Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

COMUNICAT DE PRESĂ

PSD: Marius Bodea trebuie să își ceară scuze public

GALERIE
psd
  • psd
- +

După decizia Biroului Electoral Județean Iași în problema broșurilor distribuite de PNL (VEZI AICI), reprezentanții PSD au transmis următorul comunicat:

"Biroul Electoral Județean Iași a confirmat astăzi, cu o majoritate covârșitoare, faptul că fițuicile denigratoare distribuite de Marius Bodea în campania electorală sunt ilegale și trebuie retrase din oraș. Cu un singur vot pentru (al reprezentantului PNL), cei 13 membri au Biroul Electoral Județean au decis să respingă contestația făcută de liberali, astfel încât hotărârea de marți, 24 mai, a Biroului Electoral Municipal Iași rămâne definitivă. Decizia Biroului Electoral Județean demonstrează, încă o dată, caracterul atât deplorabil, cât și ilegal al campaniei PNL și îl obligă pe Marius Bodea la câteva gesturi obligatorii pentru a restabili o minimă moralitate a acestei campanii.

Marius Bodea trebuie să își asume consecințele juridice și, de aici, cele financiare ale campaniei ilegale pe care a coordonat-o. În condițiile în care Marius Bodea și-a asumat campania murdară, iar materialele electorale sunt decontate din bani publici, candidatul PNL trebuie să plătească din banii proprii fițuicile defăimătoare și să justifice proveniența acestor fonduri. Indiferent de simpatiile și orientările lor politice, ieșenii nu trebuie să achite, din banii lor, derapajele imorale și ilegale ale unui candidat sau altul!

Marius Bodea trebuie să retragă urgent din oraș toate materiale aruncate pe stradă sau prin scările de bloc, pe preșuri sau prin cutiile poștale, iar sacii de pliante otrăvite încă nedistribuite și care se află în sediul din Podu Roș trebuie urgent distruse, sub supravegherea Poliției.

De asemenea, Marius Bodea trebuie să își asume consecințe juridice ale faptului că, încălcând flagrant legea, echipa sa a continuat să distribuie fițuici mizerabile și după decizia de marți, 24 mai, a Biroului Electoral Municipal, în condițiile în care deciziile acestui organism devin obligatorii din momentul afișării.

Nu în cele din urmă, dacă mai are vreun dram de demnitate, Marius Bodea trebuie să își prezinte scuze în mod oficial și public.

Marius Bodea trebuie să își ceară iertare tinerilor, mulți dintre ei minori, pe care i-a plătit la negru ca să încalce legea, distribuind în oraș materiale murdare și ilegale. Candidatul PNL trebuie să își ceară scuze părinților, familiilor și prietenilor acestor tineri pe care, cu bună știință, i-a pus în situația de a da declarații în fața forțelor de ordine.

Marius Bodea trebuie își ceară scuze nu numai de la candidații PSD, ci de la toți politicienii înscriși în această campanie electorală, întrucât este singurul care a dus competiția politică în zona imundă a calomniei. Decizia de astăzi a Biroului Electoral Județean arată clar că toate forțele politice reprezentate în Iași au înțeles să se delimiteze de maniera bolșevică de a face campanie a candidatului PNL. Este rușinos că tocmai reprezentantul unui partid istoric a înțeles să facă o campanie de o manieră dezavuată de întreaga clasă politică locală.

Marius Bodea trebuie să își ceară scuze de la propriii colegi din PNL pe care, prin acțiunile sale reprobabile și ilegale, i-a târât într-o campanie murdară pe care nu au girat-o, dar trebuie să și-o asume. Mulți membri onorabili au PNL Iași ne-au transmis că, în particular, se disociază de faptele candidatului lor, cu atât mai mult cu cât Marius Bodea, cotat acum cu o intenție de vot cu circa 10 procente sub cea a partidului, afectează șansele întregii echipe.

Marius Bodea trebuie își prezinte scuzele față de toate persoanele pe care, deși acestea nu sunt agrenate politic și nu au mize electorale, le-a jignit în materialele mizerabile executate de așa-ziși ziariști cu reputație dubioasă și plătiți din surse obscure.

Dar, cel mai important, Marius Bodea trebuie să își ceară iertare în fața tuturor ieșenilor, a căror opinie a încercat zadarnic să o manipuleze printr-o campanie electorală bazată pe minciuni și calomnii, demonstrate, încă o dată, ca ilegale.

În lipsa acestor gesturi obligatorii de minim bun simț, Marius Bodea rămâne un personaj penibil și nefrecventabil, ceea ce explică, printre altele, și faptul că mai toți candidații onorabili refuză să participe alături de acesta la dezbateri electorale sau la alte acțiuni publice".

Biroul de Presă al Organizației Municipale Iași a PSD

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri