Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Generalul s-a îndurat de Budescu

GALERIE
budescu-nationala
  • budescu-nationala
- +

Alături de el, selecţionerul Anghel Iordănescu a apelat şi la alţi doi “astrişti”, Silviu Lung şi Denis Alibec

 
Atacanţii echipei Astra Giurgiu, Denis Alibec şi Constantin Budescu, a fost convocaţi de selecţionerul Anghel Iordănescu pentru meciurile cu Ungaria şi Grecia, din preliminariile Campionatului European din 2016. De asemenea, în lot au fost convocaţi trei jucători de la Steaua, Paul Papp, Adrian Popa şi Alexandru Chipciu, dar şi Steliano Filip de la Dinamo. Lotul este format din Tătăruşanu, Pantilimon, Lung (portari), Măţel, Chiricheş, Dr. Grigore, Moţi, Goian, Latovlevici, Raţ, Filip, Papp (fundaşi), Prepeliţă, Pintilii, Hoban, Sînmărtean, Torje, Maxim, Popa, Chipciu (mijlocaşi), Andone, Keşeru, Alibec, Budescu, Bumba  (atacanţi).
La conferinţa de presă susţinută ieri, selecţionerul naţionalei României, Anghel Iordănescu, s-a referit în special la cazul Budescu, intens mediatizat în ultima vreme: "A fost nedrept atunci când a apărut în ziare faptul că eu aş fi declarat în Comitetul Executiv că Budescu nu are loc niciodată la echipa naţională. Atunci a fost o dezinformare crasă. Speranţa mea e ca Budescu să înţeleagă că fotbalul nu e distracţie şi e o meserie care înseamnă transpiraţie şi muncă. El trebuie să dea fotbalului măsura talentului pe care îl are", a spus Iordănescu. Tehnicianul  a precizat care sunt caracteristicele jucătorilor pe care îi preferă la echipa naţională: "Am spus-o şi repet, porţile echipei naţionale sunt deschise pentru toţi jucătorii care pot şi doresc să ajute România, inclusiv pentru Constantin Budescu. Evident că am şi eu nişte principii de la care nu mă abat, ţin foarte mult ca jucătorii să aibă valoare, experienţă, formă sportivă, personalitate, inteligenţă, atitudine şi caracter. Din punctul meu de vedere, în ceea ce-l priveşte pe Budescu lucrurile sunt cât se poate de clare. Dacă l-am chemat însemnă că vreau. Mai rămâne să vrea şi el. Eu chiar apreciez talentul lui Budescu, dar nu îi înţeleg atitudinea. Rămâne de văzut dacă va juca în această dublă. Eu am mai avut o discuţie cu Dani Coman şi i-am spus atunci că sunt nemulţumit de evoluţia lui Budescu din perioada de pregătire a Astrei. Iar Budescu sper că a înţeles ce i-a transmis conducătorul Astrei", a precizat Iordănescu.
Referitor la partida cu Ungaria de la Budapesta, Iordănescu a ţinut să declare că echipa naţională nu va face un "joc de ciupeală": "Ne ducem la Budapesta să jucăm fotbal şi să obţinem un rezultat bun. Dacă trebuie să ne apărăm, ne vom apăra. Dacă vom avea încredere şi vom putea să atacăm, vom ataca. În niciun caz nu mergem acolo să facem un joc de ciupeală. Echipa naţională reprezintă România şi indiferent de situaţia prin care trece vă promit că ea va încerca să joace fotbal", a spus tehnicianul. El a precizat că trei fotbalişti din lot se confruntă cu probleme medicale, Chiricheş, Keşeru şi Filip.
România va întâlni vineri de la ora 21:45 echipa Ungariei de la ora 21:45, la Budapesta, iar luni, de la aceeaşi oră va juca la Bucureşti împotriva Greciei.
După disputarea a şase etape din Grupa F, clasamentul este următorul: 1. România - 14 puncte, 2. Irlanda de Nord - 13 puncte, 3. Ungaria - 11 puncte, 4. Insulele Feroe - 6 puncte, 5. Finlanda - 4 puncte, 6. Grecia - 2 puncte.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri