EXCLUSIV: Agresorii au confundat victimele cu un fost puşcăriaş, coleg de-al lor

Mama şi fiica sa însărcinată, atacate cu cuţite prin somn

joi, 02 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN

Doi dintre agresori au fost colegi în Penitenciarul Iaşi, loc în care unul dintre ei i-a tăiat celuilalt gura până la urechi.

Un caz cu detalii terifiante a fost soluţionat de procurii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Trei foşti puşcăriaşi, extrem de violenţi, au fost trimişi în judecată după ce au mutilat două femei, mamă şi fiică, despre care au crezut că sunt alte persoane.

în fotografii – Corneliu Marolicaru, anul 2002

Corneliu Marolicaru, Gheorghe Gherasim şi Sergiu Rotaru Gavriliuc au fost trimişi în judecată pentru tentativă la omor, ei fiind deja încarceraţi. Toţi sunt foşti deţinuţi condamnaţi pentru multiple fapte de omor sau agresiune, unele dintre ele demne de filmele de groază. De pildă, în urmă cu mai mulţi ani, în timp ce se aflau în puşcărie, Marolicaru i-a tăiat gura până la urechi lui Gheorghe Gherasim.

În ciuda trecutului lor, cei doi s-au întovărăşit cu Gherasim pentru a ucide doi foşti colegi de celulă. Se întâmpla în noaptea de 14 spre 15 august, atunci când cei trei au intrat în casa Paraschivei B., din Iaşi. Femeia locuia alături de fiica sa Petronela, precum şi de nepoata sa de nouă ani. Femeile dormea atunci când în casă au intrat cei trei agresori, ambele fiind înjunghiate în timp ce se aflau în pat. „Maniera în care au acţionat inculpaţii Marolicaru Corneliu, Gherasim Gheorghe şi Gavriliuc Rotaru Sergiu şi momentul ales, în cursul nopţii, profitând de faptul că persoanele vătămate dormeau în camera lor şi le-au aplicat lovituri de cuţit, în mai multe rânduri în ceea ce-o priveşte pe B.P., presupune o periculozitate sporită  a inculpaţilor, care s-au ajutat reciproc şi au cooperat la săvârşirea faptei“, arată procurorii în rechizitori. Aceştia mai menţionează că una dintre victime a fost tăiată în zona braţelor, în timp ce încerca să îşi apere zonele vitale.

De asemenea, Petronela B. era însărcinată la acel moment, şi din acest motiv „şi-a pus braţele pe abdomen / torace pentru a-şi apăra copilul nenăscut.“ „Împrejurarea că inculpaţii au avut convingerea că persoanele pe care le-au atacat în somn erau M.A. şi T.S. şi confuzia acestora asupra persoanelor vătămate – error in persona – este fără relevanţă, viaţa şi integritatea fizică a persoanelor fiind protejată în egală măsură“, se mai arată în rechizitoriu. Toţi cei trei indivizi au fost eliberaţi condiţionat din puşcărie după ce au executat pedepse mari pentru omor sau tentativă la omor.

Comentarii