Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Numai Pancu nu ajunge la Rapid

GALERIE
pancu-rapid-vilceanu-steaua
  • pancu-rapid-vilceanu-steaua
- +

Neexperimentata echipă a Giulestiului a suferit a doua înfrângere în faţa Stelei, în prima etapă a Ligii I. Surpriza etapei: scor de forfait realizat de Gaz Metan la Botoşani
 

 

* Concordia Chiajna - Astra Giurgiu 0-2 (0-2). Fatai ('11), Budescu ('13). Spre disperarea antrenorului Marius Şumudică, Concordia a fost învinsă prin două goluri de mare calitate, ceea ce nu se prea poate traduce prin erori grave ale defensivei. La centrarea de pe dreapta a lui Enache, Fatai a înscris cu călcâiul de la marginea careului mic, iar golul al doilea a fost marcat direct din corner de către Budescu. După acel KO în două minute, Concordia a atacat degeaba, a cerut un penalty, dar Astra s-a dovedit net superioară.
* CSU Craiova - Pandurii Târgu Jiu 1-1 (0-0).Curelea ('86) / Shalaj ('74). Arma secretă a lui Grigoraş, francezul Shalaj, a făcut varză cu praz din apărarea Craiovei, driblând doi fundaşi şi portarul. Însă CSU, dezorientată un timp după accidentarea lui Pleşan, a avut tăria să egaleze prin golgeterul de altădată, Curelea.
* ASA Târgu Mureş -"U" Cluj 0-0. "Şepcile roşii" s-au bucurat în final pentru primul punct obţinut în deplasare, însă bucuria clujenilor nu a fost atât de justificată, pentru că Adrian Falub n-a reuşit să facă o echipă competitivă din colecţia de vedete adusă pe masa mureşeană. Inclusiv "bibeloul de porţelan", Ianis Zicu, trimis în teren în ultimele zece minute. Remiza este echitabilă, însă dacă insistau mai mult, clujenii puteau pleca cu toate cele trei puncte.
* Rapid - Steaua 1-3 (1-1). Pancu ('23) / Keşeru ('28), Popa ('66), Chipciu ('72). Dinamizată în cuget şi simţiri de "efectul Moraru", în vestiar de furiosul Ionel Ganea şi în teren de inepuizabilul Daniel Pancu, Rapid a ţinut bine piept unei "Stele" incomplete care s-a jucat cu ratările (campion, Adrian Popa). Astfel s-a făcut că giuleştenii au deschis scorul, după o acţiune nefinalizată a lui Ciolacu, când Pancu a recuperat, l-a "vrăjit" pe Arlauskis şi a înscris în poarta goală. Egalarea l-a găsit pe risipitorul Adi Popa în postură de pasator pentru Keşeru şi fazele de careu au alternat. Introducerea lui Chipciu a fost obligatorie pentru Costel Gâlcă, iar acesta l-a pus pe Popa într-o postură din care nu putea rata. După acest gol, fragila echipă din Giuleşti s-a frânt ca o nuia, iar Chipciu a lămurit definitiv lucrurile.
 * FC Botoşani - Gaz Metan Mediaş 0-3 (0-1). Todea ('2), Tahar ('55 - penalty), Figliomeni ('87). Puţini se aşteptau la un asemenea scor pentru Gaz Metan. Scorul este puţin exagerat, fiindcă "găzarii" au înscris extrem de repede primul gol la o centrare precisă a italianului Romeo pentru "capul" bine plasat al lui Todea. În general, gazdele au atacat mai mult, au avut şi o bară la activ (Fülöp), dar n-au nimerit poarta. La începutul reprizei secunde, s-a acordat prea uşor penalty pentru oaspeţi la un presupus henţ în careu al camerunezului Ngadeu (care a primit al doilea cartonaş galben), iar în final scorul de forfait a fost stabilit de italianul Figliomeni, la un şut pe jos care l-a surprins pe Lazar.
* CFR Cluj - Ceahlăul Piatra Neamţ 4-0 (2-0). Tadé ('33, '42), Costea ('52), Negruţ ('57). La modul în care a început partida se părea că nemţenii vor da o replică dârză echipei fostului lor antrenor, Vasile Miriuţă, pe stadionul din dealul Gruia. Însă junele Chitoşcă n-a nimerit poarta goală (părăsită de Felgueiras) din 6 metri (uşor lateral), iar ratarea s-a răzbunat vârtos pe bieţii jucători ai Ceahlăului. Francezul Tadé l-a făcut uitat pe recent plecatul Ogbu şi a fructificat în stil de vârf autentic centrările lui Monroy şi Camora, Costea şi Negruţ au punctat al începutul reprizei, iar Larie a ratat un penalty în min. 60, acordat la un fault al lui Marc asupra lui Guima. Apoi, partida s-a calmat brusc, doar nemţenii mai jinduind după un gol de onoare.
* FC Braşov - Petrolul 0-1 (0-1).  Teixeira ('38). Ploieştenii au început meciul în stil de mare echipă, cu multe vedete chiar dacă uneori, individualiste. Singurul căruia "i-a mers" a fost Teixeira, care, având posibilităţi de pasă, s-a dus singur în careu şi a înscris. Braşovenii s-au avântat spre egalare, însă Răzvan Lucescu a închis jocul italieneşte. Mutu, care a avut un joc de adevărat căpitan, nu s-a lipit de gol, el ratând şi un penalty pe care l-a obţinut tot el, în min. 85 în faţa lui Aganovic.
Astăzi se joacă meciurile: CSMS Iaşi - FC Viitorul (ora 18:30, Look TV) şi Dinamo - Oţelul Galaţi ( 21:00, Look TV Plus).

Etapa viitoare (1-3 august): Ceahlăul - ASA Târgu Mureş, FC Viitorul - Rapid (vineri), Oţelul Galaţi - Concordia Chiajna, Steaua - CSU Craiova (sâmbătă), Petrolul - FC Botoşani, Astra Giurgiu - FC Braşov, Pandurii Târgu Jiu - CFR Cluj (duminică), Gaz Metan Mediaş - CSMS Iaşi, "U" Cluj - Dinamo (luni).

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri