Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Serena Williams, regină pentru a şasea oară la Australian Open

GALERIE
Maria Sharapova vs Serena Williams
  • Maria Sharapova vs Serena Williams
- +

Serena Williams a castigat, sambata, pentru a sasea oara in cariera Australian Open, dupa ce invins-o pe Maria Sharapova, scor 6-3, 7-6(5). Cap de serie numarul unu, Serena a fost jucatoarea mai buna, cu un tenis variat si cu un important ascendent moral impotriva adversarei. In urma acestui succes, Serena Williams a ajuns la 19 turnee de Grand Slam cucerite, performanta cu care le-a depasit pe Martina Navratilova si Chris Evert (cu cate 18).

Dupa disputarea acestei finale, scorul intalnirilor directe a devenit 17-2 in favoarea Serenei Williams. Finala de pe "Rod Laver Arena" a durat o ora si 51 de minute.

In varsta de 33 de ani, Serena Williams a castigat titlul de Grand Slam cu numarul 19. Se afla pe locul doi in era Open, dupa Steffi Graf (22).

Singurele doua victorii ale Mariei in fata Serenei dateaza de acum 11 ani. Ele au fost reusite in 2004.

Serena Williams a reusit in finala de la Melbourne 18 asi, performanta demna de circuitul masculin. In comparatie, Maria a bifat doar 5.

Cel mai rapid serviciu al finalei i-a apartinut Serenei: 203 km/h.

Serena Williams a reusit in total de 38 de lovituri castigatoare, fata de cele 21 ale Mariei Sharapova.

Serena a castigat un total de 76 de puncte, fata de cele 64 ale Mariei.

Serena Williams, titluri de Grand Slam: Australian Open (2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015), Roland Garros (2002, 2013), Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012), US Open (1999, 2002, 2008, 2012, 2013, 2014).

Maria Sharapova, titluri de Grand Slam: Australian Open (2008), Roland Garros (2012, 2014), Wimbledon (2004), US Open (2006).

Ce au spus cele doua sportive:

"Va iubesc pe toti. Trebuie sa-i multumesc lui Dumnezeu, m-am rugat sa fiu sanatoasa astazi si nu sa castig. O felicit pe Maria, a fost un meci minunat, m-a fortat sa ajung la un tenis foarte bun. Am facut impreuna o finala grozava. Este o onoare sa joc impotriva Mariei intr-o finala, ii multumesc pentru acest lucru. Am avut o familie bogata in spirit, ii multumesc. Am avut o racheta, o minge si un teren, sunt onorata ca am ajuns la performantele de astazi. Sunt foarte fericita pentru acest al 19-lea trofeu castigat in cariera. Multumesc tuturor pentru sprijin, in special publicului. Sunt foarte entuziasmata. Multumesc antrenorului care a avut incredere in mine, atunci cand nici macar eu nu mai aveam incredere in mine" - Serena Williams, la Eurosport.

"Trebuie sa o felicit pe Serena, face istorie. Joaca cel mai bun tenis, e o placere sa joc impotriva ei. Este cea mai buna si o felicit inca o data. Traverseaza o perioada fantastica. Au fost doua saptamani lungi, eram aproape eliminata in turul al doilea. Sunt mandra de efortul meu, imi place acest turneu, am amintiri placute la Melbourne. Tenisul inseamna insa si infrangeri. Multumesc tuturor celor care au facut ca acest turneu sa fie unul din cele mai bune din lume" - Maria Sharapova, imediat dupa incheierea finalei, la Eurosport.

Setul I

Finala de la Melbourne a inceput cu Maria la serviciu. Rusoaica, in stilul caracteristic, a fortat pe fiecare minge, iar acest lucru a adus duble greseli. Serena nu a ratat nicio ocazie si a facut break-ul, avand un inceput perfect de partida. S-a facut 2-0, 3-1 si 4-2 pentru favorita numarul unu a turneului. Williams a mai facut un break, iar scorul a capatat proportii: 5-2.

Profitand de o usoara relaxare a Serenei, Maria a castigat contra serviciului, insa sportiva din SUA a inchis setul, scor 6-3, dupa 47 de minute.

Williams a incercat in continuu sa conduca punctele, a avut varietate in joc si a castigat multe mingi pe contre-pied.

De cealalta parte, Maria pare ca are mereu un "sablon" de urmat si ca nu poate sa iasa din aceasta stare. Sharapova a fortat cand nu era cazul si a fost neinspirata, uneori, in faza ofensiva. In defensiva nu s-a descurcat prea bine, Serena avand abilitatea de a o "plimba" pe tot terenul dupa bunul plac.

Setul II

In debutul setului doi, la 1-0 pentru Serena, Maria a salvat doua mingi de break. Jocul a fost mult mai echilibrat, fiecare jucatoare castigandu-si serviciul.

Au mai fost sanse de break de ambele parti, Maria avand aceasta oportunitate la 5-5. S-a ajuns in tie-break, acolo unde Sharapova a debutat cu un mini-break.

Serena a revenit insa incredibil si s-a distantat la 4-1. Sharapova a servit bine si a dus scorul la 5-4. Serena a mai castigat insa doua puncte (desi a gresit in cateva randuri cu forehandul) si s-a impus cu 7-5.

Spre deosebire de primul set, Maria a fost mai agresiva, a incercat sa-si impuna stilul de joc, iar acest lucru a ajutat-o sa ajunga pana in tie-break.

Forta mentala a Serenei si-a spus insa cuvantul, campioana din SUA servind asi si reusind lovituri castigatoare atunci cand avea mai mare nevoie.

Maria Sharapova vs Serena Williams

Meciuri directe: 2-17
Ani: 27-33
Locul nasterii: Nyagan (Rusia) vs Saginaw (SUA)
Inaltime: 1,88 metri vs 1,75 metri
Greutate: 59 kg vs 70 kg
Ambele sunt jucatoare de mana dreapta
Titluri in cariera: 34-65
Bani castigati din tenis: 32.730.228 dolari vs 63.500.779 dolari
Locul in clasamentul WTA: 2 vs 1.

hotnews.ro


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri