O tânără aflată în moarte cerebrală după un cumplit accident va salva mai multe vieţi

vineri, 04 noiembrie 2016, 02:56
2 MIN
 O tânără aflată în moarte cerebrală după un cumplit accident va salva mai multe vieţi

Centrul Regional de Transplant se pre­găteşte pentru o nouă prelevare de organe.

O echipă mixtă de medici ieşeni şi bucureşteni va preleva organele interne ale unei tinere din Neamţ. Andreea A., în vârstă de 29 de ani, a fost implicată vineri, 28 octombrie, într-un accident grav petrecut în localitatea Podoleni, din judeţul Neamţ. Victima, care prezenta un traumatism cranio-cerebral sever, a fost internată şi monitorizată în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi.

În cursul nopţii de marţi, 2 noiembrie, tânăra a fost declarată în moarte cerebrală şi transferată la Spitalul „Sfântul Spiridon“ pentru prelevarea org­nelor. Familia şi-a exprimat acordul pentru prelevarea tuturor organelor interne, inclusiv cord. Potrivit conducerii Centrului Regional de Transplant, în cursul zilei de ieri, 3 octombrie, încă se pregăteau demersurile pentru prelevare. „Avem acceptul familiei pentru prelevarea organelor, acum facem pregătirile necesare. Echipa care se va ocupa de prelevarea organelor este formată din medici ieşeni şi bucureşteni“, a arătat dr. Raluca Neagu, coordonatoarea centrului ieşean.

Pe pagina personală de Facebook a tinerei au apărut mesaje de condoleanţe încă de marţi după-amiaza, când prietenii şi cei dragi au început să-şi ia rămas-bun de la Andreea. „Dumnezeu să te odihnească în pace Andreea, ai plecat prea devreme din această lume, nu pot să cred“, a spus un apropiat. Tânăra din judeţul Neamţ este originară chiar din localitatea Podoleni şi a urmat cursurile Grupului Şcolar CF din Iaşi.

Potrivit infor­maţiilor personale de pe reţeaua socială, Andreea a lucrat o perioadă în Anglia. De altfel, în accidentul în care a fost rănită grav, ea conducea un autoturism cu volan pe dreapta, înmatriculat în Marea Britanie. „Din primele cercetări, se pare că, în timp ce o femeie de 29 ani, din Podoleni, conducea un autotu­rism pe DN 15, a efectuat virajul la stânga pentru a pătrunde pe un drum comunal, moment în care a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 23 ani din Tarcău, care se angajase în depăşirea au­toturismului“, se arată în comunicatul Poliţiei Neamţ. În urma producerii accidentului, au rezultat 8 victime, dintre care una a decedat pe loc.

Iulia CIUHU, Andrei DÎSCĂ

Comentarii