Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Al doilea cerc

GALERIE
Tiberiu Brailean200
  • Tiberiu Brailean200
- +

Experienţele noastre sunt creaţiile noastre. De aceea trebuie să considerăm ca pe o onoare faptul că suntem pe pământ acum, că suntem cine suntem, capabili de a iubi, de a ierta şi de a crede, în oceanul de conştiinţă pe care plutim.

O infinitate de potenţiale ne stau la dispoziţie să alegem, acum. Sunt potenţiale ale unei conştiinţe noi, ce nu a mai fost accesată şi pentru care nu am fost tocmai pregătiţi, de aceea mă tem că avem nevoie de un catharsis purificator pentru a putea străbate geografia noii conştiinţe. Există oameni-portaluri prin care ea se revarsă pentru fiecare dintre noi. Sunt trăitori ai noii conştiinţe, oameni care au depăşit calea dualităţii în favoarea unităţii. Aceşti înaintemergători se expun poftei de râs a lumii precare, dar nu contează, sunt liberi şi binecuvântaţi. Râdeţi voi bieţi strigoi ai vremurilor noi, dar nu contează, căci viitorul aparţine acestor sfinţi.

E mai uşor să fii înger decât om. Trebuie să încetăm să mai glorificăm condiţia umană, bazată pe bani, pe carieră, etc. Următorul pas în evoluţie constă în a ieşi din ”jocurile minţii” şi a pătrunde în inteligenţa divină. Sinele vechi condus de minte trebuie înnoit cu conştiinţa de a fi, cu curgerea naturală a lucrurilor, cu Eu sunt, sau conştiinţa de a fi. Creativitatea ne dă bucurie, putere şi responsabilitate. Şi Dumnezeu îşi asumă responsabilităţile, cu simplitate. Viaţa e simplă şi nu trebuie complicată inutil. Graalul e în noi.

Orice tărâm este real dacă noi decidem să fie. Pământul aşteaptă această schimbare de conştiinţă, căci nu mai suportă vechile cazne. Pământul aşteaptă, dar nu uitaţi: au mai dispărut Atlantide. Or, pământul mai are încă de oferit multe lucruri subtile, misterioase. Când alegerile noaste sunt clare, apare sincronicitatea, teorema ”celor patru O”: ”pentru oricine, oriunde, oricând, orice”. Dar vă reamintesc că între alegere şi manifestare poate să treacă o vreme, cel mai adesea spre binele nostru, pentru a fi noi cu noi. Sunt experienţe dincolo de cuvinte, dacă alegem să ne bucurăm de viaţă şi să împărtăşim ceea ce ştim, ce trăim, ce iubim.

Cu cât ne apropiem de noi înşine, cu atât avem nevoie de forme mai profunde de compasiune faţă de noi şi faţă de întreg, de tot-ceea-ce-este. Acceptăm aceasta, eliberându-ne de orgolii, de dorinţa de a face dreptate şi a schimba lumea, sau măcar un singur om. Astfel de încercări înlănţuie, ciuntesc libertatea şi ne reintroduc în dualitate şi în ”jocurile minţii”. De aceea avem nevoie de compasiune, de iubire şi acceptare, pure. Nu există alteritate, totul este Dumnezeu.

Experienţele noastre sunt creaţiile noastre. De aceea trebuie să considerăm ca pe o onoare faptul că suntem pe pământ acum, că suntem cine suntem, capabili de a iubi, de a ierta şi de a crede, în oceanul de conştiinţă pe care plutim. Suntem atât de importanţi încât facem umbră şi în vid, când experimentăm nimicul ce ne-a adus la existenţă. Eu cred şi nu am cum să greşesc, casa mea este într-un alt plan, iar fiinţa mea adevărată e acolo, cea de aici nefiind decât o umbră proiectată de soarele divin. Aşa că degeaba loviţi într-o umbră - eu-sunt-cel-care-sunt e Acasă, unde proiecţiile voastre nu ajung.

Ştiu că va veni un punct de tranziţie, în care umbra aceasta ce-a suferit atîtea va fi separată, ca un pas firesc în evoluţie, cînd ne vom integra toate celelalte aspecte pe care divinitatea le-a păstrat pentru noi, cu iubire şi compasiune, pentru a fi suverani, creatori de lumi. Nici o parte din noi nu va mai fi separată, nu va mai fi lăsată în umbră. Vom reexperimenta starea de vid, cu încredere şi responsabilitate, ieşind din iluzia dualităţii, ne vom iubi pe noi înşine, ca fiinţe magnifice ce suntem, care am traversat erele, iar acum alegem să celebrăm Viaţa.

Devenim conştient propriul Unu. Avem totul în interior, putem deci porni în această călătorie pentru a crea şi a ne manifesta alegerile, fără a mai juca jocuri iluzorii, să creăm lumi, realităţi în care să ne invităm şi divinitatea, pentru a fi Acasă, pentru a ne înălţa sufletele, în calitate de fiinţă-suflet, cu pasiunile şi non-pasiunile noastre. De aceea, existenţa şi-a extins conştiinţa pentru a crea Al Doilea Cerc, ca teren de joc al fiinţelor-suflet, care creează în Vid matrici perfecte ale Vieţii. Căci viaţa şi conştiinţa sunt căile către adevărata natură a Universului multiplu.

Tiberiu Brăilean este profesor universitar doctor la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii “Al.I. Cuza” Iaşi 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri