Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

IMAGINI  Meciul campionatului în Copou: CSMS Iasi - Rapid Bucuresti 0-0, rezultat final

GALERIE
onduku-actiune-oriol-oriol-csms-rapid141514golubovic-cap-csms-rapid141509
  • onduku-actiune-oriol-oriol-csms-rapid141514
  • golubovic-cap-csms-rapid141509
- +

 CSMS Iaşi – Rapid Bucureşti 0-0, în etapa a XXX -a Ligii I de fotbal

Imagini din timpul meciului găsiţi în GALERIE FOTO

 


 
CSMS: Grahovac – Voicu (’87 - Ciucă),  Mihalache, Plămadă, Ţigănaşu – Ciucur, Creţu, Enescu (’56 - Braga), Böle – Onduku (’70 - Bădic), Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
Rapid: Buchta – Săpunaru, Sapina, Cmovs, Juan Oriol – Meulens (’77 -  Martin), Gecov, Garay, Edu Oriol – Pancu (’32 - Kikas), Benson. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Cartonaşe galbene: Mihalache (’24), Voicu (’36), Ţigănaşu (’88) – Săpunaru (’44), Juan Oriol (’59).
Arbitri: Radu Petrescu (Bucureşti); Oct. Şovre (Oradea), M. Nagy (Cluj).
 
Când doi foşti fundaşi din Serie A dau tonul cântecului unui meci cu miză mare, spectacolul nu poate să apară ca urmare a unor faze de poartă sau a unor combinaţii spectaculoase. Rigurozitatea tactică şi precizia defensivă sunt puse pe primul plan, principalul obiectiv fiind securizarea porţilor.  Un astfel de scenariu au oferit aseară şi Napoli şi Bergodi, în duelul CSMS – Rapid. Un duel care a avut un ritm relativ bun, nerv în multe perioade, dar nu a oferit ocazii de gol cu adevărat importante.
Primul act a adus doar două şuturi cadrate (Pancu, în minutul 11 şi Creţu, în minutul 19), în urma unor execuţii de la 25 de metri. Careurile au fost călcate rar de atacanţi, astfel că scorul pauzei nu a fost tulburat.
Un scenariu relativ asemănător a avut şi actul secund, în care ritmul a crescut. Ciucur a trimis peste poartă (’60), Buchta a prins fără probleme singurul (!) şut pe poartă din repriza a doua, trimis tot de la 25 de metri, de Ţigănaşu, apărarea Iaşului a avut probleme la cornere în două rânduri, Săpunaru trimiţând cu capul “peste” (’66, ’72), iar Golubovic a fost cel mai aproape de a înscrie, în minutul 77.
A rămas un 0-0 corect, rezultat care, chiar dacă parafează pierderea primelor puncte din acest an pe teren propriu, aduce Iaşul şi mai aproape de salvarea de la retrogradare.
 
 
A fost sau n-a fost penalty?
 
^ Cele două echipe au solicitat, fiecare, câte o lovitură de la 11 metri. În minutul 54, Böle a fost blocat de Garay în careu, însă Petrescu a lăsat jocul să continue. Aceeaşi atitudine a avut-o arbitrul în minutul 82, după ce Voicu a lovit mingea cu mâna, în careu, după un şut al lui Benson, de la 6 metri. Mai mulţi foşti arbitri au susţinut că se impunea penalty pentru Rapid şi cartonaş galben pentru Voicu, cel care avea deja un avertisment, luat în prima repriză. Şi căpitanul Iaşului a recunoscut, la final, că a jucat mingea cu mâna. ^ Oaspeţii au avut o delegaţie numeroasă la tribuna oficială, câţiva dintre aceştia înjurând arbitrul ca la uşa cortului. O atitudine asemănătoare au avut mai mulţi membri ai delegaţiei rapidiste după meci, când l-au blestemat, urlând efectiv, pe Radu Petrescu. ^ Finanţatorul bucureştenilor, Valerii Moraru a spus că echipa sa e furată la fiecare meci. ^ Preşedintele CSMS, Florin Prunea, care a apreciat că rezultatul este echitabil, a etichetat arbitrajul drept “impecabil”, deşi înţelegea “frustrarea rapidiştilor”! ^ Daniel Niculae, care era anunţat titular, a simţit la încălzire că nu poate evolua, el fiind înlocuit cu Benson în primul “11”, iar Pancu s-a accidentat în minutul 30. Veteranul rapidiştilor, care a fost huiduit de o parte a spectatorilor prezenţi în Copou, a declarat la final: “Ştiam că vom avea un meci greu în faţa unei echipe care nu a primit gol acasă în acest an. Am avut ghinonul faptului că Nico s-a accidentat la încălzire, iar eu, care am riscat astăzi pentru a intra, nu am putut să joc decât o jumătate de oră. Eu nu comentez arbitrajele, însă toată lumea mi-a spus că a fost penalty pe final. Nu ştiu cum nu a văzut arbitrul, care era aproape, şi am văzut eu, de la 100 de metri! Despre Iaşi ce să spun? Lumea a fost mai civilizată decât în ultimii ani. Eu spun mereu că Iaşul merită mai mult. A spus Florin Prunea că pe viitor ar fi nevoie de mine aici? Eu am alt drum acum, însă, în viaţă, orice e posibil! Deocamdată, mă concentrez la acest campionat, trebuie să câştigăm trei meciuri în ultimele patru etape. Dacă ne salvăm, mai joc măcar un an!” ^ Ionuţ Voicu, jucător care evoluează sub formă de împrumut de la Rapid, a fost aclamat şi de galeria oaspeţilor. Conform lui Napoli, căpitanul CSMS a fost schimbat din cauza unor probleme de natură medicală. ^ Foşti angajaţi ai Poli Iaşi, Cristiano Bergodi, Renzo Rossi şi Ionel Colonel, care se află acum în stafful Rapidului, au fost primiţi cu simpatie de ieşeni. ^ Remarcă din tribună: “Ei au venit cu Perjă (n.r. – director sportiv la Rapid), noi îl avem pe Prună (aluzie la preşedintele CSMS, Florin Prunea)”. ^ Celălalt meci disputat ieri: Oţelul Galaţi – Petrolul Ploieşti 1-1 (1-0). Kronaveter (’27) / Cernat (’50). În min. 47, Cernat a ratat un penalty.
 
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Nicolo Napoli: “În prima repriză am fost puţin lenţi, am jucat direct pe vârfuri, însă într-a doua am făcut un meci bun. Am încercat să ne facem jocul, am avut ocazii. Cred că egalul este un rezultat echitabil. Rapidul spune că a fost furată? Toţi spun că sunt furaţi de arbitri! Aşa, putem spune şi noi că am avut penalty la Böle”.
Cristiano Bergodi: “Ne-am gândit la victorie în faţa unei echipe bune a returului. Am avut ghinion la Niculae, apoi cu Pancu. Apoi, am avut penalty clar, abitrul a greşit, însă nu cred că din rea-voinţă. Acum, trebuie să ne gândim la jocul de la Piatra Neamţ. Avem forţa să ne batem să ne salvăm”.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri