Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Specii urbane (II): Naturistul agresiv

GALERIE
Ioan Milica
  • Ioan Milica
- +

Sună acum la numărul afişat pe ecran şi vei primi un pachet promoţional care include: tinereţea fără bătrâneţe şi viaţa fără de moarte, câteva hapuri de panaceu pe care le vei lua doar dacă strici concordia cu agenţii patogeni de mai sus, un walkie-talkie de comunicare cu Natura însăşi şi un voucher pentru o excursie romantică în doi pînă la capătul lumii.

Printre milioanele de oameni din oraşele-furnicare trăiesc nişte făpturi ale Domnului vestite pentru sagacitatea lor. Graţie acestei remarcabile achiziţii adaptative, ele pot hermeneutiza cu foarte multă uşurinţă toate cele zidite de Marele Arhitect. Ca şi alţi hominieni, naturistul agresiv are capul mare, dar acest havuz de idei multe şi creţe pare mai degrabă croit pentru a împlini vorbele din popor: Prea multă minte strică, Unde e minte multă încape şi prostie multă, Decât un car de minte, mai bine ioc, Are cap, dar n-are minte ş.a.

În conclucrare cu specialiştii din Ouagadougou, oamenii de ştiinţă din Nauru au stabilit că în tiparele comportamentale ale acestor bipede predominant vegetivore există câteva particularităţi demne de menţionat. Să le menţionăm, deci, prin traducere liberă:

Comportamentul gregar al acestor fiinţe este definitoriu, dar controversat. În timp ce unii savanţi consideră că naturiştii agresivi trăiesc în mici turme păstorite de un guru străluminat, alţi cercetători afirmă că respectivele vieţuitoare îşi duc traiul în secte, aidoma stricătorilor de dreaptă credinţă. Viaţa de colonie le-a întărit receptivitatea la îndoctrinare într-atât de mult încât naturistul agresiv e convins că adevărul, calea şi viaţa sunt doar cele propovăduite de el. Să le înfăţişăm, pe rând, în cele ce urmează.

Iată adevărul: Jos cu tot ceea ce nu este natural! De aia oamenii din vechime trăiau cu miile de ani, pentru că trăiau natural! Păcatul capital al omului zilelor noastre e că nu mai trăieşte natural, deci un NU hotărât tuturor celor ce nu-s naturale. Excepţie fac artefacte precum sfintele cărţi care ne învaţă cum să trăim naturist, slăvitele mijloace de propagandă ale naturismului hard, de preferinţă raw-vegan, şi tehnologia de ultimă generaţie, computer, smart phone, tabletă, toate conectate la internet pentru un schimb cât mai eficient de idei şi de reţete de trai ultra- şi megasănătos.

Iată calea: Dacă vrei, cu tot dinadinsul, să nu mori niciodată, e bine să urmezi în chip neabătut trei reguli elementare de naturism:

1. Trăieşte naturist! Tot ceea ce te înconjoară e chimic şi supertoxic, iar de vină pentru sfârşitul tău iminent sunt semenii tăi malefici şi nesimţitori. Ei produc şi comercializează mâncarea aceea groaznică şi fojgăind de e-uri, ei fabrică medicamentele nocive care te omoară, în loc să-ţi facă bine, şi tot ei ucid zilnic Planeta-Mamă cu drăcoveniile lor artificiale şi poluante! Cave ne cadas!

2. Gândeşte naturist! Tot ceea ce ştii despre lume şi despre univers e o sumă de făcături gogonate. Stai strâmb şi judecă drept, naturistule! Nu-ţi mai umple mintea cu prostii şi cu răutăcisme. Antidotul gândirii negative şi nenaturale este gândirea pozitivă, fiindcă ea e cât se poate de naturală. În fond, trupul din dotare nu e nimic altceva decât produsul gândurilor noastre. Gândurile fericite produc biochimia radiantă a perfecţiunii. Cu cât mai fericit eşti, cu atât mai bine pentru tine! Chiar şi de-ai fi afundat în cea mai tenebroasă prăpastie a vieţii tale, nu uita să debordezi de fericire! Aşa e lăsat din moşi-strămoşi: Când eşti în... până la gât, zâmbeşte! Mâine ar putea fi şi mai rău.

3. Poartă-te naturist! Prin gândire şi simţire, un naturist sadea racordat la rezervorul de energie naturală planetară va urma instinctiv o conduită demnă de o fiinţă superioară. De pildă, dacă vrei să faci şi să creşti copii de sănătoşi şi de succes, nu te lua după înapoiaţii care susţin vaccinarea. E adevărat că agenţii patogeni care provoacă boli precum difteria, poliomielita, tuberculoza, hepatita, meningita şi altele şi mai dihai sunt, ca şi tine, creaturi organice, dar e cu totul lipsit de logică să crezi că năpasta va cădea tocmai pe ai tăi! Tocmai pentru că vieţuiţi naturist, nici un rău nu vi se poate întâmpla, iar agenţii patogeni, şi ei naturişti convinşi, ştiu deja acest lucru! Gânduri fericite în trupuri fericite, aceasta e cheia de aur a vieţii! Trupurile fericite se fortifică prin esenţe naturiste precum eucaliptul, aloe vera şi ginko biloba, gândurile fericite se întăresc prin meditaţie şi integrare în absolut. În absolutul naturist, desigur.

Iată viaţa: Spre deosebire de toţi cei ce-ţi promit viaţa veşnică la schimb cu traiul tău nasol şi chinuit, noi, adevăraţii naturişti, îţi facem o ofertă imbatabilă! Sună acum la numărul afişat pe ecran şi vei primi un pachet promoţional care include: tinereţea fără bătrâneţe şi viaţa fără de moarte, câteva hapuri de panaceu pe care le vei lua doar dacă strici concordia cu agenţii patogeni de mai sus, un walkie-talkie de comunicare cu Natura însăşi şi un voucher pentru o excursie romantică în doi pînă la capătul lumii. Masa, cazarea şi transportul sunt curat naturale. Vrem să vedem cum vă descurcaţi. Drum bun şi gânduri fericite! Natura bate cultura.

Ioan Milică este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii "Al.I. Cuza” Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri