Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

O cunoscută clădire de birouri este transformată în imobil de apartamente

GALERIE
foto DAN LUCA - chescu-eon-apartamente-cubis-ciurchi  - 0002
  • foto DAN LUCA - chescu-eon-apartamente-cubis-ciurchi  - 0002
- +

Este vorba despre clădirea din Tătăraşi, de la Doi Băieţi, unde a avut sediul compania E.ON Distribuţie Moldova SA. Locuinţele vor avea suprafeţe cuprinse între 27 şi 60 mp. Preţul de pornire va fi pentru început de 1.050 euro/mp.

Omul de afaceri Gheorghe Cheşcu, supranumit „Stăpânul Tătăraşului”, a decis transformarea clădirii de birouri din zona „Doi Băieţi” în bloc de locuinţe. Lucrările sunt în toi, iar apartamentele vor fi date spre locuire cel târziu în luna septembrie a acestui an, susţine dezvoltatorul pe pagina de prezentare a proiectului. Până la finele anului trecut, timp de mai mulţi ani, Cheşcu a avut chiriaş compania E.ON Distribuţie Moldova SA, de care însă s-a despărţit cu scandal, ulterior îndreptându-se împotriva acesteia şi în instanţă. Contactat telefonic, Gheorghe Cheşcu a refuzat să ofere detalii jurnaliştilor, spunând că, de fapt, fiul său, Tudor, se ocupă de proiect. „Nu ştiu, nu mă ocup, nu mă pricep”, a răspuns laconic controversatul afacerist. La rândul lui, Cheşcu junior a evitat să prezinte informaţii despre noul proiect imobiliar al familiei, limitându-se la a ne spune că vom găsi toate detaliile pe pagina de internet a proiectului.

 
Suprafaţă de maxim 60 metri pătraţi
 
 
Omul de afaceri va înălţa cu un etaj imobilul situat pe strada Ciurchi nr. 146-150, potrivit certificatului de urbanism, eliberat societăţii Flux SRL de Primăria municipiului Iaşi la începutul acestei luni. Cheşcu a mai solicitat municipalităţii eliberarea documentelor pentru schimbarea destinaţiei imobilului existent în spaţii comerciale, birouri şi locuinţe, respectiv pentru realizarea de amenajări interioare şi exterioare. Societatea Flux SRL, administrată de Tudor Cheşcu, avea în posesie încă din iulie 2015 două alte certificate de urbanism, necesare reamenajării şi recompartimentării clădirii. Potrivit paginii de prezentare a proiectului, imobilul va avea spre vânzare apartamente cu una, două şi trei camere. Suprafaţa apartamentelor va fi cuprinsă între 27 şi 29 de metri pătraţi, în cazul celor cu o cameră, 40-48 mp la cele cu două camere, iar cele cu trei camere vor avea în jur de 60 mp. Bucătăria va fi amplasată în living,  nefiind delimitată separat. Pentru început, preţul solicitat de Cheşcu per metru pătrat este de 1.050 euro. Apartamentele vor fi dotate cu centrale termice individuale, aer condiţionat, internet prin fibră optică preinstalat, iar opţional, clienţii pot opta pentru compartimentare cu uşa glisantă şi loc de parcare. Fosta clădire de birouri dispune de o parcare supraterană de 100 de locuri. Dezvoltatorul se laudă că imobilul de locuinţe va oferi siguranţă ridicată, spaţiul din jurul clădirii urmând a fi supravegheat video de 16 camere IP HD. Tot la dotări de siguranţă, Cheşcu a indicat că blocul va avea adăpost de Apărare Locală Antiaeriană şi paratrăsnet.
 
Bloc fără autorizaţie în regulă
 

Cheşcu nu este la prima „aventură” de acest tip. Anul trecut, „Stăpânul Tătăraşului” a finalizat un alt bloc de locuinţe, între staţiile „Doi Băieţi” şi „Flora”. Cu toate că avea autorizaţie de construcţie valabilă pentru o clădire cu doar un etaj, pe proprietatea lui Cheşcu a „răsărit” în schimb un bloc de şase etaje şi, potrivit Poliţiei Locale, cu suprafaţa construită şi cea desfăşurată depăşite. Omul de afaceri a fost amendat cu 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei de construcţie. Acesta a contestat amenda, şi-a văzut de treabă cu lucrările de finalizare a imobilului, având deja locuinţe vândute chiar şi la etajele construite ilegal, potrivit informaţiilor anterioare publicate de „Ziarul de Iaşi”.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri