Ieşenii din Vişan speră ca încălzirea vremii să aducă asfaltul

duminică, 14 februarie 2016, 09:00
2 MIN
 Ieşenii din Vişan speră ca încălzirea vremii să aducă asfaltul

Reprezentanţii municipalităţii spun că noaptea e frig şi nu pot începe lucrările.

Încălzirea vremii a reaprins speranţa în inimile ieşenilor din zona Vişan. Aceştia aşteaptă reluarea lucrărilor de reabilitare a străzii Vişan, contractate anul trecut.

„As­pectul primăvăratec şi faptul că iarna nu mai are energia necesară permit dema­rarea proiectelor de infrastructură. Se poate profita de timpul favorabil pentru a relua lucrările de modernizare a străzii Vişan. Se pot realiza rigolele şi nivela şi implicit, amenaja terasamentul“, a spus un ieşean din zonă.

Reabilitarea străzilor Vişan şi Ioan Petru Culianu se află pe agenda publică a Primăriei de la începutul anului trecut, dar licitaţia a fost organizată abia în septembrie. Lucrările au fost adjudecate în decembrie anul trecut de firma Conest, care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 4,7 milioane de lei, faţă de 9,7 milioane de lei cât fusese estimarea municipalităţii. În total, urmează să fie reabilitaţi 3,5 km de drum, din care 1,3 km sunt pe strada Vişan. Durata de execuţie a lucrărilor este de zece luni.

Reprezentanţii municipalităţii spun însă că, deşi vremea s-a încălzit, lucrările nu vor demara în perioada imediat următoare.

„Deocamdată, temperaturile nocturne coboară sub 0°C. Nu se pot începe acum lucrările. Îi asigurăm însă pe ieşenii din zonă că de îndată ce vremea va fi potrivită pentru lucrări, ele vor începe“, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

Comentarii