Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Nu trebuie ratat: Un important târg dedicat fermierilor şi-a deschis porţile la Iaşi (FOTO)

GALERIE
IMG_6540IMG_6542IMG_6549IMG_6556IMG_6558IMG_6563IMG_6566IMG_6567IMG_6579
  • IMG_6540
  • IMG_6542
  • IMG_6549
  • IMG_6556
  • IMG_6558
  • IMG_6563
  • IMG_6566
  • IMG_6567
  • IMG_6579
- +

Târgul Agralim se desfăşoară în comuna Miroslava până pe 21 septembrie, zilnic între orele 10-18 la ferma Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”.

Târgul Agralim şi-a deschis ieri după amiază porţile. La eveniment au participat fermieri, Dan Cârlan prefectul judeţului, Cristian Adomniţei preşedintele Consiliului Judeţean, reprezentanţi ai organizatorilor, firma AB Plus şi Vasile Vântu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi. Târgul va fi deschis până duminică şi se desfăşoară la Miroslava.

 
 
Utilaje de top
 
 
Vreţi să vă asiguraţi recolta împotriva grindinei? Cu o sumă cuprinsă între 14.000 şi 18.000 euro puteţi fi siguri că fructele nu o să aibă de suferit de pe urma fenomenelor meteorologice extreme. Aşa susţin oficialii Lantec Industry, prezenţi la Târgul Agralim, între altele, cu un sistem antigrindină. “Problema se poate rezolva în două moduri, ori cu tunuri antigrindă sau cu astfel de plase. Preţul variază în funcţie de suprafaţa ce urmează a fi acoperită. Cu cât suprafaţa este mai mare, preţul mai scade. Astfel, preţul pentru un sistem antigrindină la cheie este între 14.000 şi 18.000 euro. În aceşti bani intră şi sistemul de susţinere a plasei precum şi tot montajul”, au specificat reprezentanţii Lantec Industry prezenţi la eveniment. De asemenea, fermierii sau ieşenii interesaţi de ultimele tehnologii din domeniul agricultorii nu trebuie să rateze zilele acestea Târgul Agralim 2014. Acesta se desfăşoară, în premieră, în aer liber, la ferma Ezăreni din comuna Miroslava din judeţul Iaşi până pe 21 septembrie, zilnic între orele 10-18. Ferma face parte din staţiunea didactică a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iaşi. Utilaje agricole din 12 ţări sunt expuse în zona rezervată special noilor tehnologii din domeniu. Unele tractoare expuse de companii costă cât un apartament cu trei camere în municipiul Iaşi. Expoziţia în câmp din acest an, organizată la opt km de Iaşi, se întinde pe o suprafaţă de 10 de hectare. Peste 100 de companii naţionale şi din străinătate participă la standurile expoziţionate pregătite de organizatori. Asfel, de ieri, la Ezăreni s-au reunit producători şi importatori de maşini şi utilaje agricole, echipamente zootehnice, inputuri, prestatori de servicii şi furnizori de soluţii complete pentru ferme. Aceştia au pregătit mai multe zone de prezentare a loturilor agricole demonstrative dar şi demonstraţii cu maşini şi utilaje agricole.
 
 
Program divers
 
 
“Prezenţa Târgului pentru Fermieri în regiunea de Nord-Est reprezintă o importantă oportunitate de informare privind fondurile şi mecanismele de finanţare, noutăţi legislative şi noutăţi tehnologice, şi, în acelaşi timp, de formare şi dezvoltare a cunoştinţelor pentru creşterea randamentelor fermelor. Scopul târgului expoziţional Agralim, însoţit de seminariile profesionale tematice cu participare gratuită care facilitează întâlnirea şi dialogul fermierilor, specialişti şi consultanţilor agricoli este de a stimula dezvoltarea practicilor agricole şi de a încuraja investiţiile în domeniul agricol”, a declarat Florin Mindirigiu, proprietarul ABPlus Events, organizatorul principal al evenimentului. În aceste zile, vizitatorii Târgului Agralim vor putea să afle mai multe despre tehnicile moderne de transport al produselor, respectiv informaţii noi privind depozitarea şi uscarea cerealelor. De asemenea, specialiştii prezenţi la eveniment pot oferi ieşenilor interesaţi date despre instalaţiile de curăţat şi sortat seminţele sau privind silozurile echipate cu control de temperatură. Pe lângă maşini şi utilaje, loturile demostrative cu hibrizi de înaltă productivitate vor fi de un real folos pentru agricultori. Sunt expuşi hibrizi de sorg rezistenţi la secetă, boli şi dăunători, cu potenţial mare de producţie, porumb cu rezistenţă mare la arşiţă, dar şi hibrizi de floarea soarelui şi inputuri pentru agricultura convenţională şi biologică. Pe lângă acestea, companiile oferă sisteme de procesare a legumelor şi fructelor, sisteme antigrindină ori de irigaţii, proiecte de sere la cheie, sisteme de umbrire şi material săditor de calitate. 
 
 
Ce aduce nou târgul
 
 

„Agralim aduce în premieră în regiunea de Nord-Est un concept modern care răspunde nevoilor fermierilor cu activitate în sectorul vegetal şi sectorul zootehnic şi contribuie la dezvoltarea fermelor din regiune. Prin acest eveniment, cercetările realizate de specialişti pot fi mai uşor accesate de către fermierii şi antreprenorii din cele şase judeţe ale Moldovei. Târgul de la Ezăreni este un spaţiu de expunere a noutăţilor din domeniul agriculturii, a rezultatelor cercetării şi a producţiei agricole”, a declarat rectorul USAMV Iaşi, Vasile Vîntu. Agralim, eveniment profesional complex şi complet prin conceptul propus fermierilor, companiilor şi asociaţiilor din sectorul agricol, este organizat de ABplus Events, în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, partener principal în organizare, cu sprijinul Primăriei comunei Miroslava. Ansamblul de manifestări realizate în completarea evenimentului expoziţional este realizat în parteneriat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Direcţiile Agricole Judeţene din regiunea de Nord-Est. Evenimentul are suinerea Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România şi Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri