Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ploaia şi viteza i-au transformat în pacienţi. Weekend cu victime pe şosele

GALERIE
accidente ploaie1
  • accidente ploaie1
- +

Poliţia ieşeană transmite şi o recomandare şoferilor, din cauza carosabilului umed şi a ploilor anunţate pentru următoarele zile

Neatenţia şi viteza excesivă i-a adus pe patul de spital. Mai mulţi ieşeni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost victime ale accidentelor rutiere. Doi soţi, în vârstă de 52 de ani fiecare, au ajuns la spital după ce duba în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism.
Cei doi, pasageri, s-au ales cu fracturi multiple şi au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, au preluat victimele şi le-au transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Spiridon” Iaşi. “Pacienta a suferit un traumatism cranio-cerebral, un traumatism cranio-facial şi o contuzie la nivelul braţului stâng. A fost stabilizată de către medicii de gardă şi a fost redirecţionată către Spitalul de Neurochirurgie pentru mai multe investigaţii. Soţul prezenta o contuzie la coapsa dreaptă, a primit îngrijiri şi a fost externat”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Spiridon.
 
Tot aici a ajuns şi Mihai O., în vârstă 59 de ani, din Paşcani, care a suferit un politraumatism, o fractură de bazin şi a fost internat la secţia de Ortopedie – ATI, fiind în stare gravă. El se afla la volanul maşinii când a avut loc accidentul. De asemenea, pe patul de spital a ajuns şi Maria A., de 60 de ani, care a suferit o fractură de bazin după ce a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni.
În aceste condiţii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi (IPJ) atrage atenţia asupra carosabilului umed din cauza condiţiilor meteo din ultimele zile, ploi cu care şoferii se vor mai întâlni în următoarele zile. “Din cauza schimbării condiţiilor meteorologice la nivel naţional, care determină modificarea aderenţei părţii carosabile, Poliţia ieşeană recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, adaptând continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, luând în calcul faptul că în asemenea condiţii spaţiul de frânare creşte substanţial”, au precizat reprezentanţii IPJ.
 
Totodată, se recomandă păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri