Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Gheorghe Nichita, atacat iar din interiorul PSD Iaşi."Trebuie să facă pasul în spate"

GALERIE
Gheorghe Nichita
  • Gheorghe Nichita
- +

Unul dintre cei mai influenţi primari de comună din judeţ cere alegeri în filială la începutul lunii septembrie, conducere colegială, iar Nichita să facă un pas în spate. „Dl. Mihalache datorează mai multe partidului decât invers“, îi răspunde liderul consilierilor judeţeni ai PSD

Unul din cei mai influenţi primari PSD din judeţ sare la gâtul primarului Gheorghe Nichita, imediat după prima ieşire publică a acestuia din urmă pe tema situaţiei din filială. Primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, i-a cerut public lui Nichita să facă pasul în spate, iar conducerii partidului să găsească de urgenţă soluţii pentru criza din filială. „Avem o problemă de imagine a domnului Nichita şi o criză politică. El zice că e unitate în partid, dar eu nu o văd şi nici nu văd forţa filialei. Avem prefect provenit din PDL. Avem şefi liberali la APIA, la APDRP, la Oficiul de Cadastru. Noi avem Inspectoratul de Seminţe din Copou. Cu puţine excepţii, cum e dl. Jităreanu, profesorii universitari ne ocolesc. Oamenii de cultură, la fel. Cine se ocupă de proiectul Iaşi - Capitală Culturală Europeană în PSD Iaşi? Nichita a fost primar al Iaşului, preşedinte al Asociaţiei Zonei Metropolitane, preşedintele organizaţiei judeţene. Un om cu cinci funcţii nu poate da rezultate în toate. Trebuie o echipă, nu un om care s-a înconjurat doar de cei care dau din cap de sus în jos“, a declarat Mihalache.

Acesta a condamnat seria de întâlniri cu primarii din judeţ la care participă în ultimul timp Nichita, Mihalache reproşându-i că în 12 ani de când conduce filiala nu şi-a găsit timp să-i întrebe pe primari ce probleme au. Conform aprecierii lui Mihalache, prin menţinerea lui Nichita în prim-planul filialei, PSD Iaşi pierde capital de imagine. „Dacă la alegerile locale din iunie Bodea (directorul Aeroportului, n.r.) face surpriza şi candidează din partea PNL, ce facem? |sta poate spune că a adus curse noi, că a făcut pistă. Dacă vine Mihai Răzvan Ungureanu? Pleacă cu 50% din prima, că s-au văzut rezultatele la alegeri, când a călcat o singură dată prin Iaşi“, a spus Mihalache.

Primarul din Schitu Duca a solicitat şi convocarea de urgenţă a conferinţei judeţene a PSD, cel mai târziu la începutul lunii septembrie, pentru discutarea situaţiei din filială şi pentru alegerea unei noi conduceri. Acesta a precizat că opiniile sale sunt împărtăşite de numeroşi primari ai PSD, aceştia preferând să nu se expună public. „Înainte, PSD Iaşi avea vicepreşedinţi pe toate problemele. Pe administraţie, era profesorul Soroceanu. Pe agricultură, era Corneliu Rusu Banu, şi toate comunele îl ştiau, că bătea judeţul. Acum, ca primari nu ştim cu cine să stăm de vorbă despre fondurile europene. Nu înţeleg de ce se tot amână Conferinţa Judeţeană. O facem în noiembrie-decembrie, să se poată spune că nu mai e timp pentru o nouă conducere? Fac apel să stabilim clar data conferinţei. Vrem unitate în partid. Nichita trebuie să facă pasul în spate. Să accepte măsurătorile, iar cel mai bun să rămână candidat“, a spus Mihalache.

Gheorghe Nichita nu a putut fi contactat pentru a-şi preciza poziţia faţă de solicitările exprimate de Mihalache. Liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Cristian Stanciu, unul din apropiaţii lui Nichita, a apreciat însă că Mihalache datorează mai multe partidului decât invers. „În PSD există democraţie, şi de aceea e firesc ca fiecare dintre noi să aibă dreptul la opinie. Întâlnirile din teritoriu, la care participă şi Nichita, sunt legitime, dumnealui fiind invitat de către conducerea actuală a partidului. Cine strigă «un pas înapoi» nu cred că a bătut pasul pe loc din punct de vedere politic sub conducerea domnului Nichita, şi de aceea ar fi binevenit un pas înainte care să asigure coexiunea şi stabilitatea politică în interiorul PSD. Plecând de la premisa că graba strică treaba, consider că nu trebuie să ne precipităm atunci când discutăm de una din cele mai puternice filiale PSD din ţară, care a obţinut performanţe politice, şi mă refer atât la numărul mare de primari, 65 din 98 posibili, cât şi la majorităţile din zeci de consilii locale şi în special din Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Municipal“, a declarat Stanciu.

Acesta a precizat că viitoarea conferinţă judeţeană a partidului va fi organizată cel mai probabil în luna octombrie, la o dată cât mai apropiată de cea a congresului naţional din 16 noiembrie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri