N

„Opinia studenţească“ a împlinit duminică 40 de ani de existenţă

N

marți, 22 aprilie 2014, 17:31
2 MIN
 „Opinia studenţească“ a împlinit duminică 40 de ani de existenţă

\N

Revista „Opinia studenţească“ din Iaşi a împlinit, duminică, 20 aprilie, 40 de ani de la prima apariţie, în 1974. Publicaţia a devenit astfel cea mai veche revistă studenţească din întreaga ţară şi singura care încă mai apare şi în format tipărit, fiind distribuită, în 5.000 de exemplare, gratuit, în universităţile din Iaşi. Aceasta este realizată în întregime de studenţi de la specializarea Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Facultatea de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, apărând săptămânal, în fiecare luni. „Faptul că «Opinia Studenţească» a reuşit să supravieţuiască prin vreme şi să se reinventeze de câte ori a fost nevoie reprezintă o responsabilitate pentru generaţia noastră de a păstra tradiţia calităţii. Anul acesta am reuşit să refacem proiectele grafic şi editorial în print, avem şi un site modern, care se vede bine şi de pe tabletă şi de pe smartphone“, a declarat Laura Păuleţ, director al publicaţiei.

Prof.dr. Daniel Condurache, editorul revistei, susţine că duminică s-au marcat 40 de ani de la apariţia unei publicaţii cu „apariţie practic neîntreruptă, cu periodicităţi distincte, dar care a avut o anumită constanţă. «Opinia studenţească» este o marcă ce se confundă cu valorile perene ale meseriei acestea, devenind o veritabilă şcoală de presă, care a dat promoţii peste promoţii de jurnalişti, unii foarte buni, care au confirmat în presa naţională.“ Acesta a mai precizat că nu există niciun student care să se facă remarcat în presa din România, în cei 15 ani de când revista este legată de şcoala de jurnalism din Iaşi, care să fi absolvit jurnalismul la Iaşi şi să nu fi trecut pentru o perioadă măcar prin redacţia „Opiniei studenţeşti“. „Noi ne amăgim uneori că astfel de publicaţii trebuie să existe natural, aşa cum sunt fenomenele meteo, dar trebuie observat că Opinia este un brand care a rezistat în timp şi căreia nu îi este ruşine să scoată orice număr din orice colecţie şi să îl pună alături de publicaţiile importante din România. Asta este şi valoarea ei intrinsecă“, a adăugat prof.dr. Daniel Condurache.

Cu ocazia împlinii a 40 de ani, studenţii care lucrează la revistă vor realiza un supliment special în luna mai în care vor prezenta toate generaţiile care au trecut prin redacţia aflată la etajul al II-lea din Casa de Cultură a Studenţilor.

Comentarii