Republica Moldova şi a fost adus un antrenor cu state de sevicii impresionante la Steaua şi în Rusia (multiplu campion cu Enisei Krasnoiarsk). Rezultatul a fost dezamăgitor doar pentru neofiţi, fiindcă era de la sine înţeles că se va solda cu şase înfrângeri (poate, ceva speranţe să fi fost cu CSU Cluj), însă în toate meciurile, Politehnica a arătat potenţial, înscriind multe eseuri, indiferent de adversar.

Acum, treaba este mult mai serioasă şi echipa a pornit la drum cu ambiţii sporite şi, mai ales, cu o contribuţie mai serioasă din partea oficialităţilor locale, faţă de alte dăţi. În prezenţa primarului Mihai Chirica, la Palatul Roznovanu, a fost prezentat oficial lotul echipei ieşene. Faţă de primăvară au plecat câţiva jucători, Ignea, Nastasiei, Mahu, Fânariu, Ciubotariu şi Şt. Rusu. În schimb, au sosit nouă rugbişti noi, dintre care patru sud-africani, trei tongani şi doi români. Aceştia din urmă sunt Melecciu (taloneur, de la Steaua) şi Marian Moroşan (demi, revenit de la RC Montmelian – Franţa). Mai multe imagini, în GALERIE FOTO
 
 
Din Tonga au venit Nicholas Moa ( - taloneur, linia a III-a, Steaua), Atelea Moa (aripă, Manist), Tei Semisi (aripă, centru, Manist), iar din Africa de Sud sunt angajaţi Hein Bezuidenhout (fundaş, uvertură, Griffons RSA), Juan Pier Taljaard (South Bridge NZL, centru), Shaun Prins (Free State Chellahs, centru, aripă, fundaş) şi Wex Ntozakhe (linia a III-a, Leopards).
Astfel, lotul ieşean pregătit de George Sava, Cosmin Raţiu şi Ioan Iftode este format din Balan, Orgianu, Dorogan, Chiriac, Sasu, Butnariu, Melecciu, Deliu (linia I), Raţiu, Toader, Călugăreanu, Bişoc (linia a II-a), Ilie, Ntozakhe, N. Moa, Pâslaru, Druşcă, Niţă (linia a III-a), Vaman, Moroşanu, A.Rusu, Plai, Golubenco (mijlocaşi), Văcaru, Taljaard, Curcan, Prins (centri), Neagu, A. Moa, Semisi, Mihai, Borş (aripi), Barbu, Bezuidenhout (fundaşi). Staff-ul tehnic al echipei este completat de preparatorul fizic Alex Oprean, kinetoterapeutul Ioan Mititelu, medicul Eusebiu Moldovan şi consilierul tehnic Silviu Ţibichi, iar din staff-ul administrativ fac parte Emil Crişan (preşedinte de onoare),Leonida Antohi (preşedintele CS Politehnica), Dan Codreanu (manager), Lucian Lucescu (imagine şi comunicare), Claudiu Butucel (organizare) şi Bogdan Şaramet (dezvoltare).
Echipa Politehnica debutează mâine, în deplasare, cu CSM Baia Mare, urmând ca pe 6 august, de la ora 11:00, să apară în faţa propriilor suporteri în partida cu CSM Olimpia Bucureşti. Vor urma partidele cu Steaua (d) pe 13 august, CSU Cluj (a) pe 21 august, Dinamo Bucureşti (d) – 27 august şi 10 septembrie (a) cu Timişoara Saracens. 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri