Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Punctul lui Dumnezeu

GALERIE
Tiberiu Brailean200
  • Tiberiu Brailean200
- +

Nimic nu este mai misterios decât viziunea altei persoane asupra lumii. Se pare că avem câte una cu toţii.

Particula este Împărăţia lui Dumnezeu. Constituit din particule, eu sunt poporul lui Dumnezeu. La nivelul cel mai elementar, mintea şi trupul nu sunt separate şi nu sunt separate nici de mediu, ci constituie un ”nucleu de putere pulsatorie” ce interacţionează constant cu marea de energie în care mă scald. Astfel privit, pot părea - recunosc - destul de enigmatic. Expansionez odată cu universul, cu o rată tot mai mare, contrazicând teoria generală a relativităţii. La urma urmelor, marele merit al lui Einstein este că pentru el Dumnezeu rămâne un ideal fundamental.

M-am întrebat îndelung de ce scrie apostolul Ioan că ”Mântuirea vine prin evrei”? Poate pentru că evreii au înţeles şi au afirmat mai abitir că fără ideea de Dumnezeu nu există sens, adevăr sau morală absolută, etica devenind o chestiune de gust, iar politica o viclenie, plus tot cortegiul de ură, război, răzbunare etc. Apoi, Mesia nu a venit prin evrei, în persoana lui Iisus Hristos şi nu El ne-a adus mântuirea? ”Moartea” lui Dumnezeu nu este decât tăcerea necesară pentru ca noi să-l primim, e ultima fericire dinaintea Fericirii. Hristos este Fericitor. Am să mă adun într-o zi pe o plajă îndepărtată, înainte de răsăritul soarelui, să-i dau slavă mare. Până atunci, cânt imnuri nevinovate şi mă rog să nu mint, să nu încalc fidelitatea conjugală, deşi soţia nu ştie, dar e mai bine aşa, discret şi smerit.

Orice particulă de-a mea se poate descompune în termeni de timp, velocitate şi distanţă. Acestea nu pot fi măsurate, aşa că aş putea să fiu infidel, dar conştiinţa... Orice particulă din mine constituţionalizează câmpul nedesfăşurat şi e de natură divină, e vie şi infinită, nu e doar un fir de praf într-o furtună, e o fiinţă conştientă. Astfel, conţin mulţimi fiind, în esenţă, unu. Oriunde merg, acolo e Paradisul şi mă strădui şi eu să devin conştient de asta.

Lumina mi-a spus că fotonii sunt emanaţi (ca Iliescu) de electronii din învelişul exterior al atomilor, probabil de aceea unii sunt orbitori. În schimb, gravitonii (nu sunt particule ale gravităţii ci ale gravitaţiei) vin direct din nucleul atomilor. Foarte tare. Mai mult, ei trec prin materie ca-n brânză şi formează un câmp gravitaţional în formă de lentilă, ca la ochelari. Ei bine, acest câmp curbează gravitonii spre un punct anume, cum curbează parlamentarii mersul banilor spre propriile buzunare. Şi acolo e tot un câmp, dar mult mai grav. Respectivul punct cred că e situat în centrul universului, care e pretutindeni. De acolo se vede tot, de aceea îi vom spune ”punctul lui Dumnezeu”, poate ne dau ăştia cu mântuirea premiul Nobel, mai ştii? La urma urmelor, descoperirea ”particulei lui Dumnezeu” e nimic pe lângă revelaţia noastră...

Sunt prezent alături de mine în viaţa de zi cu zi, prin invitaţie conştientă. Am petrecut astfel eoni în timp ce ne trezeam la adevărul a cine suntem. La început au fost unele concepte noi, dar le-am integrat rapid, în câteva mii de ani doar. Apoi au urmat procese diverse, care au şi durat mai mult, pline de provocări, dar în general plăcute şi împlinitoare. E greu să devii om. Am urmat cursuri, am exersat tot pe oameni. Apoi au fost, îmi amintesc, câteva întâlniri esenţiale, toate pe parcursul călătoriei spre Era Conştiinţei şi Energiei celei noi. Ne aflăm în pragul aducerii Esenţei noastre la realitatea umană. Se pare că Divinitatea noastră vrea să ne cunoască... Nimic nu este mai misterios decât viziunea altei persoane asupra lumii. Se pare că avem câte una cu toţii (vezi Deepak Chopra, Leonard Mladinov, Războiul viziunilor asupra lumii, Ed. Trei, Bucureşti, 2012).

Am făcut deja o călătorie foarte lungă să cunosc Spiritul, în căutarea lui Dumnezeu şi nu am găsit decât un punct. Am mers mai mult în exterior în această căutare, ca până la urmă să găsesc punctul acela, ”ochiul lui Dumnezeu” în mine, deci sunt şi eu în centrul universului. Din acel punct, care e un non-punct se înţelege, totul devine. E un loc geometric, magic, cum totul e magic. Aşa, şi vă spuneam că am călătorit mult înspre şi mai puţin întru. Am trăit vieţi cu deziluzii profunde, în care m-a trădat Cecilia şi m-a condus politrucul Gigel, dar concluzia a fost că Dumnezeu nu poate fi cunoscut ca Dumnezeu. De aceea mă mai bucur o dată de acel punct.

Am aflat de la d-na Ana despre energia cea nouă şi despre conştiinţa cea nouă, am ajuns în pragul unei deveniri, ideile mi s-au legat într-un sistem. Lucrurile ar fi simple, dacă n-ar fi atât de dificile. Este vorba de a aduce în divinitatea noastră, esenţa noastră, în viaţa de zi cu zi, în toate gândurile, cuvintele şi acţiunile noastre. Vă daţi seama ce muncă!? Dar şi ce salt în materie de conştiinţă. Iisus ne-a adus acelaşi mesaj, dar l-am ratat, deşi el încă lucrează, încă ne putem racorda. Tot Universul ar deveni mai bun şi cred că asta vrea şi Tatăl, să ne reîntoarcem aşa cum ne-a creat, respirând esenţa în noi aici, pe persoană fizică, încă de aici. Astfel vom deveni mai creatori şi oarecum suverani. Fiecare va deveni regele său: cu manta şi coroană, cu sceptru şi inel. Dar mai avem nişte trepte până la tron. Acolo, vom respira infinitul din punct, Duhul, umbrele se vor risipi, limba păsărilor o vom vorbi şi vom aduce ode Luminii şi Iubirii împreună cu pescăruşii...

 
Tiberiu Brăilean este profesor universitar doctor la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii “Al.I. Cuza” Iaşi

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri