Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Derby incolor, inodor şi insipid

GALERIE
FC Botosani - CSMS Iasi 0-0 (25.04 (43)ciucur-voiicu-iasi-batin-botosani.
  • FC Botosani - CSMS Iasi 0-0 (25.04 (43)
  • ciucur-voiicu-iasi-batin-botosani.
- +

FC Botoşani – CSMS Iaşi 0-0, în etapa a XXVIII-a a Ligii I de fotbal

 


 
Botoşani: Curileac – Patache, Tincu, Ngadeu, Porrret – Roşu (’71 – Browne), Vaşvari, Croitoru - Roussel, Hadnagy (’46 - Ivanovici), Batin (’46 Martinus). Antrenor: Leo Grozavu.
Iaşi: Grahovac – Voicu, Mihalache, Plămadă, Ţigănaşu (’73 - Ciucă) – Mitic – Ciucur (’87 - Bosoi), Creţu, Enescu (’66 - Braga), Böle – Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaş galben: Mitic (’61).
Arbitri: Istvan Kovacs (Carei); M. Nagy (Cluj), Ov. Artene (Vaslui).
 
Derbiul fotbalistic actual al Moldovei nu a confirmat aşteptările legate de spectacol. La capătul a 90 de minute scrâşnite, în care a apărut o singură ocazie mare de gol (Croitoru, în minutul 53), rezultatul nul a reflectat realitatea din teren.
Prima repriză a avut trei felii. Primul sfert de oră, care, de regulă, e al gazdelor, a fost dominat de oaspeţi, Ciucur (‘7 – reluare de la 7 metri) şi Creţu (’11 – din afara careului) trimiţând peste poartă. Miezul actului întâi a fost al botoşănenilor, care au replicat prin Croitoru (’26 – pe lângă poartă, de la 22 de metri) şi Roussel (’33 – Creţu a deviat peste poartă). Finalul i-a readus pe ieşeni la conducerea partidei, Voicu (’43) şutând pe lângă poartă din lateral dreapta.
În actul secund, CSMS s-a bazat aproape în exclusivitate pe apărare, însă gazdele nu au avut luciditate la construcţie, din cele şapte încercări ale botoşănenilor, una singură fiind cu adevărat periculoasă: în minutul 53, Croitoru a şutat de la 22 de metri, mingea, deviată de Mihalache, a fost atinsă de Grahovac şi a lovit bara transversală înainte de a fi reţinută de portarul ieşenilor. Iar cum Iaşul nu a replicat decât o singură dată, prin Ciucur (’85), al cărui şut a contat doar pentru a nu rămâne cifra 0 în dreptul încercărilor cadrate ale trupei lui Napoli, tabela a rămas adormită.
 
Două cereri de penalty refuzate
^ Deşi au avut probleme de natură medicală săptămâna trecută, Plămadă şi Ţigănaşu au fost titularizaţi. Ultimul a rezistat 73 de minute pe teren. ^ Bosoi era la un pas să fie introdus pe teren cu un sfert de oră mai devreme, după ce staff-ul CSMS a înţeles că Mihalache s-a accidentat. Când s-a aflat că a fost o confuzie, Bosoi a revenit pe banca de rezerve, de la marginea terenului, el intrând pe final. ^ Plămadă este jucătorul FC Botoşani, el evoluând sub formă de împrumut la CSMS. ^ Tincu şi Croitoru au jucat în trecut la Iaşi, în timp ce Ţigănaşu a fost jucătorul echipei din Botoşani. ^ Cele două formaţii au cerut câte un penalty, după faze derulate în faţa unui arbitru adiţional: oaspeţii, după un duel Creţu – Porret, derulat în minutul 45, gazdele, după o intervenţie a lui Mihalache asupra lui Ivanovici, în minutul 50. În ambele situaţii, Kovacs a lăsat jocul să continue. ^ CSMS a avut o galerie mai numeroasă decât cea de la meciurile de pe teren propriu, aproximativ 200 de ieşeni dominând, în dese rânduri, fondul sonor pe arena din Botoşani.  ^ Florin Prunea (preşedinte CSMS Iaşi): “Nu e uşor să iei punct de la Botoşani, o echipă care merită să joace în Europa League. Rezultatul este echitabil, pentru că noi am controlat prima repriză, iar într-a doua ne-am închis. Nu au fost probleme de arbitraj la una din cele mai bune partide ale campionatului. Aseară am stat cu Cornel Şfaiţer, acum mergem la masă împreună, bem o bere, comentăm meciul”. ^ Cornel Şfaiţer (preşedinte FC Botoşani): “Nu a fost un spectacol pe măsura aşteptărilor. Spectacol a fost între galerii. Dacă înscria Croitoru, altul era jocul. Mă aşteptam la altceva astăzi. Nu am avut acea zvâcnire care să ne facă să marcăm”.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Leo Grozavu: “A fost un meci între o echipă care a încercat să construiască şi una care s-a apărat. În prima repriză am avut un joc greoi, nu am rupt ritmul. În a doua, am jucat ceva mai bine, însă nu am avut şansă. Jucătorii au făcut un efort mare pentru a juca pe căldură, la ora 16. Când echipa adversă se aşază pe două linii, trebuie să fim mult mai dinamici. Sunt nemulţumit de rezultat, îmi doream să câştig. Totuşi, nu trebuie să uităm că am atins obiectivul, evitarea retrogradării, cu şase etape înainte de final”.
Nicolo Napoli: “A fost un meci bun, sunt mulţumit de rezultatul obţinut în faţa unei echipe bune. Îi felicit pe băieţi, care au muncit mult. Ne-am apărat bine, am avut şi două-trei ocazii. Cred că rezultatul este echitabil. FC Botoşanl are un lot foarte bun şi merită să joace în Europa League”.
 
 
Miroslava s-a distanţat
Ştiinţa e pe primul loc în C1, cu 7 puncte avans
 

Ştiinţa Miroslava a făcut un pas important spre promovarea în Liga a II-a de fotbal. În etapa a XXI-a a eşalonului trei, Ştiinţa s-a impus cu scorul de 3-1 (2-1) în faţa AFK Miercurea Ciuc şi a acumulat 46 de puncte. Oaspeţii au deschis scorul prin Bajko, în minutul 12, Miroslava revenind graţie reuşitelor lui Tăcuţanu (’30), Ghiarasim (’37) şi Maxim (’75). Echipa din judeţul Iaşi a profitat de faptul că ocupanta locului II, Bucovina Pojorâta (care are un meci mai puţin disputat), a cedat la Bacău, 2-3 în faţa lui Aerostar, şi s-a distanţat la 7 puncte în fruntea clasamentului seriei I. Într-un alt meci al etapei, CSM Paşcani a cedat la Sfântu Gheorghe, 0-3 în faţa lui Sepsi, şi a rămas la cota 19, zestre cu care se clasează pe locul IX.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri