Întâlnire de taină cu Dragnea, în Parcul Copou: Pregăteşte vicepremierul la Iaşi preluarea şefiei partidului?

vineri, 21 noiembrie 2014, 02:59
3 MIN

Subiectul discuţiilor: rezultatul alegerilor. Vicepremierul, care este şi preşedinte executiv, a lipsit ieri-dimineaţă de la un eveniment organizat la Iaşi chiar de ministerul său.

Social-democraţii din Iaşi au avut ieri o întâlnire de taină cu preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea. Aceştia s-au reunit la Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ din Parcul Copou în­tr-o şedinţă nepublică, ce a durat mai bine de două ore.

Înainte de această şe­dinţă, Liviu Dragnea trebuia să parti­cipe la deschiderea lucrărilor Comi­te­tului de Monitorizare a Programului Operational Regional 2007-2013, un eveniment organizat chiar de ministerul pe care îl conduce, dar la care a lipsit.

Surse din PSD ne-au precizat că vi­cepremierul Dragnea ar fi ajuns la Iaşi încă de miercuri seara cu scopul de a lua parte la eveniment, însă acesta nu a ajuns nici la deschiderea programată la ora 9.30, la Hotel Unirea, nici la conferinţa de presă anunţată în jurul amiezii. În schimb, şi-a făcut apariţia la şedinţa de partid care a început la ora 14, în Copou, întâlnirea nefiind anun­ţată nici în programul oficial al mi­nistrului şi nici de către PSD Iaşi. Mai mult, lipsa vicepremierului a fost scu­zată de către organizatori, care au explicat că ministrul ar fi rămas blocat pe Aeroportul din Bucureşti din cauza vremii nefavorabile.

La reuniunea Co­mitetului de Monitorizare a Progra­mului Operational Regional 2007-2013 (CMPOR) s-a analizat stadiul programului şi modul în care va fi implementat viitorul program în prezenţa re­prezentantului Comisiei Europene, Anton Schrag.

Ulterior acestui eveniment, Liviu Dragnea şi Eugen Teo­dorovici aveau programată o conferinţă de presă, la ora 11.30, însă cu jumătate de oră înainte jurnaliştii au fost anunţaţi de membrii echipei organizatoare că aceasta nu va mai avea loc deoarece miniştrii sunt blocaţi în Aeroportul din Bucureşti.

„Din păcate, conferinţa nu va mai avea loc deoarece avionul nu a mai putut decola din cauza condiţiilor meteorologice, iar domnii miniştri sunt blocaţi în aeroport. Vă vom trimite materialele informative prin e-mail, iar marţi va avea loc o altă conferinţă de presă în care se va discuta despre viitorul POR 2014 – 2020, în special despre Regiunea Nord-Est“, a spus jurnaliştilor, ieri, Gabriela Macoveiu, director Comunicare, Cooperare şi Dezvoltarea Afacerilor în cadrul ADR Nord-Est.

La întâlnirea din Copou au participat membrii cu funcţii din partid, respectiv preşedinţii de colegii, primari, parlamentari, principalul subiect de dezbatere fiind rezultatele de la ale­gerile prezidenţiale. Şedinţa a fost găz­duită de primarul primarul Gheorghe Nichita. „A fost o întâlnire de partid, în care ne-am spus părerea cu ce s-a întâmplat la alegerile prezidenţiale. S-a discutat pur şi simplu, nu s-au luat deocamdată măsuri“, au precizat reprezentanţii PSD. (Gabriela TOMA, Paul BĂLHUC)

Comentarii