Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

„Locotenent-scafandru“ pentru primar. Cine este "spionul" preferat al lui Gheorghe Nichita

GALERIE
locotenentul scafandru (10)locotenentul scafandru (13)locotenentul scafandru (2)
  • locotenentul scafandru (10)
  • locotenentul scafandru (13)
  • locotenentul scafandru (2)
- +

Ionuţ Dumitraşcu, angajat al S.C. Salubris S.A., a fost una dintre necunoscutele din dosarul DNA în care apare şi numele primarul Iaşului, Gheorghe Nichita. Deşi nu pare a fi o piesă importantă din angrenajul „locotenenţilor“ edilului, «Dumi», cum îi spun apropiaţii, era unul dintre cei mai loiali şi buni prieteni ai primarului.

 Ionuţ Dumitraşcu apare în două ipostaze în stenogramele DNA care au ajuns în acest weekend în presă. Prima dată numele său este legat de o deplasare în Municipiul Cluj Napoca pentru a efectua o serie de întâlniri cu un cetăţean englez - Robert Wolsey. În datele făcute publice de DNA se specifică că «Dumi» ar fi încercat să obţină informaţii personale despre acesta sub pretextul unor întâlniri de afaceri, pentru care i-au fost viraţi pe card, în două tranşe, 2.000 de lei. „E însurat, nu-i însurat, are soţie aici, nu are aici, are la Londra, unde-o are...“, ar fi dorit să afle primarul, conform stenogramelor. Pentru a cere banii necesari simulării afacerii desfăşurate cu cetăţeanul englez, «Dumi» a cerut în două rânduri să i se „alimenteze mitraliera“ şi să mai primească „nişte oxigen“.

STENOGRAME INCENDIARE

„Mâine dimineaţă tre să-mi încarc mitraliera. La fel ca azi...“ sau într-un SMS adresa primarului „i-am dat mesaj acuma ca să-ţi dea ok-ul ca să-mi dai şi mie, că m-am dat scafandru aseară şi am rămas fără oxigen“. Apoi, Dumitraşcu este cel care este trimis la Suceava, alături de detectivul Ion Băcioi, la Vila Alice, pentru a efectua „o reconstituire“. Primarul i-a transmis telefonic lui Ştefan Avîrvarei să meargă alături de «Dumi» la Suceava ca să ia o anumită cameră de hotel în care ar fi stat Adina Samson, iubita primarului, şi să stea cu «Dumi» în pat în timp ce detectivul Băcioi să îi asculte. Din primele informaţii, se pare că la vila respectivă cei trei trebuiau să descopere dacă iubita primarului are o întâlnire amoroasă sau una de afaceri, iar ei făceau acest lucru verificând dacă patul scârţâie sau nu.

De la delfini, la detectivi

Apreciat de primar pentru calităţile sale sportive deosebite, fiind considerat la un moment dat ca unul dintre talentele fotbalistice promiţătoare ale Iaşului, Nichita l-a atras în anturajul său. «Dumi», de altfel, a ajuns să reprezinte România la nivel internaţional, făcând parte dintr-o reprezentantivă naţională care a câştigat distincţii la fotbal în sală jucând inclusiv în Brazilia. Acesta a ajuns ulterior să aibă o creştere înfloritoare. Şi-a dezvoltat o afacere cu „păcănele“ care i-au adus în doar trei ani o avere considerabilă, mărturisind tuturor prietenilor săi că şi-a construit o vilă într-un cartier rezidenţial al Iaşului şi circulând prin oraş într-o maşină decapotabilă.

În acea vilă s-a şi mutat «Dumi» după ce s-a căsătorit cu iubita sa, alături de care are un copil. Pe aceasta a cerut-o în căsătorie într-una dintre multele lor vacanţe exotice, în Cancun, Mexic, plătind o sumă importantă de bani ca un delfin să îi aducă acesteia inelul din apă. Însă în urma unui control al Serviciului Judeţean de Metrologie Legală din Iaşi, realizat la începutul acestui an, s-a descoperit faptul că «Dumi» nu ar fi avut avizele de funcţionare pentru aparatele din cele 15-20 de locuri din Iaşi unde le avea amplasate. Împătimit al jocurilor de noroc, poker pe sume foarte mari, «Dumi» ar fi încercat să îşi crească câştigurile aici dar a ajuns să piardă sume importante de bani. Astfel că acesta şi-a pierdut afacerea.

Sursele noastre au precizat că în acel moment a ajuns «Dumi» a ajuns angajat la Relaţii Publice la S.C. Salubris S.A, de unde ar fi făcut mai multe servicii personale pentru primar ca cele precizate în dosarul DNA. În aventuroasa sa carieră, «Dumi» a mai fost şi arbitru în liga a IV-a, fiind unul dintre cei care s-au revoltat în 2009 împotriva preşedintelui Vasile Avram de la Comisia Centrală a Arbitrilor, acuzând într-un interviu oferit „Gazetei Sporturilor“ că examenele de promovare ar fi falsificate şi că ar fi fost furat la testele pe care le-a dat pentru a obţine atestatul de a susţine meciuri în liga a III-a.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri