Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Golănii la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Internări false pentru operaţii estetice. Medici şi asistente, anchetaţi

GALERIE
Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.
  • Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.
- +

ORA 13:00

231 de cazuri de la Spitalul de Arşi au fost invalidate în primul trimestru

Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri a raportat, din 1 ianuarie până în 31 martie, 882 de cazuri, dintre care 231 au fost invalidate, reprezentând 26 la sută din total, a declarat directorul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Cristian Vlădescu.

"Conform rapoartelor de activitate de la T1 2014, spitalul a raportat, de la 1 ianuarie până în 31 martie 2014, 882 de cazuri, din care s-au validat 651, iar 231 au fost nevalidate, respectiv 26 la sută", a spus directorul general al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică Management şi Perfecţionare în Domeniu Sanitar Bucureşti, Cristian Vlădescu.

El a explicat că 228 de invalidări au fost pe regula A11 - cazuri internate la cerere şi 166 pe B16 - corecţii estetice.

"Cazurile la cerere se invalidează şi nu se decontează, iar corecţiile estetice se invalidează, dar pot fi decontate cu avizul comisiei de analiză de la CASMB", a precizat Vlădescu.

ORA 10:30

Persoane din conducerea Spitalului de Arşi, unde vineri au loc percheziţii, sunt vizate în ancheta privind internările în baza unor diagnostice false şi realizarea ilegală a unor operaţii estetice, acestea urmând să fie audiate la Poliţia Capitalei, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în ancheta din dosarul în care sunt urmărite penal 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, este vorba de mai multor pacienţi în cazul cărora biletele de internare au fost falsificate.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că la Poliţia Capitalei vor fi audiaţi angajaţi de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, printre care sunt medici şi asistente medicale, învinuiţi şi martori. Astfel, la Poliţia Capitalei ar urma să vină pentru a da declaraţii, în calitate de învinuiţi sau de martori, peste 40 de persoane.

Anchetatorii au fost sesizaţi în 2012 de Direcţia de Informaţie şi Protecţie Internă că la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri au loc fraude privind modul de internare al unor pacienţi, iar ulterior a existat şi un denunţător, al cărui caz este cuprins în anchetă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

ORA 8:30

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni au descins, vineri dimineaţă, la 23 de adrese, dar şi la Spitalul de Arşi din Capitală, fiind vizate 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, suspectate că făceau internări în baza unor diagnostice false şi realizau ilegal operaţii estetice în spitale.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus, în cursul lunii aprilie, începerea urmăririi penale în acest caz, faţă de 26 de persoane, pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de luare de mită, dare mită, înşelăciune sau fals intelectual.

Vineri, anchetatorii au făcut 23 de percheziţii în Bucureşti, inclusiv la un spital public, arată Parchetul Tribunalului Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţiile au loc la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Persoanele vizate în acest caz sunt suspectate că internau fără drept persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals, că foloseau fără drept logistica spitalului şi realizau operaţii estetice - liposucţii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier - în timpul programului de lucru, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.

De asemenea, persoanele vizate în anchetă ar fi cerut mită sume importante de bani, pentru efectuarea operaţiilor şi că ar fi decontat ilegal serviciile medicale, în baza diagnosticelor false, în dauna Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că printre persoanele vizate sunt şi 16 medici, suspectaţi de diagnostic fals, înşelăciune, fals intelectual şi luare de mită.

Cadrele medicale care ar fi realizat în spital operaţii estetice, cereau pentru aceste intervenţii sume mult mai mii decât preţul pieţei, pe care le încasau direct. Spre exemplu, pentru o rinoplastie se percepea aproximativ 5.000 de lei, au precizat sursele citate.

Ca urmare a unor operaţii de acest fel, cadrele medicale ar fi încasat lunar între 15.000 şi 20.000 de euro, potrivit surselor din rândul anchetatorilor.

La percheziţii participă 12 procurori de la Parchetului Tribunalului Bucureşti şi 150 de poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei.

Cercetările în această cauză sunt făcute cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri