Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

FINAL CSMS Iasi vs FC Steaua 0-0. Steaua, campioana datorita Otelului

GALERIE
CSMS - Steaua Foto Cristian Scutariu Twitterszukala-gol-grahovac-steaua-iasibaciu-marius-antrenor
  • CSMS - Steaua Foto Cristian Scutariu Twitter
  • szukala-gol-grahovac-steaua-iasi
  • baciu-marius-antrenor
- +

CSMS Iaşi – Steaua Bucureşti, în ultima etapă a Ligii I de fotbal

 ASA Targu-Mures - Otelul Galati 1-2 (Muresan '39 penalti - Tudorie '68, Helder Tavares '90+5

Min. 90 + 4: Final de meci. Scor 0-0

Min. 90 + 1: Arlauskis, portarul de rezervă, a fost eliminat pentru proteste

Min. 85: Ciucur pătrunde în careu, centrează în faţa porţii, dar acolo nu se afla nici un coleg

Min. 82: Schimbare la CSMS. Olah intră în locul lui Enescu

Min. 78: Încă o intervenţie foarte bună a lui Caparco! Portarul respinge în corner şutul lui Stanciu

Min. 76: Iancu trage de la 20 de metri, dar Caparco respinge cu un reflex extraordinar

Min. 67: Tamaş şutează spre poartă, dar mingea se duce pe lîngă 

Min. 62: Ciucur pătrunde în careul Stelei, dar centrarea sa este blocată de Varela

Min. 60: Popa trage cu stîngul de la 25 de metri, dar mingea se duce pe lângă poartă

Min. 57: Bosoi pătrunde pe partea dreaptă şi centrează în careu, dar Tamaş respinge fără probleme

Min. 52: A doua schimbare la Steaua. Iese Toşca şi intră latovlevici

Min. 50: Ocazie pentru Steaua. Stanciu centrează în careu, mingea este respinsă slab de Caparco şi Varela trimite spre poartă, dar un fundaş ieşean respinge calm de pe linia porţii.

A început repriza a doua. Prima schimbare la Steaua. Rusescu intră în locul lui Ţucudean.

PAUZĂ

Min. 45: Iaşul nu s-a dat nici măcar o secundă la o parte în faţa Stelei, iar steliştii au mari probleme în treimea adversă, unde nu reuşesc să găsească pasa decisivă. Poate că e şi vina lui Ţucudean, care nu joacă absolut nimic, nu câştigă niciun duel, în timp ce Chipciu e total în afara jocului! (prosport.ro)

Min. 44: Stanciu trage de la 14 metri, mingea este o deviată de un adversar, iar Caparco reţine

Min. 43: Steaua atacă şi domină meciul, dar nu reuşeşte să îşi creeze ocazii periculoase 

Min. 34: Adi Popa pătrunde pe partea dreaptă, dar centrarea sa este respinsă în corner de Mihalache

Min. 26: Stanciu trage de la 20 de metri, dar şutul acestuia este prins de Caparco

Min. 22: Nicuşor Stanciu trage de la marginea careului, dar şutul este blocat de un adversar

Min. 15: Ocazie pentru CSMS Iaşi. Plămadă reia cu capul din mijlocul careului, dar mingea se duce peste poartă.

Min. 12: Bară pentru Steaua. Popa scapă singur cu portarul Caparco, îl driblează, dar şutează în bara transversală.

”Bucureşti, Steaua Bucureşti”, se aude pe arena din Iaşi, în ciuda mesajelor crainicului stadionului, care i-a rugat pe ieșeni să-şi susţină propria echipă.

Primele cinci minute arată că echipa Iaşul stă bine în teren şi, mai ales, e destul de ofensivă.

 

A ÎNCEPUT MECIUL.

Formaţiile

CSMS Iasi: Caparco - Mihalache, Ciuca, Plamada, Tiganasu - Enescu, Milic - Bosoi, Cretu, Ciucur - Golubovic

Steaua: Nita - Rapa, Tamas, Varela, Tosca - Breeveld, Neagu - Popa, Stanciu, Chipciu (cpt) - Tucudean.

Arbitri: Cristian Balaj – Ovidiu Artene, Marius Marchidanu – Adrian Illyes, Florin Mazilu (asistenţi suplimentari), Gabriel Bărjac (rezervă): Observatori: Florin Hîncu, Marian Bucurescu.

Livetext gsp.ro și prosport.ro

 ------

Stadionul “Emil Alexandrescu” va fi kilometrul zero al fotbalului românesc în această seară, când partida dintre CSMS Iaşi şi FC Steaua Bucureşti ar putea decide numele campioanei României. Calculele sunt ştiute pe dinafară: Steaua îşi păstrează coroana dacă învinge la Iaşi şi o poate pierde dacă nu trece de CSMS, iar ASA depăşeşte Oţelul Galaţi, la Târgu Mureş.

Ieşenii nu sunt doar unul dintre arbitrii principali ai duelului pentru titlu. Fotbaliştii, antrenorii şi conducătorii clubului pot primi bonusuri consistente dacă echipa îndeplineşte obiectivul stabilit în startul sezonului, clasarea între primele zece locuri. Pentru a atinge acest scop indiferent de rezultatul meciului dintre FC Botoşani şi FC Viitorul, de mâine, Iaşul trebuie să învingă astăzi.

Antrenorul Nicolo Napoli s-a referit la aspectul amintit, foarte important pentru mobilizarea echipei sale, având un discurs asemănător cu al preşedintelui Florin Prunea, care anunţase că nu există o primă specială pentru partida de azi. “Meciul este foarte important. Steaua îşi joacă titlul, iar noi – poziţia în clasament. Eu nu ştiu de nicio primă specială. Eu ştiu că dacă se îndeplineşte obiectivul, clasarea pe primele zece locuri, se încasează şi bonusurile prevăzute în contracte şi partea din primele de victorie reţinută pe parcursul sezonului” a spus tehnicianul, care aşteaptă de le elevii săi “să-şi respecte meseria de fotbalist profesionist. Poate câştigăm, poate pierdem, important este ca băieţii să dea 100% joi, nu aşa cum au făcut-o în ultimele două meciuri. Le-am spus în vestiar ce nu mi-a plăcut la ultimele două meciuri, în special la cel cu Pandurii, când nu am existat în teren. Vreau să fim altfel cu Steaua, să fim aşa cum am fost în meciurile care ne-au asigurat salvarea de la retrogradare. Repet, vreau ca băieţii să dea sută la sută. Vedem dacă au înţeles acest lucru joi, în faţa unui stadion plin”. Napoli a venit ieri la conferinţa de presă cu ochelari de soare, care-i mascau plasturele de la ochiul drept, cauzat de o mică intervenţie chirurgicală.

În ceea ce-l priveşte pe Prunea, acesta a avut un discurs dur ieri, în vestiar. După ce i-a săpunit serios pe jucători pentru prestaţia dezamăgitoare din meciul cu Pandurii, şeful executivului ieşean le-a spus fotbaliştilor că plăţile restante, dar şi viitorul lor depind de modul în care se vor dărui astăzi. “Vreţi să aveţi o vacanţă frumoasă? O veţi avea doar dacă daţi totul la meciul cu Steaua!” le-a spus jucătorilor fostul internaţional.

În ceea ce priveşte lotul cu care Iaşul va aborda meciul de astăzi, acesta îl va avea în plus, faţă de partida cu Pandurii, doar pe Mitic. Deşi s-au antrenat normal şi ieri şi alaltăieri, Grahovac, Braga şi Markovic, care au avut probleme de natură medicală în ulitma perioadă, nu au fost convocaţi ieri în cantonament de Napoli. “E decizia antrenorului, nimeni nu se amestecă în treburile lui Nicolo” a comentat Prunea nereţinerea lui Grahovac în lot. În plus, Voicu, Böle, Onduku şi Bădic rămân accidentaţi.

În ceea ce-i priveşte pe oaspeţi, aceştia au ajuns ieri în Iaşi decişi să nu rişte pierderea unui titlu pe care-l au în mână. Optimismul steliştilor a fost afişat imediat după rezultatele din ultima rundă, când bucureştenii au trecut pe primul loc, după ce au învins pe FC Botoşani, iar ASA a pierdut la Giurgiu. Oaspeţii nu vor putea conta astăzi pe câteva piese importante: Prepeliţă şi Bourceanu sunt suspendaţi, iar Arlauskis, Tănase şi Filip – accidentaţi.

Organizatorii au anunţat că au mai rămas doar 150 de bilete de intrare la meci, care vor fi vândute astăzi, începând cu ora 10:00, la casele din jurul stadionului. La intrarea pe arenă, spectatorii vor primi un program care cuprinde un poster al echipei gazdă, oficiali ai clubului rugându-i pe fani să-l ridice deasupra capului în momentul intrării jucătorilor pe teren, pentru realizarea unui efect vizual special.  (Ovidiu MINEA)

PS: Partida ASA Târgu Mureş - Oţelul Galaţi, care se dispută de la aceeaşi oră, va fi arbitrată de Marcel Bârsan. Ambele meciuri sunt transmise pe canalele Look şi Digi, în plus partida de la Iaşi poate fi văzută şi pe DolceSport.

Concordia rămâne, Braşovul şi Gazul pică!

Partidele disputate ieri în ultima etapă a Ligii I au avut menirea să stabilească ultimele două retrogradate, pentru singurul loc salvator fiind angrenate trei echipe, FC Braşov, Gaz Metan Mediaş (în meci direct, sub Tâmpa) şi Concordia Chiajna. Numai că soarta celor două echipe ardelene depindea şi de prestaţia Petrolului la Chiajna. FC Braşov şi Gaz Metan au remizat în ultimul meci al campionatului trecut, însă acea remiză a fost salutară pentru ambele, ceea ce nu a fost cazul în meciul de ieri. Cele două echipe vecine au arătat ca două roţi dinţate scrâşnindu-se una de alta şi scorul a fost 0-0. Mediaşul s-ar fi salvat dacă Petrolul scotea măcar un egal la Chiajna. Se părea că ploieştenii îşi vor onora cartea de vizită: au condus cu 1-0 şi 2-1, însă gazdele au egalat imediat, iar Pena a adus golul care a salvat Concordia de retrogradare. Celelalte două partide n-au avut miză.

Rezultate marcatori:U” Cluj – Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0 (1-0). Ceppellini (’41), Morar (’87); Rapid Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 0-3 (0-1). Mrzlijak (‘45^1), Cmovs (’60 – autogol), Răduţ (‘90^3 – penalty); FC Braşov – Gaz Metan Mediaş 0-0; Concordia Chiajna – Petrolul Ploieşti 3-2 (1-1). Cristea (’17), Purece (’59), Pena (’73) / Nkoyi (’11), Kronaveter (’52); 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri