Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Montreal, cuib de vise împlinite

GALERIE
mitu-andreeabouchard-eugenie
  • mitu-andreea
  • bouchard-eugenie
- +
 
 
Spectaculosul succes obţinut de echipa feminină de tenis a României în partida de la Montreal contra Canadei, scor final 3-2, deoarece s-a jucat şi partida de dublu, a fost o reală cascadă de suprize. Până aproape de deznodământ toate meciurile au avut rezutate nescontate, iar victoria tricolorelor a fost decisă, strict temporal, de singurul rezultat normal al întâlnirii. Deoarece ora târzie la care s-au finalizat întrecerile nu ne-a lăsat prea mult timp, oferim acum câteva amănunte de la partidele disputate duminică seară, pornind de la scorul de 1-1 înregistrat în prima zi
 


* Andrea Mitu (104 WTA) – Eugénie Bouchard (7) 4-6, 6-4, 6-1 (118 minute). Andreea s-a autodepăşit în acest meci, anihilând o distanţă de 97 de locuri în clasamentul WTA. Românca a început destul de ezitant, dar s-a ţinut de titrata ei adversară până la scorul de 2-3, când Bouchard a reuşit un break. Andreea a recuperat imediat pe serviciul rivalei, apoi a egalat la 4. La scorul de 4-5, Mitu a condus cu 40-15, dar şi-a pierdut serviciul, permiţându-i lui Bouchard să câştige primul set, după 40 de minute. În setul secund, Andreea a intrat mai decisă şi, cu un break în primul game, a condus cu 2-0. Bouchard a revenit cu trei jocuri câştigate la rând, dar sportiva română nu a cedat şi a câştigat pe serviciul adversarei la scorul de 4-4. A urmat un game dramatic, cu multe egalităţi şi răsturnări de scor. Bouchard a avut 40-0, apoi încă o minge de break, dar Mitu le-a anulat pe toate şi a câştigat setul la a doua minge care a obţinut-o, scor 6-4, după 50 de minute.  Setul decisiv a fost un monolog pentru Andreea Mitu, care a cedat doar un game, la 2-0, şi un calvar pentru Bouchard. Per total, Andreea a avut 31 de lovituri câştigătoare, faţă de 12 ale Eugeniei.
 
* Alexandra Dulgheru (69 WTA) – Françoise Abanda (260) 3-6, 7-5, 6-2 (131 minute). Canadianca de 18 ani (împliniţi în februarie) a dovedit că victoria obţinută în meciul cu Irina Begu nu a fost întâmplătoare. Canadianca a evolua dezinvolt, ascunzându-şi modesta clasare modială, locul 260 WTA şi a fost ea principala adversară a româncelor, nu Eugénie Bouchard. Alexandra nu a avut mai multă vreme antidot pentru jocul avântat al rivalei. Alexandra Dulgheru s-a desprins în start la 2-0, după un break în primul game al meciului. Abanda nu a fost afectată de începutul bun al româncei şi a câştigat cinci jocuri la rând, cu break-uri la 1-2 şi 3-2. Dulgheru a mai obţinut doar un joc, la 5-2, insuficient pentru a o opri pe Abanda să-şi treacă primul set pe tabelă, cu 6-3, după 33 de minute. Jucătoarea canadiană a continuat să domine şi în setul al doilea. Ea a obţinut un break la scorul de 2-2 şi imediat şi-a fructificat serviciul, ridicând scorul la 4-2. Din acel moment,”Piti”  a început să facă din ce în ce mai puţine greşeli şi să-şi construiască revenirea, cu răbdare. Întâi şi-a luat serviciul, imediat l-a luat şi pe cel al adversarei, apoi a ridicat scorul la 5-4, cu mari emoţii, după ce a pierdut două mingi de game şi a salvat o minge de break. Acesta pare a fi fost momentul desprinderii pentru Dulgheru, chiar dacă Abanda a mai câştigat un game, pe propriul serviciu. Jucătoarea canadiană s-a prăbuşit după ce a avut la 4-4 minge de break, urmată de trei greşeli neforţate. Românca a caştigat urmărul joc după 5-5 şi a reuşit un nou break, închizând setul cu 7-5, după alte 58 de minute de joc. Prea încrezătoare, Alexandra şi-a pierdut primul serviciu din setul III la zero, dar a revenit imediat. Dominată psihic şi fizic, Abanda nu a mai obţinut decât ghemul de 2-2, apoi a căzut definitiv sub rafalele loviturilor adversarei şi sub propriile greşeli, atfel că Dulgheru a terminat setul cu 6-2. Canadianca a dominat la capitolul lovituri câştigătoare, 23-16, însă a pierdut din cauza greşelilor neforţate comise, 50, faţă de 31 jucătoarea română.
În acest fel, Alexandra "Piti" Dulgheru încununează drumul plin de succese al echipei României către Grupa Mondială a Cupei Federaţiei, început în februarie 2014, cu victoriile din Grupa I Euro-africană, de la Budapesta. De atunci, tricolorele au obţinut şapte victorii consecutive, ceea ce le permite să se lupte în 2016 cu cele mai bune echipe din lume. România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.  România va evolua în 2016, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale,la care mai participă echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia, primele patru urmând a fi capi de serie. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorţi.
În ultimul joc, fără importanţă la dublu, canadiencele Gabriela Dabrowski şi Sharon Fichman au învins cu 6-1, 4-6, 10-5 (89 de minute) perechea Andreea Mitu / Raluca Olaru, astfel încât scorul final al întâlnirii a fost Canada – România 2-3.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri