Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Liga I, cu play-off şi play-out

GALERIE
bokila-petrolul-dinamo
  • bokila-petrolul-dinamo
- +

 

LPF a stabilit modul cum se va desfăşura campionatul de fotbal, în varianta cu 14 echipe

 

 
 
Adunarea Generală Extraordinară a LPF a votat, ieri, păstrarea sistemului competiţional cu 14 echipe în Liga I, la finalul acestei ediţii urmând să retrogradeze şase echipe şi să promoveze două din liga secundă, a declarat pentru MEDIAFAX, unul dintre membrii AG a Ligii Profesioniste de Fotbal. "A rămas sistemul cu 14 echipe cu play-off şi play-out. Primele opt intră în play-off şi restul se vor lupta pentru retrogradare. Acum vor retrograda şase echipe şi vor promova două. Au fost unii care voiau păstrarea sistemului cu 18 echipe, dar nu au zis nimic când s-a votat", a declarat unul dintre dintre membrii Adunării Generale a LPF. În cazul în care la finalul sezonului regulat există echipe care au acumulat un număr de puncte impar, rotunjirea se va face în plus pentru toate formaţiile atunci când se va înjumătăţi numărul acestora.
Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a precizat că Liga I se va disputa după modelul belgian, conform căruia echipele vor începe play-off-ul şi play-out-ul cu jumătate din punctele obţinute în sezonul regulat. "Liga I cu 14 echipe este o decizie luată anul trecut de Adunarea Generală a LPF şi aprobată de Comitetul Executiv al FRF. La Adunarea Generală de azi s-a aprobat modalitatea în care se va disputa play-off-ul şi play-out-ul. Play-off-ul se va disputa între echipele care se clasează pe locurile 1-6, iar play-out-ul între cele clasate pe locurile 7-14. În play-off şi play-out se va intra cu jumătate din punctele obţinute în sezonul regulat. În zilele următoare vom discuta cu FRF pentru ca aceste propuneri aprobate de Adunarea Generală a LPF să fie votate în Comitetul Executiv din luna februarie", a spus secretarul general. Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a adăugat că echipele care retrogradează vor fi obligate să îndeplinească un barem de 15 puncte, în caz contrar urmând să înceapă noul sezon din Liga a II-a cu puncte de penalizare. Unul dintre membrii AG a Ligii Profesioniste de Fotbal care a dorit să îşi păstreze anonimatul a declarat, că în cazul în care la finalul sezonului regulat există echipe care au acumulat un număr de puncte impar, rotunjirea se va face în plus pentru toate formaţiile atunci când se va înjumătăţi numărul acestora.
 
Restricţii la extracomunitari
Adunarea Generală a LPF a adoptat, ieri, mai multe modificări ale regulamentului, care urmează să fie înaintate Comitetului Executiv al FRF, una dintre acestea făcând referire la interzicerea legitimării de jucători extracomunitari fără minimum trei selecţii la echipele naţionale. Noul pachet de măsuri prin care LPF doreşte încurajarea formării jucătorilor la nivel naţional urmează să fie înaintat spre aprobare Comitetului Executiv al FRF, aplicarea acestuia fiind programată pentru returul sezonului 2016-2017 al Ligii I.  "Au fost votate mai multe măsuri prin care să fie încurajată formarea jucătorilor la nivel naţional. în ceea ce priveşte jucătorii din afara UE avem o propunere. La nivelul Ligii I avem nevoie doar de vedete şi ca atare se va putea legitima un jucător non-UE numai dacă acela în sezonul anterior legitimării a fost convocat la echipa naţională de cel puţin trei ori, pe categorii de vârstă, bineînţeles", a declarat, marţi, secretarul general al LPF, Justin Ştefan. El a menţionat că grupările nu vor putea avea un lot mai mare de 25 de jucători. "De asemenea, devine obligatoriu ca în lotul de 25 de jucători fiecare echipă să aibă patru jucători formaţi la nivel naţional şi patru la nivel local. Aceste reguli sunt aprobate şi se vor aplica din returul ediţiei 2016-2017. Propunerea va fi înaintată către FRF şi apoi introdusă în regulamentul Ligii I", a explicat oficialul LPF.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri