Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Simona Halep, locul I în inimile fanilor

GALERIE
halep-autografe-yale
  • halep-autografe-yale
- +

 

Cea mai bună jucătoare a anului 2014 a fost desemnată Serena Williams, însă românca a fost preferata suporterilor. Franţa – Elveţia 1-1 după prima zi a finalei Cupei Davis


Sportiva americană Serena Williams, locul 1 WTA, a fost aleasă jucătoarea anului, în urma votului la care au participat reprezentanţii mass-media şi iubitorii tenisului, însă românca Simona Halep, numărul 3 mondial, a fost prima în opţiunile fanilor, informează wtatennis.com. Potrivit sursei citate, Williams a fost marea câştigătoare în ceea ce priveşte voturile presei, ea obţinând 36 din totalul de 58 de voturi. "Halep a învins-o însă în opţiunile fanilor, 48 la sută dintre voi votând pentru ea. Serena Williams a fost următoarea, cu 21 la sută", notează site-ul WTA. Serena Williams şi Simona Halep au fost nominalizate de WTA pentru titlul de cea mai bună jucătoare a anului, alături de Maria Şarapova, Ana Ivanovici, Petra Kvitova şi Li Na. Voturile fanilor au contat cât unul dintre voturile reprezentanţilor presei. Serena Williams a câştigat în 2014 turneele de la Brisbane, Miami, Roma, Stanford, Cincinnati, US Open, precum şi Turneul Campioanelor. Simona Halep a câştigat în acest an turneele de la Doha şi Bucureşti, a jucat în finală la Madrid, la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor şi în semifinale la Wimbledon şi Indian Wells. Williams a mai fost aleasă jucătoarea anului în 2002, 2008, 2009, 2012 şi 2013. Elveţianca Belinda Bencic a fost declarată revelaţia anului, iar jucătoarea cu cel mai mare progres a fost desemnată canadianca Eugénie Bouchard. Revenirea anului a fost realizată de croata Mirjana Baroni, iar italiencele Sara Errani şi Roberto Vinci alcătuiesc echipa de dublu a anului.
* După prima zi în finala Cupei Davis, care se dispută la Villeneuve-sur-Ascq, rezultatul este egal între Franţa şi Elveţia. În prima partidă Stanislas Wawrinka l-a învins pe nr. 1 francez, Jo-Wilfried Tsonga, cu 6-1, 3-6, 6-3, 6-2. Gaël Monfils a reuşit să aducă egalarea, învingând un Roger Federer încă nerefăcut cu 6-1, 6-4, 6-3.
* Perechea Patrick Grigoriu/Costin Pavăl s-a calificat, ieri, în finala probei de dublu din cadrul turneului challenger de la Andria (Italia), dotat cu premii totale de 35.000 de euro. Grigoriu şi Pavăl au învins în semifinale, cu scorul de 6-3, 7-6, cuplul italian Filippo Baldi/Stefano Travaglia. În ultimul act al probei de dublu, cei doi români vor întâlni perechea Roman Jebavy/Andreas Siljestroem (Cehia/Suedia), cap de serie numărul 2, care a dispus cu 6-3, 7-5 de cuplul italian Walter Trusendi / Matteo Volante.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri